Xiaomi 12X kan vara prisvärd i toppklassen och svagare än förväntat

0 Shares

I augusti, den Xiaomi bekräftade att det officiellt har övergett Mi-varumärket på sina kommande smartphones för att förena sin globala närvaro. Företaget har också uppgett att framtida produkter i serien endast kommer att kallas “Xiaomi”. Under de senaste veckorna har vi hört mycket om den kommande Xiaomi 12-serien och nu har vi lite mer information om en av de billigaste telefonerna i raden, Xiaomi 12X.

“Leaker” Kacper Skrzypek delade att enheten dök upp online med modellnumret 2112123AG, tillsammans med kodnamnet “psyche”. Baserat på namnet kommer Xiaomi 12X sannolikt att bli efterföljaren till Mi 11X som släpptes i april 2021. Även om vi inte vet exakt var företaget kommer att släppa den nya telefonen, säger Kacper att enheten inte kommer att lanseras i Indien , vilket knappast är överraskande med tanke på att landet var en av få marknader där Mi 11X lanserades.

När det gäller specifikationer kommer Xiaomi 12X att ha en Snapdragon 870-processor, precis som Mi 11X. Telefonen sägs ha en AMOLED-skärm som mäter 145,4 x 65,4 mm, vilket kan vara cirka 6,28 tum diagonalt, medan dess föregångare har en mycket större skärm på 6,67 tum. Den nya skärmen stöder 120 Hz, Full HD+ och HDR10. På kameraavdelningen måste enheten ha en 50 MP primär sensor, vilket är en liten uppgradering från 48 MP-optiken i Mi 11X 一, åtminstone på papper.

Om denna läcka är någon indikation, ser det ut som att Xiaomi 12X inte är en stor uppgradering jämfört med sin föregångare.

Med företaget som förnyar telefoner från sina varumärken Xiaomi, Redmi och Poco, kan Xiaomi Mi 12X lanseras på flera marknader under olika namn, men det finns ingen information om det ännu. Redmi K50-serien förväntas också släppas i Kina snart. Det är en linje som historiskt har delat gener med Xiaomi-serien, så det kan ge oss några fler idéer om den nya enheten.

0 Shares