Xiaomi Mi 10 Pro vs Mi 11 Pro: Vilken är mer värd det?

Xiaomi Mi 10 Pro vs Mi 11 Pro

Efter presentationen av Xiaomi Mi 11 Pro, officiellt på den kinesiska marknaden, är det dags att se om det verkligen har skett en relevant förbättring jämfört med sin föregångare, Xiaomi Mi 10 Pro. Så i den här jämförelsen kommer vi att göra det möta var och en av egenskaperna hos dessa terminaler och på ett mycket detaljerat sätt.

Om Mi 10 Pro 2020 lyckades krönas som mobilen med den bästa kameran på marknaden, verkar det som att den nya medlemmen i Mi-familjen kommer att ta förstaplatsen i denna tävling.

Design och skärmar

Om vi ​​börjar jämföra deras yttre utseende och design hittar vi en serie smartphones skapade med de bästa materialen och det satsa på glasskärmar , en trend som upprepas i det kinesiska företaget. Och som vanligt inkluderar detta sortiment TÜV Rheinland Eye Comfort-certifiering, HDR10+ och Dolby Vision-teknik med Corning Gorilla Glass Victus repskydd. Till och med lägga till IP68-skydd mot vatten och damm, samt kyla ångkammaren.

Xiaomi Mi 11 Pro

Om vi ​​tittar på storleken på AMOLED-skärm av Xiaomi Mi 10 Pro kan vi se hur den når 6,67 tum i en Full HD +-upplösning. Istället förblir skärmen på Mi 11 Pro exakt densamma som Mi 11, med en storlek på 6,81 tum vid en 2K-upplösning och 120 Hz uppdateringsfrekvens, jämfört med 90Hz hos konkurrenten. Det är dock sant att deras skärmar och kroppar är lika i estetik, men inte i storlek och upplösning.

Dessutom är den bakre skärmen på den nya Xiaomi Mi Pro-versionen designad för att kunna se oss själva medan vi tar bilder med de bakre kamerorna, förutom att hantera och kontrollera aviseringar.

En stor rivalitet i din processor

Och hur kunde det vara annorlunda, eftersom många väntade på det nya Xiaomi Mi 11 Pro tar med sig Qualcomm Snapdragon 888, som debuterade med Mi 11, det är också den huvudsakliga prestandahanteraren för Pro-versionen av Mi 11 Så det lämnar ingen överraskning när det gäller dess processor och prestanda. Den åtföljs också av 8 GB RAM och 256 GB minne eller 12 GB + 256 GB, med LPDDR5 RAM-teknik och UFS 3.1-lagring för att erbjuda högre hastighet.

snapdragon 888 5g

Och från Xiaomi Mi 10 Pros sida har utrustningen den presenterar släpat något efter men inte mycket. Tja, den kommer integrerad med 8 eller 12 GB RAM-minne av typen LPDDR5 och kompletteras med 256 eller 512 GB lagringsutrymme. Om än utan möjlighet att expandera genom Micro SD, något som varit vanligt i mobiltelefoner från den avancerade kinesiska tillverkaren.

De bästa kamerorna

Kamerorna i dessa två Xiaomi-telefoner har mycket att säga, eftersom de möjligen har en av de bästa fotoutrustningarna på marknaden, alltid med tillstånd från Samsung och Apple. Om vi ​​börjar med den bakre kameran på Xiaomi Mi 10 Pro, vi lyfter fram dess 108 Mpx f / 1.6 bländare , medan Mi 11 Pro har 50 Mpx med en överlägsen bländare på ƒ / 1,95 under Samsung GN2-sensorn. Och om vi tittar på videoinspelningen av båda smartphones kan vi nå upp till 8K, även om vi i den nya Pro-modellen kan dra nytta av inauto laserfokus med slow motion på upp till 1920 fps. Allt en teknik som kommer att få oss att välja en eller annan mobil.

xiaomi mi 11 pro färger

Om vi ​​fortsätter att analysera båda kamerorna kommer vi till det andra objektivet. I Xiaomi Mi 10 Pro kommer vi att upptäcka att dess 20 Mpx vidvinkel är något högre än den hos konkurrenten. Eftersom vidvinkeln på Mi 11 Pro är 13 Mp , även om det också kan förvåna oss. I det tredje objektivet av båda hittar vi teleobjektivet. I Mi 10 Pro är det 1 Mpx med möjlighet att nå en 10X hybridzoom, till skillnad från 8 Mpx i den nya Xiaomi Pro-modellen. Förutom att den kan användas som teleobjektiv kan den användas som makro. Men höjdpunkten med den här tredje kameran är på avstånd, eftersom den tillåter oss en 50x digital zoom. Och om vi går till framsidan av båda terminalerna kommer vi att ha 20 Mpx bländare f / 2.0 för våra selfies.

Batteri och anslutning

Batteriets sektion är väldigt lik, eftersom båda har ett kraftfullt batteri som är större i Xiaomi Mi 10 Pro med dess 4 500 mAh , jämfört med batteriet i Pro av Mi 11 som är 5 000 mAh, en annan överlägsen egenskap än de skiljer sig mycket. När det gäller snabbladdning har den första 50W, medan den nya modellen har 68W snabbladdning. En detalj, som liknar båda, är att de är utrustade med trådlös och reversibel laddning som ger dem alla möjligheter.

Xiaomi Mi 11 Pro

De två terminalerna tar med sig 5G-teknik, även om vi fann den udda lilla skillnaden i vissa anslutningar. I den Xiaomi Mi 10 Pro det har fingeravtrycksläsare på skärmen, NFC, GPS GLONASS och Bluetooth 5.0, medan nästa generation Pro har WiFi 6+, Bluetooth 5.2, infraröd sensor, NFC och dual-band GPS. Dessutom är en dubbel stereohögtalare med Harman Kardon-teknik integrerad. Något som kompenserar för bristen av ett 3,5 mm hörlursuttag .

Pris och tillgänglighet för Mi 10 Pro och Mi 11 Pro

När man väljer den ena eller den andra att köpa är tvivel väldigt utbredda när man står inför två smartphones som erbjuder oss det bästa. Xiaomi Mi 11 Pro är inte officiellt, även om vi kommer att detaljera priserna senare. Å andra sidan, om vi vill köpa den tidigare versionen av Mi Pro, kan vi hitta den på Amazon för 994,04 euro.

För nu, och som vi har kommenterat tidigare, är vi inte säkra på när Mi 11 Pro kommer att anlända. Så vi får vänta på bekräftelser. Priserna för var och en av modellerna för nu i Kina är följande som vi visar dig nedan:

  • Xiaomi Mi 11 Pro 8 GB + 256 GB: 4999 CNY (vid 650 euro)
  • Xiaomi Mi 11 Pro 12 GB + 256 GB: 5399 CNY (vid 700 euro utbyte)

Relaterade Artiklar

Back to top button