Xiaomi Indien tillkännager ommärkning av produktserien “Mi” till “Xiaomi”

Efter det globala tillkännagivandet förra månaden meddelade Xiaomi Indien idag att dess premiumprodukter i “Mi”-serien nu kommer att ersättas med den nya “Xiaomi”-logotypen. Detta drag är att förena dess globala varumärkesnärvaro och stänga uppfattningsklyftan mellan varumärket. Vi har redan börjat se att Mi-logotypen ersätts i den nyligen lanserade Mi TV 5X-serien, löparskor och mer.

Med den nya varumärkesidentiteten kommer det att finnas två distinkta produktserier under moderföretagets varumärke. Företagsvarumärket kommer även fortsättningsvis att representeras av “Mi”-logotypen. Det tidigare “Mi”-märket som erbjuder premiumupplevelse i olika kategorier kommer nu att ändras till “Xiaomi”-serien.

Medan “Redmi”, känd för att ta med banbrytande teknologi till ett överkomligt pris, kommer att fortsätta med samma logotyp. Namnkonventionen – Xiaomi och Redmi – kommer också att tillämpas på båda märkenas TV-, Laptop- och IoT-erbjudanden.

Företaget kommer att lansera Xiaomi 11T-serien av smartphones globalt den 15 september, och detta sägs inkludera Xiaomi 11 Lite NE, en billigare modell. Detta förväntas lanseras i Indien strax efter den globala lanseringen.

I en kommentar till tillkännagivandet sa Jaskaran Singh Kapany, marknadschef, Xiaomi Indien:

Som ett konsumentcentrerat varumärke har vårt fokus alltid varit på att ta med ny och innovativ teknologi över segment som tillgodoser konsumenternas föränderliga behov. Vi har fått ett utmärkt gensvar för vårt premiumproduktsortiment från konsumenter och Xiaomi-fans. Enligt CounterPoint i maj 2021 tog Xiaomi Indien en marknadsandel på ~14 % i kategorin 20K-45K. Detta gav oss möjlighet att tänja på gränserna för teknik och innovation ytterligare för att höja konsumentupplevelsen.

Eftersom vi är ett ledande teknologivarumärke med en stark närvaro över hela världen, är vårt mål att ha en enhetlig närvaro. Med detta nya logotypskifte föreställer vi oss att överbrygga uppfattningsgapet mellan vårt varumärke och våra produkter. Den nya Xiaomi-logotypen kommer att användas för våra premiumprodukter som representerar toppen av tekniken och erbjuder en premiumupplevelse. För att inleda julsäsongen kommer Xiaomis premiumproduktserie ‘Mi’ att döpas om till ‘Xiaomi’.

Relaterade Artiklar

Back to top button