XGIMI Elfin Review: Få den bästa bilden automatiskt | Betrodda recensioner

0 Shares

Exceptionellt lätt erbjuder XGIMI Elfin tillräcklig ljusstyrka för att fungera i de flesta rum eller till och med ute på natten. Inbyggda högtalare gör det till en hemmabio i en låda, även om du kanske vill lägga till externt ljud eftersom högtalarna är ganska grundläggande. AI -konfiguration innebär att projektorn ger dig den bästa bilden automatiskt, justerar keystone och ändrar storleken på bilden för att undvika föremål på en vägg. Som en grab-and-go-projektor är det här ett bra val. Det har dock inget batteri, och bristen på Netflix -stöd är en frustrerande känsla.

Introduktion

XGIMI har i stort sett en projektor för alla behov och behov. Åtminstone gör det nu med lanseringen av XGIMI Elfin. Ungefär storleken på en Mac Mini är denna projektor byggd med bärbarhet i åtanke, och den är tillräckligt ljus för att kunna användas i ditt hem utan att behöva helt mörklägga rummet.

Anständiga högtalare, hög ljusstyrka och en lysande automatisk installation gör XGIMI Elfin till en kvalitetsprojektor för all användning, men den inbyggda programvaran stöder inte Netflix och det finns inget batteri på den här modellen.

Design

  • Otroligt liten och platt
  • Stativfäste
  • HDMI -ingång

Med sin fyrkantiga kropp och rundade kanter ser XGIMI Elfin lite ut som en Mac Mini. Medan specifikationerna (48 x 192 x 194 mm, 0,9 kg) ger en indikation på dess storlek, är det bara i din hand som du verkligen kan uppskatta hur liten denna projektor är. Det är verkligen en otrolig teknik; den här projektorn kan enkelt sättas in i en bärbar väska, även om jag skulle frestas att skaffa en separat väska för att skydda linsen mot repor.

XGIMI Elfin fram

En del av anledningen till att denna projektor är så lätt är att den inte har ett inbyggt batteri-till skillnad från sitt syskon, XGIMI Halo. I slutändan, vilket du väljer beror på dina prioriteringar: Halo är mer mångsidig eftersom du kan köra den utan eluttag; Elfin är lättare och lättare att placera.

Det finns inget ben på den här projektorn för att vinkla den, men du kan ställa in den via standardstativfästet under, eller så kan du få ett takfäste om du föredrar det.

I lådan åtföljs Elfin av en liten strömförsörjning. Det är ganska lätt och mer kompakt än din genomsnittliga bärbara power brick. Dessutom får du ett par meter kabel, så det är enkelt att placera Elfin där du vill ha det och ändå nå ett eluttag.

XGIMI Elfin power brick

Det finns inga knappar på projektorns ovansida; all kontroll sker via den praktiska Bluetooth -fjärrkontrollen. Detta har en enkel layout och enheten känns bekväm i handen. Du måste leverera och sätta in två AAA -batterier för att få det att fungera, eftersom dessa inte ingår i lådan.

XGIMI Elfin fjärrkontroll

XGIMI Elfin har en enda HDMI 2.0 -ingång på baksidan som kan ta en hel 4K -ingång med HDR, så att du också kan ansluta externa enheter. Det är inte en HDMI ARC -ingång, så om du vill använda externa högtalare måste du använda 3,5 mm ljudutgång eller ansluta projektorn till en Bluetooth -högtalare.

XGIMI Elfin -portar

Slutligen finns det en USB -port på baksidan, som låter dig ansluta lagring för visning offline.

Funktioner

  • Automatiska inställningsfunktioner är otroliga
  • Kör Android TV
  • Netflix stöds inte

Som med XGIMIs andra projektorer kör Elfin Android TV inbyggt. Det gör verkligen installationen enklare, särskilt om du har en Android -telefon – du kan överföra dina inställningar direkt till projektorn. Elfin stöder både 2,4 GHz och 5 GHz Wi-Fi 5.

Med Android TV är den största fördelen att du får hela Google Play -butiken för att ladda ner och installera appar.

Mycket av tävlingen, till exempel Anker Nebula Capsule Max, kör en anpassad version av Android. Jag föredrar Android TV, eftersom det är mjukare och är avsett för fjärranvändning.

XGIMI Elfin -gränssnitt

Även om det är bra att ha en appbutik finns det några problem. Som med XGIMIs andra projektorer kan du köra Amazon Prime Video och Disney+, men Netflix är inte kompatibel med projektorn. Irriterande måste Netflix godkänna att appen körs på Android TV -enheter och den har inte certifierat Elfin. Det finns också vissa inkonsekvenser. Till exempel är BBC iPlayer tillgänglig men ITV Hub inte.

XGIMI Elfin netflix fungerar inte

Där appar finns tillgängliga har Eflin en tillräckligt snabb processor för att köra dem smidigt, och jag märkte ingen fördröjning i gränssnittet.

Om du vill köra appar som inte stöds är det enklaste sättet att ansluta en mediaspelare till baksidan. Jag upptäckte att jag kunde köra en Amazon Fire TV Stick 4K med projektorns USB -port för att driva den.

XGIMI Elfin sidovy

Många projektorer är svårt att ställa in och justera vinkeln för väggen du projicerar på, men XGIMI gör jobbet enkelt. Varje gång projektorn slås på eller flyttas går den igenom sin automatiska konfiguration.

Automatisk keystone -korrigering ger dig alltid en fyrkantig bild, även om det är bäst att försöka få Elfin så fyrkantig som möjligt först. Nytt för den här projektorn är Intelligent Obstakel Undvikande – om projektorn upptäcker en strömbrytare eller annat utskjutande justerar den skärmstorleken för att undvika det. Testade på min vägg, Elfin undvek automatiskt konsumentenheten på väggen.

XGIMI Elfin keystone -korrigering

Det är väldigt smart och betyder att oavsett var du kopplar in Elfin får du bästa möjliga bild. Naturligtvis kan du åsidosätta inställningarna om du vill ha manuell kontroll.

Prestanda

  • Ljus nog att använda under de flesta förhållanden
  • HDR lägger till detaljer
  • Ljudet är högt, men det saknar lite känslor

Inuti Elfin finns ett 0,33-tums Full HD DLP-chip. Förutom att visa platt Full HD kan projektorn visa HDR10+, även acceptera en 4K -ingång som är nedskalad till projektorns ursprungliga upplösning.

Med en ljusstyrka på 800 ANSI -lumen är Elfin inte tillräckligt ljus för att tävla med en riktig HDR -projektor, utan hög ljusstyrka för att leverera full HDR -effekt. Men vad du får är större detaljer och en mer levande bild; stäng av HDR-inställningen och bilden blir märkbart tråkigare och ser mer uttvättad ut.

XGIMI Elfin HDR -inställning

Även om 800 lumen inte är den ljusaste, är den ganska bra för en bärbar projektor – och mycket ljusare än Anker Nebula Capsule. Med gardinerna öppna kan du få en stor bild i TV-storlek; rita dem eller titta på natten, så kan du enkelt få en mycket större bild. Elfin kan projicera upp till en 200-tums bild. Inuti uppnådde jag enkelt en bild på 100 tum plus.

XGIMI Elfin projicerar

Detta ger också ett visst utrymme för att använda projektorn utanför. När ljuset försvinner kan du få en mycket stor bild som är lätt att se.

I allmänhet är bildkvaliteten mycket bra. Ljusa färger, smidig rörelse och en tydlig bild med massor av detaljer gör detta till en rolig projektor att titta på innehåll på. Om jag är kräsen tenderar svarta att hamna på det gråa, och om man tittar på mörkt och stämningsfullt innehåll kan det resultera i att vissa detaljer går förlorade.

XGIMI Elfin mörk scen

Du får lite kontroll över bilden för att förbättra saker, med lägen för filmer och spel, plus ett anpassat läge som låter dig justera kontrast och ljusstyrka. Du kan också justera rörelseutjämningen, men eftersom projektorn körs vid 60Hz är tekniken inte så påträngande här.

XGIMI Elfin -bildläge

Den ljusare XGIMI Horizon, som har ett större DLP -chip, hanterar mörkare innehåll bättre och är en touch skarpare. Ändå kostar den projektorn nästan dubbelt så mycket som Elfin -priset.

XGIMI har inkluderat dubbla 3W -högtalare som är inställda av Harmon Kardon i Elfin. De är ett litet steg ner från dem i Horizon – jag hittade dem tillräckligt högt och tydligt, men de saknar bas och attack från ett komplett hemmabiosystem.

Det kan få filmer att låta lite platta, mer som att titta på en vanlig TV. Ändå är det fortfarande välkommet att ha klart ljud, vart du än går, och i de fall du vill ha bättre ljud kan du ansluta kraftfullare högtalare eller till och med använda en soundbar.

XGIMI Elfin -högtalare

Den integrerade, ej utbytbara lampan är klassad att hålla i 30 000 timmar: det är mer än 10 år om du skulle använda projektorn i åtta timmar per dag.

Senaste erbjudanden

Hur vi testar

Vi testar alla projektorer vi granskar noggrant under en längre tid. Vi använder branschstandardtester för att jämföra funktioner på rätt sätt. Vi kommer alltid att berätta vad vi hittar. Vi accepterar aldrig pengar för att granska en produkt.

Testad i mer än en vecka

Testad med strömmande appar med verklig användning

Fullständiga specifikationer

Rekommenderat pris för Storbritannien

Tillverkare

Storlek (mått)

Vikt

Utgivningsdatum

Första granskade datumet

Modellnummer

Upplösning

Projektortyp

Ljusstyrka Lumen

Lampans liv

Max bildstorlek

HDR

Typer av HDR

Uppdateringsfrekvens

Hamnar

Ljud (uteffekt)

Färger

Display -teknik

Kastförhållande

3D

XGIMI Elfin

£ 649

XGIMI

192 x 194 x 48 MM

0,9 KG

2021

26/08/2021

XGIMI Elfin

1920 x 1080

Portabla

800

30000

200 tum

Ja

HDR10+

60 Hz

HDMI 2.0. USB

3 W.

Vit

DLP

1.2: 1

Ja

0 Shares