Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

X3 Reunion: Ny rullande demo testad

Introduktion

Mycket av fokuset på PC-spel i dessa dagar är centrerat kring actioninriktade spel och förstapersonsskjutare. Även om vi är väldigt intresserade av den här typen av spel, är vi alltid intresserade av de olika typerna av spelgenrer som finns där ute. Spel som Battlefield 2 och FEAR verkar vara den typ av spel som på senare tid tvingar de flesta spelare att uppgradera sin grafikhårdvara, men vi har haft turen att se några strategi- och simuleringsspel (t.ex. Black and White 2) som också utnyttja några av de avancerade korten som finns tillgängliga nu.

En genre, som spelare tenderar att antingen älska eller hata, är rymdsimuleringen. Naturligtvis finns det olika grader av dessa typer av spel, där ena änden är fluffiga Star Wars/Star Trek-spel och den motsatta änden är spel som EVE Online och Homeworld 2. Spel som EVE Online, i synnerhet, är otroligt öppna- slutade och inkluderar funktioner som komplexa marknadssystem och ekonomier i spelet samt industri- och stridselement, allt i en onlinevärld med massivt multiplayer.

Nya rymdsimuleringsspel tenderar att förlita sig mer på grafik än tidigare, och i takt med att tekniken har förbättrats, har även utseendet på dessa spel blivit det. Förmodligen en av de snyggaste rymdsimmarna nu är den nysläppta delen av X-serien, X3: Reunion. Även om det inte är ett online multiplayer-simuleringsspel, har det fortfarande ett öppet spel som har mycket att erbjuda.

X3 Reunion

Egosoft är mest känt för en serie rymdsimuleringsspel baserade på X-universum, X: Beyond the Frontier, X2: The Threat och deras senaste X3: Reunion. Handlingen i X3 fortsätter där X2 slutade, med hotet om en invaderande utomjordisk ras i X-universumet. Ursprungligen skulle Egosoft erbjuda ett expansionspaket för X2, men det utvecklades så småningom till en uppföljare. Även om det finns en storyline har spelet en känsla av “sandlåda”, eftersom spelet kan spelas på andra sätt än att bara slutföra uppdrag som är associerade med handlingen.

Även om det fanns en del tekniska problem med X3 när den släpptes första gången, speciellt med massiva bildhastighetssänkningar under spelet, går den rullande demon X3 väldigt smidigt och utan några buggar. Demon innehåller de fyra huvudaspekterna av spelet (kämpa, byta, bygga, tänka) för att återspegla spelandet korrekt. Scenerna är väldigt lika i stilen som X2:s demo, med flera skepp av olika storlekar som flyger runt, kretsar runt strukturer, ibland slåss mot varandra. Det hela utspelar sig framför en imponerande rymdmiljö med vackert återgivna planeter och stjärnor, såväl som de realistiska explosionerna från skeppsstriderna. Alla dessa bilder kombineras för att skapa en mycket effektiv och uppslukande framtidsmiljö.