Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

World Economic Forum Topp 10 färdigheter

Självkörande bilar, artificiell intelligens, kvantbearbetning – det är inte längre det vi borde koncentrera våra sinnen på. Detta är sanningen om vår framtid, och framtiden är praktiskt taget här!

World Economic Forum har listat de 10 bästa färdigheterna, och du behöver inte ha sett Ridley Scotts Blade Runner eller Steven Spielbergs A. Jag har artificiell intelligens för att veta att detta kommer att göra en enorm skillnad.

Få upp till $100 000 studielån för din master i USA eller Kanada – se om du är kvalificerad


Så när vi blickar mot framtiden tar det upp frågan – vilka förmågor kommer vi att ha för att blomstra i denna spännande moderna livsstil?

Genom att studera de viktigaste HR-tjänstemännen vid några av världens ledande organisationer har World Economic Forum levererat rapporten The Future of Jobs som avslöjar de 10 bästa färdigheterna du behöver för framtiden

Så låt oss kort ta en titt på de färdigheter vi behöver för att invänta framtiden.

10. Kognitiv flexibilitet

Kognitiv flexibilitet är kopplat till att vara en psykologisk akrobat. Om du tänker på din hjärna som en idrottares golv och föreställer dig alla olika mekaniska sammansättningar (till exempel ringarna, lika staplarna och paritetsstaven) som olika sätt att resonera (till exempel det uppfinningsrika sinnet, det matematiska sinnet, Kreativt tänkande och så vidare.) — Kognitiv flexibilitet är hur snabbt (och effektivt) du kan svänga, hoppa och snurra fram och tillbaka mellan olika tankeformer.

Ju smidigare du är, desto enklare blir det att se nya mönster. Det är också lätt att skapa ett exceptionellt förhållande mellan tankar. Det avslöjar ny insikt i idén om att ha ett “rörligt” sinne!

Så hur skulle vi använda vår kognitiva flexibilitet? Genom att lära sig nya saker och specifikt, lära sig bättre metoder för spekulation. Om du “inte är en kreativ typ”, gör det till en uppgift att lära dig ett instrument. Du kan också börja dansa hiphop eller lära dig ett hantverk genom att gå på hantverkskurs. Om du har ett kreativt sinne, men dina ögon stirrar ut i det stora okända när du hör ord som “finansiella affärssektorer” eller “ekonomin”, ta det som ett uppdrag att gå in på The Economist eller The American Economic Review.

Öka ditt intresse, titta på bekvämligheten utifrån och ta kontakt med människor som utmanar dina perspektiv. Din karriär när det lönar sig, senare kommer ditt sinne att tacka dig för det.

9. Förhandling

Med robotar som penetrerar arbetskraften och jobbautomatisering hyllas för att bli allt vanligare, kommer social kompetens att ha högre prioritet än tidigare.

Varför? Eftersom vi är bättre på social interaktion och förhandling än robotar är (bara för nu i alla fall).

Ja, även människor i deras tekniska yrken kommer att krävas för att visa mer anmärkningsvärda relationsförmåga. Dessutom förväntas förmågan att umgås med dina kollegor, arbetsledare, kunder och team av oss.

För att upptäcka hur man kan förbättra sig som en bra förhandlare, här är några saker som skickliga förhandlare konsekvent gör.

SE – 10 högt rankade färdigheter du bör lära dig 2020

Tryck här för att titta

8. Serviceorientering

Serviceorientering är förmågan att “effektivt leta efter tillvägagångssätt för att hjälpa kunder”, att ha gedigen serviceorienteringsförmåga är knuten till att ge bra stöd till kunderna och att föreställa sig vad deras behov kommer att vara senare.

Som WEF-rapporten tar upp, upplever organisationer inom vitalitets-, finansiella tjänster, teknik- och IT-industrierna successivt kundernas oro för rädsla, till exempel koldioxidintryck, sanitet, arbetsprinciper och säkerhet.

Ur kompetenssynpunkt innebär detta att företag “bör ta reda på hur man snabbt kan föreställa sig denna nya kunduppskattning, för att översätta dem till produktbidrag och att alltid vara utbildade om de cykler som behövs för att uppfylla dessa behov.”

Klart förstå serviceorientering, innebär att gå in i klienternas hjärnor genom att förutse vad de värdesätter, fruktar och ogillar; och odla nya produkter eller anpassa tjänster för att framtidssäkra ditt företag eller varumärke.

7. Beslutsfattande och bedömning

Förmågan att sätta sig in i goda instinktbeslut och talangen för gedigen omdömesförmåga beräknas klättra på listan för att ta den sjunde platsen före slutet av 2020.

Detta är inte förvånande med tanke på den stora mängden data som företag har och de ökande kraven på arbetare som kan filtrera igenom siffrorna, hitta anmärkningsvärda erfarenheter och använda data för att ge råd om affärstekniker och beslut.

Hur kan du förbättra dina beslutsfattande färdigheter direkt? Börja bli bekant med att skaffa och analysera affärsdata. Till att börja med, vet vilka frågor eller problem du tar upp, och avsätt ett sätt att analysera den nya data och teknik som kan hjälpa dig att samla in denna information.

När du har dessa två saker måste du göra Excel till din närmaste vän, ta reda på hur du hanterar data och bryta den för allt den är värd!

6. Emotionell intelligens

Den häpnadsväckande reaktionen från HR-tjänstemän och andra experter var att när det gäller ett stort antal färdigheter, “i allmänhet kommer sociala färdigheter, till exempel förhandling, emotionell intelligens och lära andra – att vara mer efterfrågade än andra uppsättningar färdigheter .

Medförfattare till Emotional Intelligence 2.0, Travis Bradberry klargör att emotionell intelligens “är bror till smart.” Det är den där “saken” som förändrar oss till kalejdoskopet av mänskliga känslor och mäter hur skickliga vi är på att modifiera vårt beteende utifrån en väns, kollegas, familjs eller till och med vårt inre.

Emotionell intelligens belyser varje samarbete vi har. Som Bradberry klargör i en artikel skriven på Forbes, “Det påverkar hur vi beter oss, utforskar sociala komplexiteter och fattar smarta beslut som ger positiva resultat.”

Det är en social färdighet som verkligen efterfrågas av direktörer och affärspionjärer, och du kommer att bli glad att höra att du kan öka din känslomässiga intelligens.

5. Samordna med andra

Sociala färdigheter tog sig till listan som nummer 5, och belyser det ökande mönstret av företag som lägger mer betoning på solida interpersonella färdigheter och personal som samordnar väl med andra.

Samarbete är viktigt på alla arbetsplatser och det är något som lyckligtvis människor fortfarande är bättre på än robotar!

“Mänskligt samarbete i arbetsmiljön inkluderar teamproduktion, med arbeten som spelar av varandras färdigheter och anpassar sig skickligt till föränderliga miljöer”, förtydligar WEF-rapporten. “En sådan icke-rutinmässig anslutning är kärnan i de mänskliga fördelarna jämfört med maskiner.”

Att samordna med andra inkluderar gedigna interpersonella färdigheter, uppmärksamhet på andras styrkor och brister samt förmågan att arbeta med många olika karaktärer.

4. People Management

Oavsett hur många jobb som automatiseras och hur klassens bästa känslomässiga intelligens blir, kommer människor konsekvent att vara en organisations mest värdefulla tillgång.

Individer är mer kreativa, bättre på att studera varandra och redo att piggyback av varandras tankar och idéer. Men att vara människa innebär också att vi kan bli sjuka, bli demotiverade och bli distraherade.

Så det är absolut nödvändigt att chefer och affärsteampionjärer vet hur de ska hantera sina team, öka sin produktivitet och reagera på deras behov.

Att vara en affärspionjär har mycket att göra med att hantera människor, veta exakt hur man delegerar och bygga upp din ledningsgrupp.

3. Kreativitet

Som seniorskribent på World Economic Forum, Alex Gray, klargör: “Med uppfinningen av nya produkter, ny teknik och bättre arbetsmetoder måste människor lära sig att vara mer kreativa för att dra nytta av dessa förändringar.”

“Robotar kan få jobbet gjort snabbare än människor, men de kan inte vara lika kreativa som människor (ännu).”

Kreativitet förväntas vara en nyckelfärdighet nu, så innan du håller dig i mörkret genom att beskriva dig själv som en “icke-kreativ” varelse, vänligen notera att kreativitet inte är det selektiva utrymmet för dilettantiska typer som musiker och artister.

Om du är redo att dra en uppenbar slutsats med uppenbarligen divergerande information och släppa alla tankar och idéer tillsammans för att skapa något “nytt”, då är du en kreativ person. Det finns tillvägagångssätt för att frigöra kreativiteten inom dig genom att öva på nyfikenhet och självartikulering konsekvent.

Några andra saker du kan göra är att tillåta dig själv att tillåta dina kontemplationer att sjunka inom dig (det är därför de flesta av våra bästa tankar kommer till oss i badrummet), vilket gör det till en benägenhet att sätta sig ner och skapa en serie karosser när du är sömnig (eftersom din hjärna inte är fokuserad på någonting, är den mindre undertryckt) och använder hinder som ett startsteg för kreativitet!

2. Kritiskt tänkande

Att vara en kritisk tänkare kommer att vara en uppskattad färdighet under de närmaste åren, enligt studien. Kritiskt tänkande innebär i alla fall logik och resonemang. Kritiskt tänkande inkluderar att ha möjligheten att använda logik och resonemang för att undersöka ett problem eller en fråga, fundera på olika sätt att lösa problemet och väga upp fördelar och nackdelar med varje tillvägagångssätt.

Medan IBM:s superdator Watson och dess lagliga partner ROSS ger människor en “kör för pengarna” i avdelningen för kritiskt tänkande, kommer företag 2020 att betrakta kritiska tänkare som eftertraktade anställda och en välkommen expansion för vilken grupp som helst.

1. Komplex problemlösning

Att slå listan som den mest nödvändiga färdigheten att ha är en häpnadsväckande problemlösningsförmåga – kännetecknad av rapporten som förmågan “att förstå nya, dåligt karakteriserade problem i oförutsägbara, sanna miljöer.”

Vad betyder det ens?

Det hänger ihop med att ha den psykologiska flexibiliteten att ta hand om problem vi aldrig har sett, och att ha förmågan att förstå dem i en scen som förändras snabbt och blir mer oförutsägbar hela tiden!

I en värld fylld av vad Economic Forum skildrar som “onda” problem – problem som inte är “ondskefulla”, men ändå ses som onda eftersom de är mycket svåra att lösa på grund av motsägelsefulla, ofullständiga eller ständigt framåtskridande krav (tänk klimatförändringar terrorism eller fattigdom) — komplexa problemlösare kommer att vara i stort intresse.

Enligt rapportens detaljer som genomförts av det ekonomiska forumet förväntas “36 % av alla positioner övergripande företag ha komplex problemlösning som en av sina kärnkompetenser.”

Slutsats

Jag vet att du kanske är lite orolig! Var inte stressad eftersom detta inte betyder att du kommer att ta hand om världens problem. Att ha en gedigen komplex problemlösningsförmåga är knuten till att ha förmågan att se helheten, fokusera på små detaljer och flytta runt saker för att få någon form av effekt.

Lyckligtvis är detta inte expertis som någon föds med. Det är något som du lär dig efter en tid och är ansatt på en solid grund av kritiskt tänkande.

Så hur skulle du skaffa dig alla dessa färdigheter? Som framgår av vissa undersökningar kan kritiskt tänkande förbättras genom att spendera din fritid med videospel. Dessutom, när vår verklighet och arbetskraften fortsätter att utvecklas, måste vi alla hålla oss nära den om vi ska komma i takt med förändringarna. Som Doc Emmett Brown uttryckte det i Tillbaka till framtiden, “Där vi är på väg behöver vi inte vägar, utan färdplaner!”

I alla fall kan du behöva en guide! Så beväpna dig med dessa 10 färdigheter för att framtidssäkra ditt yrke.

Undrar du hur du ska gå tillväga för din antagningsbearbetning till skolor i USA och Kanada? Oroa dig inte! Vi har din rygg! Att registrera sig på de bästa universiteten i världen kan öka dina chanser hos arbetsgivare. Tyvärr kan det bli dyrt att studera utomlands på grund av den rådande ekonomiska krisen. Men detta bör inte begränsa dig eftersom det finns andra alternativ du kan utforska för att förbättra din karriär.

MPower Finance och Prodigy Finance är några av de bästa leverantörerna av studielån för internationella studenter. De kräver inte heller någon cosigner eller säkerhet före ansökan. På EdXtra Associates kan vi hjälpa dig med din låneansökan. Vi tillhandahåller även pedagogiska konsulttjänster för internationella studenter för att göra din resa enklare och snabbare. Du kan kontakta oss, eftersom vi gärna vill guida dig genom denna resa.

Läs också:

Topp 15 bäst betalande jobb inom fastigheter

Studera och arbeta i Storbritannien – allt du behöver veta

Free Undervisningsuniversitet i Kanada – finns de?