Xbox Game Pass: Molnet är framtiden för Microsofts strategi

0 Shares

Spelet i molnet

Med allt detta är det lätt att se hur Microsoft satsar på spelet i molnet och därav återigen bekräftelsen på det arbete de utför med tv-tillverkare för att få Xbox Game Pass-upplevelsen till dessa. En upplevelse som inte kräver någon hårdvara för att streama dessutom, det skulle räcka med att installera och köra en applikation eller komma åt molnspeltjänsten via webbläsaren. Det enda som skulle behöva anslutas är en gamepad.

Om de lyckas göra det med optimalt resultat och dessutom utöka allt det till andra skärmar som t.ex Smart TV via app , mindre kraftfulla mobila enheter, surfplattor, bärbara eller stationära datorer etc., är det tydligt att Microsoft skulle kunna skriva om reglerna för en sektor som under många år har upprätthållit försäljningen av hårdvara som sedan ger tillgång till exklusiva spel som fungerar som huvudanspråket att välja mellan ett eller annat system.

Genom att kunna komma åt Xbox Game Pass-katalogen från vilken enhet som helst, skulle den kampen sluta och vad Microsoft skulle få är en fast inkomst varje månad, vilket i vissa fall kan innebära en högre utgift än vad användaren normalt gör varje år i videospel.

Slutligen, med Xbox Game Pass kan de också avsluta den begränsningen som förhindrar verklig demokratisering av tv-spel : måste köpa dem. För alla kan inte spendera de 60 euro i snitt som de brukar kosta och mycket mindre gör det varje månad eller flera gånger under samma månad om du inte vill missa något.

Så vi får se hur de närmaste månaderna går, om Microsofts engagemang för att öka antalet användare mer än i försäljning är lönsamt eller inte. Och även vad gör resten av konkurrenterna, för Sony kommer att ha kunnat sälja 8 miljoner PS5:or sedan lanseringen, men Xbox Game Pass har lagt till 23 miljoner användare sedan det också presenterades och allt tyder på att det kommer att fortsätta växa. Speciellt med eventuella nya exklusiva spel som kommer efter köp av studior som Bethesda, kopplingen till EA Play, etc.

För tillfället ser allt bra ut. Spelet i molnet kommer till PC:n via webbläsaren om några veckor, servrarna slutför migreringen från Xbox Series S till Series X och det verkar som att nya prisplaner redan studeras för att vara mer flexibla med behoven av varje typ av användare.

Via> Protokoll

0 Shares