Wise Money Transfer App Review

0 Shares

Wise, tidigare TransferWise, är en peer-to-peer-penningöverföringstjänst, som ursprungligen startades av två estniska Fintech-innovatörer, Taavet Hinrikus, (Skypes första anställd) och Kristo Käärmann baserat i Storbritannien. Det erbjuder en mängd olika produkter och tjänster som resulterar i att över 5 miljarder pund flyttas runt varje månad, även i kölvattnet av coronavirus.

Wise säger att det sparar individer och företag 3 miljoner pund i dolda avgifter varje dag. För närvarande finns tjänsten tillgänglig i 59 olika länder, även om den också läggs till i listan och har nu kontor på 14 olika platser runt om i världen.

Vid sidan av sin överföringstjänst har Wise nyligen lagt till ett konto med flera valutor, som låter dig hålla över 50 valutor på en gång och konvertera dem när du vill, tillsammans med ett Wise Debit Mastercard. Tjänsten är mot liknande produkter från WorldRemit, Azimo, Venmo, Western Union, PayPal, Zelle och Moneygram för att nämna nyckelaktörerna på valutaväxlingsmarknaden.

Wise erbjuder pålitliga mellanmarknadspriser för användare

Prissättning

Sidan Wise fees illustrerar snyggt hur dess avgifter fördelas. En procentandel av avgiften är en fast avgift, följt av en rörlig avgift, som båda läggs samman för att ge dig en totalavgift för varje transaktion. Det finns också tre olika överföringsnivåer, med ett snabbt alternativ som det dyraste, ett avancerat medelnivåalternativ och en låg kostnadöverföring att välja mellan beroende på hur snabbt du vill flytta dina medel.

Wise erbjuder också affärsprissättning, som tillför extra funktioner som är gratis, inklusive möjligheten att ta emot pengar i EUR-, USD-, GBP-, PLN-, AUD- och NZD-valutor gratis. Detta kommer med en avgift på 0,33% -3,56% för att konvertera valutor. Det stödjande Wise Debit Mastercard kommer också gratis, med samma valutakonverteringsavgift på 0,33% -3,56% plus en 2% avgift på uttagsautomater över 200 £ per månad.

Precis som andra på den här marknaden har Wise-webbplatsen en dynamisk kalkylator så att du kan räkna ut dina avgifter innan du flyttar eller tar emot kontanter.

TransferWise har också utökat sina produkter och tjänster

Funktioner

Om du flyttar pengar, i synnerhet större summor, är det alltid en bonus att få tillgång till växelkurser på mellanmarknaden som banker tycker om, vilket är vad Wise lyckas göra som en del av sin inställning. TransferWise är en snabb och enkel lösning med en enkel avgiftsstruktur, som du kan se visas på dess webbplats, plus en snabb penningtransporttjänst.

Webbplatsen fungerar tillräckligt bra på en stationär webbläsare, men det finns också en mycket bra supportapp för iOS och Android, vilket kan vara mer användbart om du vill överföra pengar på resande fot, antingen för affärs- eller semesterbehov. Wise är också stolt över att vara säker och säker – den använder en tvåstegs inloggningsprocess och verifieringsprocedur.

Tjänsten kompletteras dessutom av företagskontot, tillsammans med sitt multivaluta-betalkort, som syftar till att hålla kostnaderna lägre om du spenderar utomlands.

Wise fungerar bäst när den används via mobilappen

Enkel användning

Precis som liknande penningöverföringsprodukter och tjänster finns det inte för mycket i vägen för inre arbeten, åtminstone för kunden att se att det hindrar framsteg om du använder Wise. Det är ett webbaserat system, räknar ut dina avgifter dynamiskt och gör detsamma med nuvarande växelkurser.

Sammantaget kommer du att upptäcka att Wise är väldigt lätt att använda. Wise har gjort ett riktigt bra jobb med sina mobilapp-utgåvor av tjänsten, med både iOS- och Android-alternativ tillgängliga.

Wise är stolt över sin höga nivå av kundsupport

Stöd

Wise-webbplatsen är platsen att gå till en omfattande serie med vanliga frågor som bör ta itu med de flesta, om inte alla dina frågor om alla aspekter av webbplatsen och hur den används. Företaget har också användbara blogg-, Facebook- och Twitter-sidor.

Registrering för TransferWise är en okomplicerad process utan problem

Slutlig dom

Wise säger att det har tre kärnprinciper som driver dess tjänst, som är att förbli transparent, att debitera så lite som möjligt och att hålla överföringarna enkla och omedelbara.

Intressant vill Wise lägga fokus på att tillhandahålla premiumfunktioner utan att ta betalt för mycket för privilegiet och lyfter fram sina ansträngningar att erbjuda support till kunderna i deras eget språk och tidszon.

Ännu bättre, de strävar efter att göra detta stöd verkligt snarare än från automatiska system. Fet påståenden och med vad som verkar vara en transparent avgiftsstruktur finns det mycket här att gilla. Wise är också auktoriserat av Financial Conduct Authority och dessa mellanmarknadsräntor är kanske det som gör det mest tilltalande av alla.

0 Shares