Xiaomi Mi 11 Lite 5G prestandatest, funktioner och åsikter

0 Shares

Xiaomi Mi 11 Lite 5G prestandatest

Du kanske har letat efter din nya telefon ett tag och det finns tre viktiga saker du måste ha: bra hårdvara; 5G-anslutning; och att den har ett ganska överkomligt pris. Detta är perfekt uppfyllt av Xiaomi Mi 11 Lite 5G , av vilka vi berättar vad du kan förvänta dig av prestationsavsnittet.

Som vi alltid säger är det viktigt att känna till både priset på den enhet du har i åtanke att köpa och de komponenter som finns inuti för att kunna värdera den i rätt mått. I det första fallet ska det sägas att detta är en modell som kommer med ett pris på 399,99 euro , vilket utan att vara tokigt inte gör den till den tightaste på marknaden (det återstår att se när man väl får reda på vilken prestanda enheten erbjuder om den verkligen är värd vad den kostar).

Detta har att göra med den huvudsakliga hårdvaran som du hittar i Xiaomi Mi 11 Lite 5G, det bör noteras att dess processor är en Snapdragon 780G med fem nanometers tillverkningsteknik och att den har åtta kärnor som är kapabla att fungera. vid en maximal frekvens på 2,4 GHz. Det vill säga, i princip räcker kraften mer än nog för att vara en terminal som svarar på dig i alla möjliga situationer. Dessutom får vi inte glömma att det här är en telefon som kan nå 8 GB RAM , och det här är bara modellen som vi har testat, så alla referenser kommer att vara mot denna smartphone och inte den med ett par gigabyte. mindre.

Det finns ytterligare några detaljer som vi vill kommentera, då vi anser att de är viktiga. Ett exempel är att internminnet, som är typ UFS 2.2 . Det är inte det snabbaste på marknaden, men det ger tillräckligt med hastighet så att ingen flaskhals genereras när man arbetar med information. Dessutom, i allt som rör anslutning hittar du inga problem att använda allt du behöver som t.ex WiFi 6 eller NFC. Och var försiktig, vi har verifierat att dess beteende är ganska bra, särskilt internetåtkomsten som är stabil och funktionell. Som ni ser börjar det ovan nämnda priset bli motiverat.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G är en fantastisk telefon för vardagen

Sanningen är att för att använda den med de vanligaste applikationerna som används med telefoner som inkluderar Android operativsystem (i detta fall version 11 med det vanliga MIUI-lagret) har vi verifierat att du kommer att få en riktigt bra användarupplevelse. Med utmärkt flyt även i multitasking-förhållanden, är känslan att ha en enhet i händerna kan alltid nå lite mer än vad appar behöver, till exempel de två webbläsarna eller med vilka de redigeras eller de visar multimediainnehåll.

Vi lämnar nedan några av resultaten som vi har fått när vi testade Xiaomi Mi 11 Lite 5G, där du kan se att den interna lagringen svarar ganska bra och att multicore-driften är något bättre än vad du skulle förvänta dig till en början, medan vi förväntade oss vid användning av en enda kärna . lite mer.

En av de saker som har blivit ganska tydliga för oss när vi testar denna Xiaomi Mi 11 Lite 5G är att kombinationen som genereras mellan hårdvaran och mjukvaran görs med tillräcklig solvens, även om det är sant att MIUI fortfarande har några spår av att vara mer komplext av vad som är önskvärt när det gäller att hitta vissa avsnitt i inställningarna eller vara ganska aggressiv med applikationerna i bakgrunden. Men sanningen är att driften av den här telefonen har övertygat oss mycket.

I spel gör den inte heller besviken

Uppenbarligen står vi inte inför en telefon som är designad för att erbjuda maximal prestanda med spel, men du kommer att kunna köra de allra flesta av de som du kan hitta i Play Store (inklusive de med tredimensionell grafik). Den integrerade GPU:n är en Adreno 642 , som har mer än tillräckligt med muskler för att vara mycket kompetent när det gäller att njuta av underhållningsapplikationer (inte för inte är det en utveckling av elementet som ingår i Snapdragon 855-processorn).

Vi har kört en hel del spel och totalt sett upplevelsen har varit ganska bra . Så med den senaste versionen av Asphalt har vi inte haft några problem när det kommer till att njuta av den och som tur är har vi knappast lidit av eftersläpning. Med PUBG led Xiaomi Mi 11 Lite 5G lite mer, men du kan använda den på ett ganska adekvat sätt.

Resultat i 3D Mark med Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Därför är priset på denna enhet fortfarande motiverat, som dessutom har en ganska korrekt temperaturkontroll att inte inkludera ett vätskekylsystem. Därför, om du är en av dem som planerar att genomföra långa sessioner med dina favoritspel, kan du vara säker på att det här är en terminal som kommer att svara … även om du inte kommer att nå maximalt såklart.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G-anslutning

När vi kontrollerar de alternativ som telefonen erbjuder i det här avsnittet är vi ganska nöjda, eftersom den saknar absolut ingenting för att svara på alla typer av behov du kan ha. Särskilt positiva var de resultat som erhölls när man ansluter till Internet via WiFi, sedan stabilitet är den dominerande noten och det finns mer än tillräckligt med överföring så att du inte har problem när du konsumerar innehåll i molnet eller spelar online.

När vi använde Bluetooth upptäckte vi inga problem när vi parade ihop olika tillbehör, såsom bilradio, och driften av NFC tycktes oss helt enkelt och perfekt . Därför är det här en terminal som svarar perfekt och vi vill bara lyfta fram ett par problem: den första är att du inte hittar ett hörlursuttag, något som du bör ta hänsyn till om du är en av dem som fortfarande använder trådbundna hörlurar . Och dessutom operationen av fingeravtrycksläsaren som finns på sidan av strömknappen är mycket bra och svaret är effektivt (och efter ett tag vänjer man sig vid användningen på denna plats).

Telefon åsikt

Tja, med hänsyn till den integrerade hårdvaran och priset som den här telefonen har, tror vi att det är ett mycket bra köpalternativ om du letar efter en enhet som har 5G-anslutning (som för övrigt fungerar lösningsmedel när du ansluter till Internet . och utföra dataöverföringar, men värmen som genereras stiger lite jämfört med om du använder LTE). Poängen är att den svarar.

Du kommer inte hitta några större fel i driften av denna Xiaomi Mi 11 Lite 5G, och kanske borde processorn fungera mer effektivt när den inte behöver slå på alla sina kärnor för att fungera. För övrigt tror vi att detta är en av de medelstora enheterna som rättfärdigar perfekt varje euro du betalar för det.

0 Shares