Xbox Series X: vad kan vi förvänta oss av Microsofts förstapartsstudior på E3 2021?

Efter sex månaders försäljning kunde Microsofts Xbox Series X ses som en sovande jätte just nu. Vi har ännu inte sett vad den nya Xbox verkligen kan, trots allt, med The Medium som den enda verkliga exklusiva tillgängliga för konsolen som inte är kompatibel med Xbox One.

Vi har inte heller sett en avkastning på Microsofts investeringar på flera miljarder dollar, vilket har sett företaget samla 23 förstapartsstudior, inklusive Bethesda Softworks. Fans förväntar sig att se några nya spel förr snarare än senare, då, och E3 kan fungera som ett väckande väckarklocka.

Vi vet att Microsofts E3 2021-konferens den 13 juni kommer att pågå i 90 minuter, och det är det perfekta tillfället för Microsoft att lägga fram en tvingande färdplan för vad som kommer för Xbox Series X och Xbox Series S-ägare.

Men vad kan vi förvänta oss att se? Tja, låt oss gå igenom var och en av Microsofts förstapartsstudior och göra några realistiska förutsägelser.

343 Industries – Halo Infinite

Microsoft kommer sannolikt att öppna sin E3-presentation med en närmare titt på Halo Infinite. Vi borde se hur spelet har utvecklats sedan dess första spel avslöjades i juli 2020 och höra mer information om Halo Infinites historia. Vi förväntar oss också en djupdykning i spelets nya flerspelarläge, med ett betameddelande som äger rum under showen eller inom en snar framtid.

Koalitionen – Gears 6, Gears Tactics 2

Förvänta dig inte att se några meddelanden från koalitionen vid årets E3. Studien avslöjade att den gick vidare till Unreal Engine 5 för sin nästa titel, och att detta skulle vara ett “stort företag”. Vi kan säkert anta att koalitionens nästa titel blir Gears 6, och vi kan eventuellt se Gears Tactics 2 i framtiden, men vi skulle bli förvånade om något visades i år.

Compulsion Games – ny IP

Utvecklaren bakom We Happy Few har redan lovat att nästa titel kommer att bli “mycket bättre än det senaste spelet” det gjorde, särskilt nu när det är en del av Xbox Game Studios. Även om vi inte skulle utesluta att se en uppföljare till We Happy Few, kan ett nytt IP-meddelande också vara en möjlighet. Men vi tror att studion inte kommer att vara närvarande i år.

Double Fine Productions – Psychonauts 2

Double Fine Productions kommer säkert att avslöja ett släppdatum för Psychonauts 2, som kommer att släppas i augusti 2021. Men när utvecklingen avslutas på den psykedeliska plattformsspelaren skulle vi inte bli förvånad om Double Fine Productions hade något annat att visa på årets E3-konferens. Fingers crossed it’s Brutal Legends 2.

Initiativet – Perfect Dark

Microsoft har investerat mycket i The Initiative, en studio som har byggts för att konkurrera med Naughty Dog och Sony Santa Monica. Vi vet att The Initiative arbetar med Perfect Dark, och vi hoppas kunna ta reda på mer om Joannas nästa äventyr vid Microsofts E3-evenemang. Medan vi inte skulle förvänta oss att se något spel ännu, skulle en trailern i motorn verkligen vara välkommen och skulle kunna stjäla showen.

inXile Entertainment – “nästa generations RPG”

inXile Entertainment är mästare i strategispelsgenren, med senaste utgåvor som Wasteland 3 får kritik. Emellertid arbetar studion enligt uppgift på ett ”nästa generations RPG” som drivs av Unreal Engine 5. Även om det är oklart hur långt teamet är under utveckling kan vi åtminstone få en titel för inXiles nästa projekt.

Mojang Studios – Minecraft Dungeons, Minecraft

Minecraft tar förmodligen inte upp för mycket av Microsofts E3-konferens, men vi skulle inte bli förvånade om vi såg lite mer DLC för Minecraft Dungeons och själva det ursprungliga spelet. Minecraft fortsätter att åtnjutas av miljontals spelare, så förvänta dig en kort och snygg uppdatering för att hålla fansen uppdaterad om vad som är på väg. Kanske kommer den strålspårade versionen av Minecraft äntligen att ta sig till Xbox Series X?

Ninja Theory – Hellblade 2, Project Mara

Det är lätt att glömma att ett av de första spelen som tillkännagavs för Xbox Series X var Hellblade 2: Senuas Saga. Spelet har utvecklats sedan en tid, och vi hoppas att en del av spelet kommer att visas. Vi kan också få en uppdatering om Ninja Theory’s Project Mara, som är ett experimentellt spel som fokuserar på att återskapa terror för psykiska problem. Hur som helst hoppas vi att Senua dyker upp på E3.

Obsidian Entertainment – Avowed, The Outer Worlds 2, Grounded

Obsidian Entertainment kan ge lite mer information om Avowed, dess Elder Scrolls-aktiga RPG i Pillars of Eternity-universum, som avslöjades i juli 2020. Det finns också skvaller om att studion kan meddela The Outer Worlds 2, men det är bara ett rykte om nu. Om vi ​​inte ser Avowed, skulle vi åtminstone förvänta oss att Obsidian ställer in ett datum för när Grounded kommer ut ur Xbox Game Preview. Vi kan till och med få ett Fallout: New Vegas-meddelande, om vi har tur.

Lekplatsspel – Fabel, Forza Horizon 5

Vi vet att Playground Games arbetar på Fable, men vi förväntar oss inte att se mycket, om något, av det förmodligen öppna världens RPG. Istället lägger vi våra satsningar på ett Forza Horizon 5-tillkännagivande som kommer att se spelet i Mexiko. Forza Horizon har vuxit till en av de bästsäljande franchisen för Microsoft, så vi skulle verkligen bli besvikna om det inte framträdde eftersom det kommer att bli en stor dragning kommer semesterperioden.

Sällsynt – Everwild, Sea of ​​Thieves

Precis som Fable är vi inte säkra på att Rare kommer att visa något Everwild-spel eller bilder. Vi har inte hört några detaljer sedan spelet avslöjades på X019, men spelet verkar fortfarande som om det är tidigt under utveckling. Vi tror att Rare är mer benägna att använda sin E3-närvaro för att hype upp ett kommande Sea of ​​Thieves-evenemang eller en ny säsong istället.

Vänd 10 studior – Forza Motorsport

Forza Motorsport genomgick sitt första speltest den 8 maj, vilket innebär att spelet är längre i utveckling än vad man kanske har trott. Vi förväntar oss att se en glimt av Microsofts främsta racing-sim på E3 i år, och kanske ett släppdatum bredvid det. Vi tror dock att det troligen kommer fram efter Forza Horizon 5, så förvänta dig 2022 för den här.

Undead Labs – State of Decay 3

Vi såg en CGI-trailer för State of Decay 3 under Microsofts spelevenemang i juli förra året, men vi tror inte att Undead Labs nästa projekt kommer att visas på E3. Zombie-fans måste vänta lite längre på nästa utveckling i State of Decay-serien.

World’s Edge – Age of Empires 4

Med stöd för mus och tangentbord finns det ingen anledning till att World’s Edge inte kan tillkännage Age of Empires 4 för Xbox Series X på E3. Microsoft har varit ovilliga att ta över serien till konsolen, men vi hoppas att det kommer att förändras snarare än senare.

Alpha Dog Games

Alpha Dog Games är främst en mobilutvecklare, så vi förväntar oss inte att se några Xbox-specifika meddelanden från studion på E3.

Arkane Studios – ny IP, Deathloop

Det är konstigt att tänka att Arkane Studios nästa spel är en exklusiv PS5-tidsinställning, men det är den situation utvecklaren befinner sig i efter att Microsoft köpte Bethesda. Det återstår att se om vi får ett släppdatum för Deathloop på Xbox Series X och Xbox Series S, eller om studion kommer att avslöja en helt ny IP för Microsofts konsoler.

Vi tror starkt att Starfield kommer att visas i spelform på E3, även om det inte släpps förrän 2022. Bethesda kan också beröra utvecklingen av The Elder Scrolls 6, och vi skulle inte bli så förvånade om det hade en klassiker, “Åh … och en sak till” avslöjar att dela.

id Software – Doom

Efter lanseringen av Doom Eternal, vad fungerar id Software vidare? Och om det är ett annat Doom-spel, kommer det att vara exklusivt för Xbox-konsoler och PC? Det är svårt att svara, men vi skulle gärna se att ID Software ger samma omstart av sin andra klassiska FPS, Quake.

MachineGames – Wolfenstein, Indiana Jones

Vi vet att MachineGames arbetar med ett Indiana Jones-spel, men det kommer troligen inte att visas under E3. Studion kan avslöja vad som är nästa för Wolfenstein-franchisen, eller till och med tillkännage en helt ny IP.

Roundhouse Studios – ny IP

Lite är känt om Roundhouse Studios annat än att många av dess anställda kommer från Human Head Studios, teamet som ansvarar för Prey (2006). Vi tror att ett nytt IP-meddelande skulle vara vettigt för Roundhouse, men det är oklart om projektet kommer att avslöjas på E3.

Tango Gameworks – The Evil Within 3

Tango Gameworks nästa projekt är ett PS5-exklusivt Ghostwire: Tokyo, och även om det är oklart om spelet kommer till Xbox-konsoler, skulle vi inte vara så förvånade över att se The Evil Within 3 bli meddelad.

Vi förväntar oss inte mycket från ZeniMax Online Studios, och tror att alla meddelanden om The Elder Scrolls Online kommer att göras under ett evenemang efter utställningen i motsats till huvudscenen.

Xbox Game Studios Publishing

Microsofts publiceringsarm har tagit spel som Ori och Wisps Will till Xbox och PC, tillsammans med den straffande svåra men ändå fantastiska Cuphead. Vi hoppas att vi äntligen får ett släppdatum för Cuphead: Delicious Last Course DLC.

Det är tydligt att Microsoft har tillräckligt med studior för att ägna en hel show för att lyfta fram vad dess team arbetar med, men även om bara hälften av dessa förutsägelser blir verklighet, borde vi vara med på en fantastisk show.

Dagens bästa Xbox Game Pass Ultimate-erbjudanden

Relaterade Artiklar

Back to top button