WWDC 2021: Apple introducerar iOS 15 vid evenemanget, se vad som är nytt

0 Shares

Som väntat visade Apple en förhandsvisning av iOS 15 på WWDC 2021. Ändringar av FaceTime och aviseringar markerades. Förutom nya funktioner inom integritetskontroll, låt oss se lite mer om allt detta.

Se vad som är nytt för iOS 15 som visas på WWDC 2021

wwdc 2021 tillkännager många nya funktioner i iOS 15

Facetime fick några viktiga uppdateringar med iOS 15, som minskning av bakgrundsljud i videosamtal. Dessutom kommer du att kunna använda suddiga bakgrunder i porträttläge, och du kommer att kunna dela musik och videor under samtal. En fantastisk ny funktion är att du nu kan lägga till Android-användare till FaceTime via en delbar länk i webbläsaren.

Utöver FaceTime är aviseringar nytt i iOS 15. Nu med ett nytt utseende kan du se kontaktbilder i textaviseringar och större appikoner. En nyhet är de nya filterlägena som kallas Focus. Med den kommer du att kunna anpassa aviseringarna som visas under olika aktiviteter. Du kommer också att kunna anpassa startskärmen med widgets och appar som är lämpliga för det nya fokusläget.

Vad är nytt i iOS 15-inställningar

Med aviseringar kommer det att vara möjligt att gruppera dem för att tas emot vid vissa tider på dygnet. Messaging-applikationen fick också nya funktioner. Nu kommer andra att veta när du har aktiverat Stör ej-läget. Foton som delas i meddelanden kommer automatiskt att grupperas i collage eller högar och sparas på andra platser som fotogalleriet och minnen.

När det gäller integritet inkluderar iOS 15 en ändring av Siris begärandebehandling. Dessutom kommer användare att få en app-sekretessrapport med en sju dagars sammanfattning. Det kommer att visas hur många gånger apparna fick åtkomst till information om plats, mikrofon och kamera. Dessutom kommer all användning som inte har beviljats ​​av användaren att blockeras.

Andra nya tillägg inkluderar möjligheten att söka text i bilder och söka efter bilder i Spotlight. Andra nya tillägg involverar AirPods ljuduppdateringar och möjligheten att hitta AirPods Pro och AirPods Max med hjälp av Find My.

Wallet News

Som om det inte vore nog fick även Apple Wallet nyheter. Den stöder nu flera föremål, inklusive nycklar till hotellrum och annan relevant identifieringsinformation. I låtar får du en enklare anpassning och lättare övergångsalternativ. Väderappen visar information med nya helskärmskartor och nya animerade bakgrunder.

Kartor är nu mer uppmärksammade och erbjuder en tredimensionell vy av staden på din iPhone eller CarPlay. Safari har nu en enklare flikfältsdesign, och stöd för grupperade flikar, utöver dessa nya funktioner får du nu stöd i tillägg.

iOS 15 kommer att börja levereras i slutet av september och kommer att levereras för iPhone 6s och senare. En utvecklarbeta är tillgänglig idag och nästa månad kommer en offentlig beta att finnas tillgänglig.

0 Shares