Xfinity Flex Review: A Decent Content Refuge to Pass the Time

0 Shares

Om du har fastnat hemma, uttråkad och råkar använda Comcast Internet, här är något att tänka på, Xfinity Flex.

Den här nya ungen på streamerblocket är free, inklusive frakten, så det är säkert för mig att rekommendera det. (Du måste betala $5 för en andra enhet.) Och nej, det är inte en av de där-det-inte-finns-någonting-som-en-free-luncherbjudanden — det finns ingen hake.

Så du kan förvänta dig ett utmärkt, påtagligt värde av det, särskilt under denna galna tid. Jag ser det som ett tröstpris för den överprissatta planen för internet via kabel som jag har uthärdat i flera år.

Som sagt, förstå — du har inget att förlora och kanske mycket att vinna. Men om du är orolig för att denna Flex skulle få dig att ändra din åsikt om Comcast, nej, det är inte bra heller.

Xfinity Flex Set

Xfinity Flex: Inte din typiska streamer

Flex är inte något som liknar en Roku eller någon annan generisk streamer, men det är fortfarande en mediastreamer.

Vad är Xfinity Flex?

Comcast tillkännagav Xfinity Flex först i början av 2019 och gjorde den till en free tillägg till sina planer endast för Internet i september förra året. Och nu verkar det vara ett så lägligt erbjudande.

Mediastreamern är en liten platt fyrkantig låda som mäter 5,25″ x 5,25″ x 1″ och väger mindre än ett pund. Den låter dig titta på innehåll, oavsett om det är live-TV, inspelade program eller fullfilmer, via Internet, med hjälp av en storbilds-TV.

På baksidan har Flex två HDMI-portar. Den ena är en HDMI-ingång, som du kan använda för att vara värd för en annan videokälla – chansen är stor att du aldrig kommer att använda den här porten. Den andra, märkt HDMI TV, är den du använder för att ansluta den till en skärm.

Streamern har en Fast Ethernet-port (10/100) — det är inte en Gigabit — för att ansluta till en router eller växla via en nätverkskabel. Om kabeldragning inte är ett alternativ kan du använda strömmen via dess inbyggda 2×2 Wi-Fi 5 (867 Mbps) Wi-Fi-adapter.

Flex har en USB-C-port för ström och kommer med en liten strömadapter. Du kan även använda den här adaptern för att ladda nästan alla prylar som använder USB-C, som min Pixel XL och 3 XL.

När det gäller video och ljud har Xfinity Flex videor upp till 4K HDR. Den stöder Dolby Atmos med 5.1 surroundljud eller 2.0 stereo. Det finns dock inget ljud, så om du har externa högtalare måste du koppla dem till TV:n istället.

Xfinity Flexs detaljbilder

Xfinity Flex Remote


Xfinity Flex Hand


Xfinity Flex Hand Bottom


Xfinity Flex Ports Hand


Flex Fjärrhand


Xfinity-inställning


Xfinity Flex rygg


Flex strömadapter


Xfinity Flex Hand Top


Ingen lagring eller lokalt mediastöd

Xfinity har inget inbyggt lagringsutrymme eller stöd för en extern enhet för att vara värd för innehåll lokalt. Det är ingen stor affär – de flesta moderna streamers gör det inte.

Det som är en downer är det faktum att den inte har lokala streamingservrar. Så om du har en Plex- eller Synology NAS-server hemma kan du inte använda Flex med den.

Enkel hårdvaruinstallation

Flex kommer med en HDMI-kabel, en strömadapter och en fjärrkontroll ur kartongen. Anslut den till valfri skärm med en HDMI-port och ljudutgång, slå på den, anslut den till internet och du är igång.

Med tanke på att de flesta nya smarta TV-apparater har en inbyggd nätverkskapacitet och en inbyggd streamer, är Flex särskilt bra för de äldre generationerna av HDTV – de utan den “smarta” tanken eller med en som är för daterad för att vara användbar.

Men återigen kommer Flex att fungera med TV med en HDMI-port och förvandlas till en Xfinity Flex TV.

Flexs fjärrkontroll är bra bland sin typ.

Först och främst kommer den i rätt fysisk storlek, inte för stor, inte för liten – du kommer inte att förlora den för lätt som fallet med Amazon Fire Stick. Tangenterna har en hyfsad taktil respons, om än lite stel, och en bra layout. När jag var klar med installationsprocessen kunde jag använda den med slutna ögon.

Men om du måste titta på det, är bakgrundsbelysningen till hjälp på natten. Det finns också en mikrofonknapp som låter dig ange en sökning med verbala kommandon. Chansen är stor att du inte behöver använda nycklarna ofta.

Sökfunktionen fungerar för övrigt väldigt bra. Den kan söka i alla dina installerade appar och låter dig sedan filtrera resultaten ytterligare via kvalitet (HD, 4K, etc.)

Fjärrkontrollen är rundstrålande — du kan använda den utan att behöva rikta den mot själva Flex eller ens vara i sikte. Den har också en stor räckvidd, lätt längre än 15 fot i min testversion.

Slutligen kan du programmera Xfinity Flexs fjärrkontroll för att styra din TV, inklusive källbyte, på/av och volym. Eftersom det fungerade med min 15-åriga Samsung Plasma-TV, är det säkert att säga att det fungerar med vilken TV som helst.

Enkel registrering, Comcast hårdvaruintegration

Du måste först registrera Flex med ditt Comcast-konto för att komma igång med streaming.

Om du använder en Comcast Internet-gateway kan Flex upptäcka den själv och ansluta direkt. Om inte, måste du ange viss information, till exempel en del av ett registrerat telefonnummer. Det var smärtfritt.

I mitt fall var det svåraste när jag behövde ange Wi-Fi-lösenordet. Tyvärr kan du inte använda röst för detta. (Se till att du ställer in ditt Wi-Fi-lösenord så att det är något som är lätt att ange.)

Wi-Fi kontra nätverksport: Du kan använda antingen nätverksporten eller Wi-Fi åt gången. För att byta från en till en annan måste du koppla in eller koppla ur nätverkskabeln och sedan starta om Flex. Du kan inte växla mellan de två när enheten är på.

Förresten är Flex väl integrerad i Comcast xFi-systemet. Du kan använda den för att hantera ditt konto, annan xFi-hårdvara och visa meddelanden och aviseringar på skärmen.

Comcast Internet krävs

Medan Flex är free, fungerar det med Comcast Internet. Om du använder den med en bredbandsanslutning från en annan leverantör blir din TV tom och förblir så.

Med andra ord, om du har ett Comcast-avbrott i ditt område, kan du inte använda din backup-mobila hotspot från Verizon eller Sprint för att titta på dina program. Du kan inte heller låna ut din Flex till din vän som använder en annan internettjänst. Jag provade det förra och det fungerade inte alls.

Flex skärm

Begränsade appar och användartillgänglighet, ingen YouTube TV, bra rotation free innehåll

Xfinity Flex kommer inbyggt med populära streamingappar, inklusive Hulu, Netflix, Amazon Prime och några premiumkabelkanaler, inklusive Epix, HBO och Showtime. Den har också en massa annat free tjänster, som YouTube, Peacock, Tubi, Pluto och så vidare.

Förresten, Xinitty Flex tillåter inte YouTube TV, och du kan inte lägga till eller ta bort många populära appar själv heller. Kort sagt, Comcast styr vad du får att göra med Flex. Detta är den överlägset största bristen på enheten.

Det är osannolikt att detta kommer att förändras i framtiden, men med tiden är chansen stor att Flex kommer att ha fler app- och streamingalternativ när Comcast får fler partnerskap.

Kort sagt, Flex verkar vara en involverande produkt. Men för närvarande är det väldigt begränsat vad gäller vad du kan göra med det.

“Free för mig”

Flex har en sektion där den erbjuder massor av free innehåll. Till exempel är alla premiumtjänsterna som nämns ovan tillgängliga free på ett eller annat sätt. Antingen under en begränsad tid eller vissa vissa shower/funktioner. Dessutom är Peacock-nätverket alltid free.

Summan av kardemumman är att du vid varje given tidpunkt kan räkna med att ha något av kvalitet för dig själv eller dina barn att titta på. Förvänta dig bara inte att ha exakt vad du vill ha, när du vill ha det. För det behöver du ett abonnemang på en viss tjänst.

Slutsats

Jag har använt Xfinity Flex i en vecka nu och sett fler filmer på den än jag trodde att jag skulle göra. Det gjorde källaren där jag har gömt mig för mina barn då och då mer dräglig. Det faktum att innehållet var tillgängligt för free, för bara en kort period, gjorde det mer lockande på något sätt.

Som sagt, om du redan har en streamer eller var och en av din TV och hade prenumererat på alla streamingtjänster, finns det ingen anledning att skaffa den här enheten. Och det är bra – du kommer inte att missa någonting – eftersom du inte kan lita på att Flex levererar vad du vill när du ändå vill ha det.

Men om du har en gammal stor TV som fortfarande ger bra bildkvalitet och vill använda den, är Xfinity Flex en utmärkt passform. Det kommer att förvandla den daterade skärmen till en med moderna funktioner och låta dig prova smakerna av flera streamingtjänster för free.

Vem vet, du kanske till och med börjar tro att Comcast Internet inte är så illa. Eller så är det så att det kan krångla till ens hjärna att vara inlåst hemma.

0 Shares