WorkIndia säkrar Rs. 42 crore-finansiering från Xiaomi

WorkIndia, en av Indiens största rekryteringsplattform för blå krage, har meddelat att den har säkrat en investering på Rs. 42 crores från det kinesiska teknikföretaget Xiaomi. De hade tidigare fått finansiering från flera andra investeringar, inklusive Beenext Pte Ltd., Asuka Investments och mer.

WorkIndia grundades redan 2015 och inom 5 år har företaget vuxit till att bli Indiens ledande rekryteringsplattform med blå krage med närvaro i 763 städer i Indien. Den får fler än 1 crores unika appsessioner per månad och nästan 1,5 crore-registrerade arbetssökande.

Företaget säljer en unik geo-positionering, dynamisk algoritmbaserad produkt med intressanta funktioner som löneprognos som förbättrar användarupplevelsen. Detta har fångat ögat hos investerare som Xiaomi som har erkänt WorkIndias imponerande höga smartphone-penetration i Indien.

Manu Jain, Global Vice President, Xiaomi och verkställande direktör, Xiaomi India, kommenterade finansieringen:

Den avancerade tekniken som utvecklats av WorkIndia, med geo-positionering och dynamiska algoritmer, är en av de bästa i klassen som vi har sett. Företaget har skapat en massiv buk i segmentet Indian Blue Collar på kort tid. Det är inspirerande att se WorkIndia utnyttja den höga smartphone-penetrationen i Indien och ge en möjlighet för människor från alla segment som arbetar som en equalizer. På Xiaomi trivs vi mot att tillhandahålla innovation för alla och vi ser betydande framtida potential i WorkIndia

Keshav Sanghi, tidigare verkställande direktör och chef för India Equities, Goldman Sachs & Angel Investor sa:

Medan vitbandssegmentets beteende är väl dokumenterat, uppträder blåhalsbandssegmentet väldigt annorlunda och väldigt lite data finns tillgängligt om detta segment. Detta faktum i kombination med WorkIndias unika inblick i segmentet blå krage och massiviteten hos WorkIndias påverkan gör det till en mycket spännande tid att vara en del av det teamet bygger idag. Investering i unga talanger inom företaget är WorkIndias huvudfokus. Vi följer en trekantig filosofi för vår talangvård – Lär, tjäna och ha kul. Det finns en extraordinär nivå av fokus på att arbeta med fantastiska teammedlemmar och lära av dem medan du har kul.

Relaterade Artiklar

Back to top button