Xbox kommer att innehålla ett nattläge. Hur fungerar det?

Xbox kommer att innehålla ett nattläge. Hur fungerar det?

Nästa Xbox -uppdatering kommer att innehålla ett nytt läge i inställningspanelen som kallas “Nattläge”, vilket gör att vi kan justera konsolens beteende när vi spelar med det på natten. Och det är att på samma sätt som nattläget hjälper till att minska visuell trötthet i mobiltelefoner, vill nya Xbox Series X och Series S också erbjuda dessa hjälpmedel.

Xbox nattläge

Xbox Series X recension

För närvarande är funktionen endast tillgänglig för de användare som finns inom Betaprogram för Xbox, särskilt för dem som är en del av Alpha -ringen. Systemversionen som ska laddas ner är XB_FLT_2109CO22000.2139.210804-2200, och det blir den här uppdateringen som innehåller ett nytt alternativ i avsnittet Inställningar på konsolens konfigurationspanel. Denna nya version av systemet innehåller ett stort antal korrigeringar, men det är den nya funktionen som tar hela rollen.

Med namnet Nattläge kan denna funktion göra det möjligt för användare att justera belysningen och hur skärmen reagerar när det gäller ljusstyrka för att undvika bländning som till exempel kan störa någon som sover i samma rum, eller inte heller påverka din vila när du går och lägger dig.

Vad kan justeras i nattläge?

Det nya nattläget innehåller ett stort antal inställningar, och även om de kan tyckas dumma för dig, kommer säkert mer än en användare att dra mycket nytta av mer än en inställning. De detaljer som vi kan definiera är följande:

  • Sätt ett schema så att nattläge aktiveras automatiskt. Vi kan också definiera att det är aktiverat och inaktiverat med skymning och gryning i ditt område.
  • Justera Skärmens ljusstyrka och den blått ljusfilter att minska stimulanserna i vår hjärna och på så sätt sova bättre. Detta är något som fortsätter att vara ganska kontroversiellt, eftersom vissa studier hävdar att det inte riktigt är så. Hur som helst blir skärmen mer orange, och det är precis vad du kan justera.
  • Det kan också lås HDR. Du vet redan att HR -effekterna förutsätter mycket slående ljusblixtar, så att du också kan inaktivera HDR.
  • En annan inställning påverkar manöverratten, och är vadeel Xbox -knappen kan minska ljusets intensitet tills du stänger av den om du föredrar det. Detta är något jag personligen gillar, eftersom det starka ljuset ibland kan vara irriterande.
  • Också med samma avsikt kan vi justera ljusets intensitet från konsolens strömbrytare, för om du föredrar det kan du stänga av det helt och undvika det ljuset som lyser.

När kan nattläge konfigureras?

Som vi har nämnt är funktionen för närvarande endast tillgänglig för medlemmar i Programmet Xbox Insider, så vi måste vänta tills en officiell uppdatering visas definitivt med alla ändringar.

Relaterade Artiklar

Back to top button