Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Wish vs AliExpress – Vilket är bättre?

Enligt Statista, e-handelsköp förväntas nå 21,8 procent till 2024, vilket indikerar hur enorm e-handel har blivit. Ta till exempel att det finns över 1 miljon aktiva handlare på Amazons onlinemarknad.

Som säljare kan det vara svårt att bestämma sig för vilken e-handelswebbplats man ska sälja sina produkter på. Rätt e-handelsbutik bör tillåta dig att sälja din typ av produkter med verktyg som gör det enkelt att hantera din butik och dina kunder.

Tja, många e-handelshandlare säger många bra saker om AliExpress och Wish; det finns också negativa recensioner.

I denna Wish vs AliExpress-jämförelse kommer vi att visa dig vilken av de två populära e-handelswebbplatserna som är bättre att använda?

Vad är Wish?

Önskar är en amerikansk baserad e-handelsplattform som grundades 2010 av Piotr Szulczewski och Danny Zhang. Plattformen drivs nu av ContextLogic Inc. från San Francisco.

Dessutom kopplar Wish ihop köpare och säljare och har för närvarande 500 miljoner shoppare och säljare från USA, Storbritannien, Europa och andra delar av världen.

Det finns mer än 150 miljoner produkter till försäljning på Wish med cirka 1,7 miljoner av dem sålda varje dag. Wish är mer populärt för sin mobilapp eftersom företaget erbjuder mobil shopping. Du kan hämta mobilappen på din Android- eller iOS-enhet.

Vad är AliExpress?

AliExpress är på listan över de 10 bästa e-handelsplattformarna i världen. Plattformen lanserades 2010 av Alibaba-gruppen som en onlinebutikstjänst från Kina. Det är en mycket populär e-handelsplattform för både säljare och köpare online.

AliExpress har mer än 540 miljoner besökare och majoriteten kommer från Ryssland, Brasilien och USA.

Som en del av Alibaba är de flesta säljarna på AliExpress småföretag i Kina. Ändå kan du använda AliExpress för att sälja varor var du än är om du har en pålitlig leverantör.

Några av återförsäljarna gör det via tredje parts e-handelswebbplatser. Därför är plattformen mycket populär bland dropshippers.

Handelsplattform

Önskar

Wish har ett exklusivt köpalternativ. Du kan gå med i Wish for Merchants och sälja dina produkter till miljontals Wish-kunder. Att gå med i Wish for Merchants är free. Du kan sälja vad som helst av värde på Wish, förutom tjänster.

Som önskehandlare finns det många lagar du måste följa. Du kan inte sälja förfalskade produkter eller produkter vars upphovsrätt du inte äger. Wish accepterar inte heller elektroniska och virtuella produkter; alla produkter måste vara tillgängliga för fysisk leverans.

Andra föremål som du inte kan sälja på Wish inkluderar alkohol, presentkort, tändare, farliga kemikalier, droger, levande djur, skjutvapen, vapen och droger.

AliExpress

Du kan enkelt gå med i AliExpress säljarportal som handlare och börja sälja produkter. När du har registrerat dig kan du skapa en personlig butik som ett varumärke eller bara en enskild säljare.

Vilka uppgifter du kommer att tillhandahålla beror på ditt företags karaktär. Till exempel kan du behöva uppge din moms och driftlicens om du registrerar dig som ett varumärke. Du kan sälja produkter i alla AliExpress-kategorier.

Kategorier som inte är tillgängliga på AliExpress, och därav vilka produkter du inte kan sälja inkluderar livsmedelsprodukter, drycker och mediaprodukter som böcker, CD-skivor, DVD-skivor, vinyl och andra. Plattformen accepterar inte olagliga eller illegalt handlade produkter.

Dom

Både Wish och AliExpress har exklusiva plattformar för handlare. Men som handlare kan du nå fler kunder med den mer populära AliExpress.

Dropshipping

Önskar

Wish stöder inte dropshipping. Men eftersom det är en online shoppingplattform kan du alltid dropship genom att beställa produkter för andras räkning.

Du kan skapa en dropshipping-butik med Shopify eller WooCommerce och lista produkter från Wish till något högre priser. Det finns många appar och plugins för Shopify och WooCommerce som låter dig importera/skrapa produkter från Wish till Shopify.

De flesta av dessa appar och plugins stöder automatisk orderuppfyllelse, prisautomatisering och produktanpassning för att göra saker enklare.

Du kan också dropship genom att skapa en Wish-butik och sälja produkter från andra butiker så länge du har de ursprungliga ägarnas medgivande.

AliExpress

AliExpress är känt för dropshipping. Det finns exklusiva verktyg för dropshipping med AliExpress som Oberlo och AliDropship. Dessutom stöder e-handels-CRM som Shopify inbyggt AliExpress dropshipping.

Som dropshipper kan du sälja AliExpress-produkter i din egen butik eller fortfarande på AliExpress. Många av AliExpress dropshippers säljer sina produkter på Amazon och eBay.

Med AliExpress dropshipping-verktyg kan du enkelt importera produkter, fylla i beställningar automatiskt, automatiska inköpsorder och synkronisera AliExpress-spårning i din butik.

Dom

AliExpress är den mest populära plattformen för dropshippers över hela världen. Det slår Wish med en mil i den här kategorin.

Produkter

Önskar

Wish låter dig sälja olika typer av produkter. De utvalda kategorierna inkluderar mode, skor, fordon, toppar, underdelar, klockor, plånböcker och väskor, tillbehör, prylar, telefonuppgraderingar och heminredning. Dina produkter kan vara märkesvaror eller märkeslösa produkter; så länge du har rätt att sälja dem.

Wish producerar inte någon av produkterna på hemsidan. Däremot tar de emot alla produkter i sina lager i olika regioner innan den slutliga frakten. Därför skickar du inte produkter till kunder direkt; Wish gör det.

Ibland kan kunder köpa många produkter i en beställning från olika handlare. De kommer alla att skickas för leverans när alla handlare skickar sina produkter. De flesta av Wishs produkter skickas dock från Kina eftersom de flesta handlare är baserade i landet.

AliExpress

AliExpress har ett stort antal säljare och dropshippers vilket översätts till en mycket stor mängd produkter. Det finns så många produkter att det finns huvudkategorier och underkategorier.

Huvudkategorierna på AliExpress inkluderar klädtillbehör, herrkläder, damkläder, bilar och motorcyklar, skönhet & hälsa, mobiltelefoner & telekommunikation, hemelektronik, dator & kontor, utbildning & kontorsmaterial, elektroniska komponenter, möbler och mer än 15 andra.

De flesta av dessa produkter säljs av deras tillverkare från Kina eller av handlare som köper direkt från tillverkarna. Därför skickas de flesta av produkterna från Kina. Det finns fortfarande AliExpress lokala butiker och lager i olika länder.

Dom

Det finns mycket fler produkter och produktkategorier som stöds på AliExpress än på Wish.

Betalningar

Önskar

För att ta emot betalningar stöder Wish olika betalningsmetoder inklusive PayPal, Google Pay, Apple Pay, Visa eller MasterCard betalkort, vanliga kreditkort, Klarna, Ebanx, Pix, iDeal och Afterpay.

Vilka betalningsmetoder dina kunder kan betala med beror på vilken region de handlar från. De tillgängliga betalningsalternativen görs tillgängliga när de har betalat beställningar.

Wish stöder inte kontant betalning, därför kan du inte hämta betalning vid leverans. Men det finns Wish Cash – kunder får Wish Cash som belöning eller när de begär återbetalningar och de inte löper ut.

Om en kund köper din produkt med Wish Cash får du fortfarande betalt.

AliExpress

De tre huvudsakliga betalningsalternativen på AliExpress är kredit- eller betalkort, iDeal och PayPal. Det finns dock många andra inklusive Qiwi Wallet, Webmoney, DOKU, Ticket, Mercado Pago, Giropay och det inbyggda betalningsalternativet Alipay.

Andra populära betalningsmetoder som stöds inkluderar Google Pay, Apple Pay, Klarna, Sofort, PayU och Oney. Noterbart kan du också betala för AliExpress-produkter med kontanter via Western Union eller betala med en banköverföring.

Detta visar att det finns många alternativ för dig att få betalt med. De tillgängliga betalningsmetoderna beror dock fortfarande på vilket land dina kunder skickar från. De bästa alternativen att använda är kredit-/betalkort, PayPal och Alipay.

Dom

Förutom att ha fler betalningsalternativ accepterar AliExpress kontantbetalning och banköverföring som Wish inte stöder. AliExpress är den klara vinnaren i denna kategori.

Frakt

Önskar

Det huvudsakliga fraktalternativet på Wish är Wish Express. Med Wish Express får du snabbare leveranstider; produkter tar 5 till 10 dagar att leverera även om vissa är tillgängliga för två dagars leverans.

Wish Express-frakt är dock inte tillgänglig i alla länder eller för alla produkter. Ett annat alternativ som finns är Wish Pickup. Med Wish Pickup levereras dina produkter till lokala butiker där kunderna kan hämta dem.

Bortsett från dessa inhemska fraktalternativ, samarbetar Wish med olika lokala fraktbolag i olika länder. När dina produkter skickas kan dina kunder spåra dess plats via sin beställningshistorik.

AliExpress

AliExpress stöder vanlig frakt, certifierad frakt och privat budfrakt. Även om vanlig frakt är mer överkomlig, kommer den utan spårning, till skillnad från certifierad frakt som har spårningsinformation.

Privat kurirfrakt involverar tredjepartsfraktbolag som UPS, EMS och DHL; det beror på vilka fraktalternativ som är tillgängliga för en kund.

Dessutom har AliExpress inbyggda fraktalternativ – AliExpress premium, AliExpress saver och AliExpress standardfrakt.

Eftersom de flesta AliExpress-produkter skickas från Kina kan det ta ett tag att leverera produkter. Ändå, efter att ha skickat dina produkter kommer AliExpress att leverera produkter till kundens adress.

Dom

Det är oavgjort här eftersom båda plattformarna har olika fraktalternativ men leverans tar tid för de flesta produkter. Allt beror på var dina kunder kommer ifrån.

Returnerar

Önskar

Kunder kan returnera dina produkter och få en återbetalning inom 30 dagar efter leverans. Du måste också återbetala en kund om de inte får sin beställning efter 30 dagar efter att ha gjort ett köp.

Du måste återbetala kunden om du sålt en skadad, defekt eller felaktig produkt. När kunden kontaktar supportteamet behandlas återbetalningen automatiskt av Wish inom 48 timmar.

Wish har vissa returundantag. Om du säljer ömtåliga eller uteslutna varor får du inte återbetala köpare. Undantagna varor är förseglade produkter och du kan inte returnera dem efter att du har öppnat dem.

AliExpress

AliExpress kör en free returtjänst som är en fördel för köpare men så mycket för dig som handlar. De free returtjänsten gör att dina kunder kan returnera produkter inom 15 dagar efter att de mottagit dem utan att behöva betala eller ge någon förklaring till varför.

Det är dock bara acceptabelt om produkten är i gott skick med alla sigill och etiketter. Bortsett från den allmänna AliExpress-returpolicyn kan säljare också ange sin respektive returpolicy, särskilt när det gäller returer efter 15 dagars köp.

Du och köparen måste diskutera återbetalningsvillkoren; Om du inte kan komma överens kan du öppna en tvist som AliExpress modererar.

Dom

AliExpress är den bättre plattformen här eftersom du kan diskutera och lösa returer med kunder utan att involvera mods.

Kundsupport

Önskar

Du kan kontakta Wish kundsupport via e-post eller telefon. Supportteamet är tillgängligt 24/7. Dessutom kan du använda alternativet LiveChat på sidan Få hjälp.

Det finns också ett hjälpcenter där du kan hitta hjälpartiklar om olika ämnen. Detta inkluderar bland annat kontohantering, shopping, frakt, beställningar, betalningar och returer och återbetalningar.

AliExpress

På AliExpress kan du erbjuda support som säljare eller hänvisa kunder till AliExpress-mods. Helst bör kunder först kontakta en säljare för produkt- och orderrelaterade problem innan de kontaktar AliExpress.

För att kontakta AliExpress kan du antingen öppna en biljett eller LiveChat via mobilappen med Eva. Från AliExpress Hjälpcenter kan du komma åt FAQ och hjälpartiklar om ämnen inklusive beställningar, betalningar, returer och återbetalningar, kontoinställningar och kampanjer.

Dom

Vinnaren här är Wish eftersom det har ett hjälpcenter och även telefon- och e-postsupportkanaler.

AliExpress vs Wish – Prissättning

Önskar

För säljare tar Wish ut 10 procent i provision för varje köp. Vissa handlare höjer sina priser för att täcka upp denna provision.

Wish är känt för att ha väldigt billiga produkter. Dock är fraktkostnader vanligtvis den utmaning de flesta kunder möter när de lägger beställningar. Kostnaden beror på köparens plats, typ av produkt och leveranssätt.

Wish säljer inte produkter till ett fast pris för alla regioner. Efter att säljare har laddat upp sina produkter och satt sina priser använder Wish en dynamisk prissättningsfunktion för att maximera volymen och intäkterna. Därför är priserna köpare ser lite högre.

AliExpress

AliExpress är synonymt med billiga produkter och det är därför det är en mycket populär onlinemarknadsplats för dropshippers. Produkterna är mycket billiga så att vissa dropshippers tar ut 3x priser när de säljer i andra butiker.

Som AliExpress-handlare betalar du fem procent i provision på varje köp för de flesta produkter. Provisionen är åtta procent för produkter som kontorsmaterial, kläder och accessoarer och specialkategorier.

En av anledningarna till att AliExpress-produkter är väldigt billiga är den höga konkurrensen. Vanligtvis hittar du mer än ett pris för en viss produkt från olika säljare. Dessutom erbjuder många säljare på AliExpress free frakt för vissa produkter.

Dom

Produkter på AliExpress är billigare än de på Wish vilket är anledningen till att många Wish-handlare skickar från AliExpress. AliExpress debiterar dessutom säljarna fem till åtta procent jämfört med Wishs 10 procent.

Fördelar nackdelar

AliExpress-proffs

 • Många produktvarianter
 • Stöder kontanter och banköverföring
 • Flera fraktalternativ
 • Säljarplattform
 • Free frakt
 • Stöder dropshipping
 • Låg provision

AliExpress Nackdelar

 • Hög konkurrens om säljarna
 • Långa leveranstider
 • Ingen telefon- eller e-postsupport

Önska Proffs

 • Många produkter
 • Handelsplattform
 • Expressfrakt
 • Stöder dropshipping
 • 24/7 kundsupport

Önska Nackdelar

 • Ingen kontant eller banköverföring
 • Långa leveranstider
 • Hög provision

Wish vs AliExpress: Likheter vs skillnader

Likheter

 • Både AliExpress och Wish har främst kinesiska säljare och tillverkare
 • Båda plattformarna kopplar i första hand samman köpare och säljare
 • De accepterar båda stora kredit-/betalkort och PayPal
 • Båda har relativt långa leveranstider
 • Du kan dropship med Wish och AliExpress
 • Med antingen AliExpress eller Wish förses användare med både mobil- och stationära/webbversioner

Skillnader

 • AliExpress har fler produktvarianter än Wish
 • AliExpress stöder kontanter och banköverföring medan Wish inte gör det
 • AliExpress tillåter kunder att returnera produkter för free medan Wish inte gör det
 • Vissa önskesäljare dropship-produkter från AliExpress på grund av billigare priser
 • Wish debiterar säljarna 10 procent, medan AliExpress tar fem procent för de flesta produkter
 • Produkter på AliExpress är relativt sett billigare än produkter på Wish
 • Wish har e-post- och telefonsupportkontakter medan AliExpress inte har det

AliExpress vs Wish – Vilket är bättre?

Wish är en populär och pålitlig e-handelsplattform, särskilt för mobilshoppare, men den matchar inte AliExpress. Att sätta de två sida vid sida är AliExpress en bättre plattform för handlare.

Med Alibaba-stöd har AliExpress fler produkter, fraktalternativ, betalningsalternativ och lägre priser än Wish. Dessutom debiteras du bara 5 till 8 procent som handlare jämfört med 10 procent i önskan.