Xiaomi Mi 11i-analys: prestanda, kvalitetsfoton och åsikter

0 Shares

Xiaomi Mi 11i analys och egenskaper

Nu när du har sett videon lämnar jag dig med alla de viktigaste egenskaperna som du bör veta om denna Xiaomi Mi 11i om det som drar mest uppmärksamhet är det tekniska bladet för en smartphone för att kunna jämföra med andra.

 • Snapdragon 888 5G-processor
 • 8 GB RAM-minne
 • 128 eller 256 GB UFS 3.1-lagring
 • 4520 mAh batteri
 • 33W snabbladdningssystem, men ingen trådlös laddning
 • 6,67” skärm vid 120 Hz
 • Bakre kamera består av tre sensorer:
  • Huvud 108 MP f1.75
  • Ultravidvinkel 8 MP f2.2
  • 5 MP telemakro
 • 20 MP f2.45 främre kamera
 • Fingeravtrycksläsare på strömknappen
 • USB C-anslutning
 • NFC, WiFi 6 och BT 5.2-anslutning
 • Pris från 649 euro

Som du kan se och som vi har berättat för dig är Xiaomi Mi 11i en fullfjädrad avancerad telefon.

En design lika elegant som det är lätt att bli smutsig


Som medlem i Mi 11-familjen är Mi 11i en telefon som har många delar gemensamt med resten av förslagen, speciellt på baksidan med den framträdande kameramodulen. Och det är att, utan att bli som den spektakulära Mi 11 Ultra som vi redan analyserat, verkar det som att Xiaomi har tappat rädslan för att sätta fram framträdande moduler.

Men i allmänhet, och trots att det är en generöst tilltagna telefonen, den känns ganska bekväm i handen. Oavsett om du har den utan överdrag eller med, vilket alltid uppskattas. Även om ja, den här gången är bakdelen inte helt premium som andra förslag från märket.

Jag ser inte detta som ett stort problem eftersom kvaliteten är bra och beröringen är också bra, men att den är gjord av plast är för smutsig och fångar fingeravtryck och damm med överraskande lätthet. Så om du är en av dem som gillar att bära telefonen utan skal och alltid glänsande, med denna Mi 11i kommer du inte att uppnå det om du inte alltid har en trasa i andra handen.

Fysiskt är det vad du ser på bilderna, ett slående förslag som jag tror kommer att gilla praktiskt taget alla och speciellt fans av märket.

Stor platt skärm ackompanjerat av bra ljud

För att gå vidare till allt relaterat till multimediaupplevelsen använder Xiaomi Mi 11i en 6,67-tums diagonal AMOLED-panel som erbjuder mycket bra kvalitet när du tittar på alla typer av innehåll. Både inomhus och utomhus fungerar skärmen perfekt.

Bland höjdpunkterna på den här skärmen finns tre som lyser tydligt. Den första är att med 900 nits maximal ljusstyrka , gör det att tittarupplevelsen blir mycket bra även när det är starkt ljus som lyser direkt på skärmen. Så du kommer inte ha några problem att använda den även i fullt dagsljus.

Den mycket höga nivån av ljusstyrka hjälper också till att förbättra kontrasten och få färger tillsammans med standardkalibreringen att se levande ut. Även om denna kalibrering är något som du kan justera efter dina önskemål tack vare alternativen som erbjuds av MIUI.

Den andra viktiga funktionen är att skärmen erbjuder LTPO-teknik och det översätts till möjligheten att visa bilder med en maximal uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz maximal. Så flytandet är också mycket högt både när du använder själva operativsystemet och applikationer som är kompatibla med denna uppdateringsfrekvens.

Naturligtvis letar den här skärmen inte efter en integrerad fingeravtrycksläsare under den eftersom det inte finns någon. Läsaren, som fungerar bra, snabbt och lika exakt som ansiktsigenkänning, sitter på strömmen knapp . En plats som vi redan har sett förut och när man väl anpassar sig utgör den inga problem när man använder den.

Och slutligen, även om detta redan kommer att vara något mer personligt, det Mi 11i använder en platt skärm . Ja, det finns fortfarande avancerade terminaler på Android som inte använder böjda paneler och visar att de rundade kanterna inte tyder på high-end, än mindre för att vara en bättre smartphone.

Angående ljudet är allt bra. Ingen typ av problem, även om jag vanligtvis inte är särskilt krävande i det här avsnittet och min enda begäran är att när jag ansluter ett par hörlurar ger det mig den upplevelse jag letar efter. Fortfarande låter högtalarna kraftfulla och vid medelhög volym förvrängs de inte. Så Xiaomi mycket bra i det här avsnittet utan att vara den som skulle sticka ut mest från telefonen.

Prestanda och batteri: inga överraskningar (eller nästan)

De Mi 11i är en telefon med en avancerade tekniska blad och ett ganska konkurrenskraftigt pris, även om detta uppnås genom att skära i den udda delen. För logiskt sett kan man inte få allt. Så var och en måste bestämma vilka åtaganden som ska accepteras om du vill ha ett mycket mer anpassat pris.

När det gäller Mi 11i är strömmen inte en av de sektioner där den har påverkats. Terminalen innehåller vad den bästa Android för tillfället har: Snapdragon 888-processor , 8 GB RAM och UFS 3.1-lagring som kan vara 128 eller 256 GB.

Med dessa data är den erfarenhet som erhålls enastående i alla typer av användningsområden, från spel till krävande appar och användningen av själva operativsystemet. Om du letar efter prestanda är det klart att här kommer du inte att få någon form av obehaglig överraskning. Och MIUI kan gilla det mer eller mindre, ibland kritiseras för att de borde polera vissa aspekter, men i allmänhet är det sant att det redan är ett av de stora anpassningsskikten på marknaden. Så vad du återigen får är en avancerad upplevelse.

Den negativa punkten är relaterad till batteriet. Prestandan eller kapaciteten hos densamma är inte dålig när det gäller autonomi och användningstid, men det är sant att det inte är någon överraskning. Ändå har jag klarat av mellan sex och sju timmars skärm på. Med vilken användningsdagen möter den utan problem

Dessutom är batteriet kompatibelt med en 33W snabbladdning system som inte ska slå rekord längre, men det är tillräckligt bra för att få en bonus när du behöver det som snabbast.

Fast det som har slagit mig mest är att den saknar trådlös laddning. Ja det är det 4 520 mHa batteri kan inte laddas med en trådlös laddare eftersom den inte stöder det. Så trots hur dessa typer av laddare har blivit populära, glöm bort att ladda Mi 11i utan att behöva ansluta några kablar.

Ett lösningsmedelsfoto i bra ljus och justerat i svagt ljus

De fotografiska förslag på Mi 11i är bra , men den är varken märkbart hög eller mycket mindre ljus som Mi 11 Ultra. Här verkar det som att Xiaomi återigen har skurit lite för att kunna hålla priset på produkten. För även om det är sant att det erbjuder en huvudsensor med 108MP och en 8 MP vinkel , plus en 5MP fjärrkontroll, även om den kan ta intressanta fotografier, finns det många andra i svagt ljus som knappast kan användas ens för användning i nätverk.

Som jag sa, problemet ligger praktiskt taget i bilder med svagt ljus. Om inte, om det är mycket ljus, kan du få iögonfallande bilder. Men om du letar efter fotografisk upplevelse måste du titta på en annan modell.

Bilder tagna med Mi 11i

Så håll fast vid tanken att det är det en kompetent kamera , men lite annat. Det är långt ifrån en referens inom det höga intervallet.

En bra high-end till ett rimligt pris

Det är ingen tvekan om att det stora värdet av Xiaomi Mi 11i ligger i dess pris , det är ett exklusivt sortiment och dess kostnad är mycket mer anpassad än för många andra förslag på marknaden. Problemet är fortfarande detsamma som alltid för Xiaomi.

Deras katalog är så omfattande att det är svårt att avgöra vilken som är bättre eller sämre, vilken som har den eller den funktionen etc., bara genom att titta på deras namn och releasedatum. Eftersom det inte finns någon tydlig eller logisk ordning, så försök inte ens förstå den.

När det gäller Mi 11i är det ett förslag som försöker placera sig mellan Mi 11 Lite och Mi 11 , närmare den senare i prestanda och mer än den förra i kameran. Det är ingen dålig terminal och dess pris är mycket mer attraktivt än många andra förslag på marknaden.

Trots det har Xiaomi själv telefoner som, även om de skär lite i processorn, också är billigare och till skärm, kamera och användarupplevelse är de väldigt i paritet. Till exempel kan Poco F3 vara en av dem, även om det kan vara giltigt att dra nytta av ett erbjudande om en av varianterna av Mi 11.

Det är alltså en bra telefon, det tvivlar jag inte på, men små detaljer som frånvaron av trådlös laddning kan sluta tynga dig för mycket om du ser att det på kameran inte är något att skriva hem om heller. Men det sista ordet är ditt, jag gillade det och jag känner villkorslösa Xiaomi-fans också. Bara, skulle jag köpa denna Mi 11i? Nja möjligen inte, det finns andra modeller som lockar mig mer och inte nödvändigtvis är dyrare.

0 Shares