Xiaomi hoppar över Apple för att bli vÀrldens nÀst största smartphone -leverantör

0 Shares

Kinesiska jÀtten Xiaomi Àr nu vÀrldens nÀst största smarttelefontillverkare efter Samsung efter att det hoppade Apple under andra kvartalet 2021, har nya siffror sagt.

Enligt Omdias forskning vÀxte den totala marknaden med 6,9% till 299,1 miljoner enheter under andra kvartalet 2021, vilket bidrog till en ökning av transporterna med 17,4% till 651,8 miljoner under första halvÄret nÀr marknaden fortsatte att ÄterhÀmta sig frÄn pandemin.

Samsungs leveranser ökade med 5,6% till 57,3 miljoner för kvartalet – en mĂ„ttlig tillvĂ€xt som berodde pĂ„ en pĂ„gĂ„ende chipbrist som pĂ„verkade branschen och pĂ„ grund av minskad produktion vid viktiga anlĂ€ggningar i Vietnam och Indien dĂ€r deltavarianten av Covid sprider sig.

Global smartphone -försÀljning

Xiaomis enhetsförsÀljning ökade med enorma 72,9% till 49,9 miljoner och var en av flera kinesiska leverantörer för att dra nytta av marknadsÄterhÀmtningen och Huaweis kamp som en gÄng hade utmanat Samsung om topplacering.

Oppos försĂ€ljning ökade med 44,7% till 32,5 miljoner, medan Vivos antal ökade med en tredjedel till 31,6 miljoner – tillrĂ€ckligt för att sĂ€kra fjĂ€rde respektive femte plats. Ännu större tillvĂ€xt sĂ„gs hos Realme, som ökar volymerna med enorma 174,5% till 11,4 miljoner under kvartalet – tillrĂ€ckligt för sjĂ€tte position före Motorola.

Samtidigt cementerade Apple tredje plats med en ökning med 7,5% till 42,9 miljoner enheter, drivs av en ÄterhÀmtning pÄ utvecklade marknader och ökad efterfrÄgan pÄ premium -telefoner.

Analytiker menar dock att Huaweis tid som “nyckelfaktor för smartphone -pĂ„verkan” har upphört efter en minskning av leveransen till 9,6 miljoner med 74,6%. Dess förmögenheter har bleknat pĂ„ grund av en kombination av amerikanska sanktioner som har begrĂ€nsat dess tillgĂ„ng till nyckelteknologi och genom den relaterade försĂ€ljningen av dess Honor -dotterbolag.

Sammantaget Ă€r siffrorna goda nyheter för branschen, men analytiker har varnat för att pĂ„gĂ„ende utmaningar pĂ„ marknaden – sĂ€rskilt brist pĂ„ komponenter – kan innebĂ€ra ett mindre positivt Q3.

“Trots spridningen av Corona Delta-varianten och komponentbristen ökade smarttelefonförsĂ€ndelserna under det andra kvartalet frĂ„n Ă„r till Ă„r”, förklarade Jusy Hong, senior forskningschef för konsumentenheter pĂ„ Omdia. “FörsĂ€ndelserna under tredje kvartalet vĂ€ntas dock övergĂ„ till en negativ tillvĂ€xt jĂ€mfört med föregĂ„ende Ă„r pĂ„ grund av fortsatt leveransbrist och minskad efterfrĂ„gan.”

0 Shares