Xiaomi lyckas fly från blockaden i USA

0 Shares

Xiaomi nådde en överenskommelse med den amerikanska regeringen i domstolen och den finns inte längre på den svarta listan över kinesiska företag i USA

Kinesiska Xiaomi finns inte längre på den amerikanska regeringens svarta lista efter att hon stämt regeringen. Enligt sidorna kom de överens “om en väg framåt som skulle lösa denna rättstvist utan behov av en ifrågasatt briefing”, vilket betyder att det amerikanska försvarsdepartementet har backat från att ta bort tillverkaren från de globala riktmärkena.

Konflikten började i november 2020, när USA:s förre president Donald Trump utsåg Xiaomi som ett “kinesiskt kommunistiskt militärföretag”, vilket hindrade amerikanska medborgare och företag från att investera i eller handla med tillverkaren.

Xiaomi svarade med en stämningsansökan i januari 2021 och beviljades ett föreläggande (i princip en uteslutning från förbudet) av den amerikanska distriktsdomstolen för District of Columbia två månader senare.

Varken Xiaomi eller de amerikanska domstolarna kunde ge några kommentarer, medan tjänstemannen i det kinesiska utrikesministeriet inte var medveten om någon överenskommelse som någon av sidorna kunde ha nått.

Huawei är kvar i låset

Å andra sidan, inget nytt med Huawei. Företaget är fortfarande blockerat i USA och har som ett resultat redan förlorat sin världsledande ställning inom smartphoneproduktion.

Förra året överträffade Xiaomi även Huawei i antalet sålda enheter i Kina. En annan allvarlig konsekvens för Huawei var behovet av att sälja undervarumärket Honor.

Avatar av André Luiz

Grundare och chefredaktör för Tekimobile Media. Förutom att vara entreprenör arbetade han i 20 år med elektronik och telekom tills han bestämde sig för att ägna sig 100 % åt innehållsproduktion.

0 Shares