WWDC 2021: Apple introducerar iOS 15 vid evenemanget, se vad som Àr nytt

0 Shares

Som vĂ€ntat visade Apple en förhandsvisning av iOS 15 pĂ„ WWDC 2021. Ändringar av FaceTime och aviseringar markerades. Förutom nya funktioner inom integritetskontroll, lĂ„t oss se lite mer om allt detta.

Se vad som Àr nytt för iOS 15 som visas pÄ WWDC 2021

wwdc 2021 tillkÀnnager mÄnga nya funktioner i iOS 15

Facetime fick nÄgra viktiga uppdateringar med iOS 15, som minskning av bakgrundsljud i videosamtal. Dessutom kommer du att kunna anvÀnda suddiga bakgrunder i portrÀttlÀge, och du kommer att kunna dela musik och videor under samtal. En fantastisk ny funktion Àr att du nu kan lÀgga till Android-anvÀndare till FaceTime via en delbar lÀnk i webblÀsaren.

Utöver FaceTime Àr aviseringar nytt i iOS 15. Nu med ett nytt utseende kan du se kontaktbilder i textaviseringar och större appikoner. En nyhet Àr de nya filterlÀgena som kallas Focus. Med den kommer du att kunna anpassa aviseringarna som visas under olika aktiviteter. Du kommer ocksÄ att kunna anpassa startskÀrmen med widgets och appar som Àr lÀmpliga för det nya fokuslÀget.

Vad Àr nytt i iOS 15-instÀllningar

Med aviseringar kommer det att vara möjligt att gruppera dem för att tas emot vid vissa tider pÄ dygnet. Messaging-applikationen fick ocksÄ nya funktioner. Nu kommer andra att veta nÀr du har aktiverat Stör ej-lÀget. Foton som delas i meddelanden kommer automatiskt att grupperas i collage eller högar och sparas pÄ andra platser som fotogalleriet och minnen.

NĂ€r det gĂ€ller integritet inkluderar iOS 15 en Ă€ndring av Siris begĂ€randebehandling. Dessutom kommer anvĂ€ndare att fĂ„ en app-sekretessrapport med en sju dagars sammanfattning. Det kommer att visas hur mĂ„nga gĂ„nger apparna fick Ă„tkomst till information om plats, mikrofon och kamera. Dessutom kommer all anvĂ€ndning som inte har beviljats ​​av anvĂ€ndaren att blockeras.

Andra nya tillÀgg inkluderar möjligheten att söka text i bilder och söka efter bilder i Spotlight. Andra nya tillÀgg involverar AirPods ljuduppdateringar och möjligheten att hitta AirPods Pro och AirPods Max med hjÀlp av Find My.

Wallet News

Som om det inte vore nog fick Àven Apple Wallet nyheter. Den stöder nu flera föremÄl, inklusive nycklar till hotellrum och annan relevant identifieringsinformation. I lÄtar fÄr du en enklare anpassning och lÀttare övergÄngsalternativ. VÀderappen visar information med nya helskÀrmskartor och nya animerade bakgrunder.

Kartor Àr nu mer uppmÀrksammade och erbjuder en tredimensionell vy av staden pÄ din iPhone eller CarPlay. Safari har nu en enklare flikfÀltsdesign, och stöd för grupperade flikar, utöver dessa nya funktioner fÄr du nu stöd i tillÀgg.

iOS 15 kommer att börja levereras i slutet av september och kommer att levereras för iPhone 6s och senare. En utvecklarbeta Àr tillgÀnglig idag och nÀsta mÄnad kommer en offentlig beta att finnas tillgÀnglig.

0 Shares