Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

World Backup Day: Erbjudanden på bästsäljande extern hårddisk och SSD på Amazon Indien

Visste du? Varje år den 31 mars firas som en World Backup Day för att öka medvetenheten om vikten av att säkerhetskopiera data.

I den nuvarande digitala världen är vi mycket beroende av teknik för att lagra och hantera vår information, vilket gör det avgörande att skydda data från förlust, skada eller stöld. Som sådan är lagringsenheter en viktig del av våra liv.

Olika lagringsenheter, som hårddiskar, solid-state-enheter (SSD) och USB-minnen gör att vi kan hålla våra dokument, foton, videor och annan värdefull information säker och säker.

I avsaknad av en säkerhetskopia kan ett enkelt maskinvarufel, programvarufel eller virusattack leda till att våra data går förlorade, vilket kan vara katastrofalt.

Dessutom, med den ökande trenden av molnberäkningar och antagandet av Internet of Things (IoT), växer vårt beroende av digital datalagring exponentiellt.

Tja, World Backup Day den 31 mars fungerar som en påminnelse till individer och organisationer om att vidta åtgärder för att skydda sin digitala data.

Att säkerhetskopiera data regelbundet säkerställer att en kopia av informationen finns tillgänglig i händelse av en katastrof.

Det finns flera säkerhetskopieringslösningar tillgängliga, såsom externa hårddiskar, solid-state-enheter, molnlagring och nätverksansluten lagring (NAS).

Varje lösning har sina fördelar och nackdelar, och användare bör välja en utifrån sina specifika behov och preferenser.

För att hjälpa till att skydda dina data och skydda dig mot potenta risker har vi listat några av de bästa och pålitliga externa hårddiskarna och Solid State Drives (SSD) som du kan köpa nu.

Samsung T7 Shield Portable SSD – Från Rs. 9 799

Samsung PSSD T7 Shield är en liten extern lagringsenhet som är vatten-, damm- och stöttålig. Den är perfekt för utomhusfotografer, resenärer och kreativa proffs som alltid är på språng.

Den har en lagringskapacitet på 4TB och är kompatibel med en mängd olika enheter, från mobiltelefoner till professionella kameror. Utrustad med läs-/skrivhastigheter på upp till 1 050/1 000 MB/s, minskar den avsevärt väntetiden och erbjuder hållbar prestanda under längre varaktighet.

Samsung T7 Shield Portable SSD finns i blå, grå och röda färger med en 3-års begränsad garanti. Det är prissatt mellan Rs. 30 000 och Rs. 35 000.

WD My Passport 2TB bärbar extern hårddisk – Rs. 5 599

WD My Passport 2TB bärbar extern hårddisk är ett pålitligt och prisvärt alternativ för alla som letar efter en extern hårddisk. Den har en kompakt och bärbar design, vilket gör den lätt att bära med sig. Den kommer också med programvara för automatisk säkerhetskopiering och lösenordsskydd för att skydda dina data.

Sandisk Extreme Portable SSD och Extreme PRO Portable SSD – Rs. 13,498

Dessa SSD:er från Sandisk har en hållbar och stöttålig design, och de erbjuder hastigheter på upp till 2000 MB/s för läsning och skrivning.

Extreme Portable har upp till 1050MB/s läs- och upp till 1000MB/s skrivhastigheter, medan Extreme PRO Portable SSD har upp till 2000MB/s läs- och upp till 2000MB/s skrivhastigheter.

För datasäkerhet har de inbyggd 256-bitars AES-hårdvarukryptering och lösenordsskydd. När det gäller körhållbarhet har Extreme Portable SSD ett silikonskal medan Extreme PRO Portable har ett smidet aluminiumchassi och silikonskaldesign.

Seagate Expansion 4TB Desktop Extern HDD – Rs. 7 999

Seagate Expansion 4TB Desktop External HDD är en hårddisk med hög kapacitet designad för att ge pålitlig och lättanvänd lagring för dina behov. Denna externa hårddisk har en snygg, svart design och ett hållbart, kompakt hölje som gör den lätt att bära med sig. Den drivs av USB 3.0-anslutning, vilket ger snabba dataöverföringshastigheter. Den är också bakåtkompatibel med USB 2.0, vilket säkerställer kompatibilitet med äldre system.

Samsung T7 SSD – Rs. 8 799

Samsung T7 är baserad på USB 3.2 Gen 2-standarden som erbjuder upp till 1 050 MB/s överföringshastighet, dubbelt så snabb som sin föregångare – T5.

Samsung SSD T7 kommer med stöttålighetsteknik och har AES 256-bitars hårdvarukryptering för bättre säkerhet.

Genom att använda DTG (Dynamic Thermal Guard) och ePCM (Encapsulated Phase Change Material), skyddar den nya enheten användardata från termiska skador genom att upprätthålla optimala driftstemperaturer för att undvika brännskador vid låga temperaturer.

ADATA HD710 Pro 5TB HDD – Rs. 13 310

ADATA HD710 Pro 5TB HDD är en robust extern hårddisk som erbjuder hög lagringskapacitet, snabba överföringshastigheter och utmärkt hållbarhet.

Den är designad för att tåla svåra förhållanden som vatten, damm och droppar, vilket gör den till ett idealiskt val för dem som behöver ta med sig sina data på språng.

HD710 Pro har ett stöttåligt silikonhölje som ger extra skydd mot stötar och vibrationer, medan dess USB 3.0-gränssnitt ger snabba dataöverföringshastigheter. Med sin enorma lagringskapacitet på 5 TB är HD710 Pro perfekt för att lagra stora filer som videor, foton och spel.

TOSHIBA Canvio Basics 1TB bärbar extern hårddisk – Rs. 3 999

Toshiba Canvio Basics 1TB bärbar extern hårddisk är ett pålitligt och prisvärt alternativ för alla som behöver extra lagringsutrymme. Med en lagringskapacitet på 1 TB kan den enkelt rymma stora filer som foton, videor, musik och dokument.

Den bärbara och lätta designen gör den lätt att bära med sig och den är kompatibel med både Windows- och Mac-operativsystem. USB 3.0-gränssnittet möjliggör snabba dataöverföringshastigheter, medan plug-and-play-funktionen gör det enkelt att installera och använda direkt ur lådan.

SanDisk Professional 1TB G-DRIVETM PRO SSD – Rs. 32,386

Med en IP68-klassning är G-DRIVETM PRO SSD företagets mest robusta produkt hittills. Den har ett Thunderbolt 3-gränssnitt (40 Gbps) och läs-/skrivhastigheter på 2800 MB/s respektive 2400 MB/s. Den kalla aluminiumkärnan hjälper till att bibehålla supersnabba överföringshastigheter över tid.

G-DRIVETM PRO SSD har ett hölje av professionell kvalitet som är redo för alla resor. Den är extremt hållbar tack vare dess IP68-damm- och vattenbeständighet, 4000-pund (1800 kg) krosshållfasthet och 3-meters fallmotstånd.

Obs: Erbjudanden är tillgängliga under en begränsad tid och priserna kan komma att ändras.