Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Xiamis Google Assistant-drivna Mi Smart Speaker ger en kraft på under $50

De nya Mi Smart-högtalarna från Xiami, som för närvarande endast säljs i Indien, erbjuder rumsfyllande, bastungt ljud till ett överkomligt pris.

När Xiami fortsätter att expandera bortom smarta telefoner, debuterade de nyligen med sina nya “smart living”-produkter i Indien, inklusive en smart tvålautomat, smart klocka, smarta skor, smart glödlampa och en smart högtalare.

Mi Smart Speaker ansluts via Wifi eller Bluetooth för offlineanvändning, men den måste vara ansluten till ett vägguttag, så den här är designad för hemmabruk. Med Google Assistant kan du förvänta dig samma smarta funktioner som alla Google-högtalare. Med Chromecast inbyggd kan du enkelt casta onlineinnehåll direkt till högtalaren eller till och med para ihop den med en TV för att använda som en extern högtalare. Para två eller andra Chromecast-kompatibla högtalare för stereoljud.

Dubbla fjärrfältsmikrofoner kan plocka upp din röst från andra sidan rummet, även när hög musik spelas. En LED-ring i Alexa-stil runt toppen av högtalaren låter dig veta när assistenten lyssnar. Alternativt, använd pekkontrollerna ovanpå högtalaren för volym, uppspelning/paus och avstängd mikrofon för avskildhet.

En främre 12W-högtalare och 63,5 mm-drivrutin kommer att producera högt, rumsfyllande ljud, men kommer att sakna 360-ljudet som vissa av Amazon- och Google-högtalarna ger. Högtalaren är inrymd i ett cylindriskt 0,7 mm tjockt svart metallnät i matt sten. Det bör noteras att Mi Smart Speaker är väldigt bastung och den kan smutsa ner mellan och höga, men ger generellt ett mer fördelaktigt ljud än Amazon Echo Dot eller Nest Mini högtalaren kommer att tävla med. Google och Amazons små budgethögtalare är inte designade för vardaglig musikuppspelning.

Mi Smart Speaker säljs endast i Indien, för Rs. 3 499 (cirka 48 USD). Amazon och Google har för närvarande majoriteten av marknadsandelen för smarta högtalare i Indien, men är dyra med inhemska standarder. Till ett liknande pris som Echo Dot och Nest Mini, är detta för närvarande en högtalare till mycket prisvärda priser. Xiami planerar att öka högtalaren till Rs. 5 999 (cirka $82) efter att introduktionspriset löper ut.

Kolla in våra bästa Google Assistant och Amazon Alexa-aktiverade smarta högtalare här.