Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

WinHEC 2005: Dag 2

Introduktion

Den andra dagen av WinHEC var lite långsammare än den första. Avsaknaden av en stor keynote och det faktum att mässhallen bara var öppen vid lunchtid gav oss den känslan man får när man inser att klassen går ut tidigt. Tja, det kanske är lite hårt. Vi har varit på sessioner hela dagen och har samlat på oss en hel del mer intressant information.

Gårdagen var så proppfull att vi hoppade över att täcka Windows Hardware Showcase, liksom några av de andra presentationerna som vi deltog i. Vi kommer att täcka dessa områden idag, tillsammans med en nostalgisk resa längs Microsofts minnesbana. Också på agendan för dag 2 är en närmare titt på hybridhårddiskdemon, några extra skärmkoncept och tankar, uppdaterade drivrutinssignaturer för Longhorn, framtiden för PC:n som multimediaenhet och lite kryddig bevakning om hantering av digitala rättigheter.

Ett hett ämne kring WinHEC verkar vara hantering av digitala rättigheter. Naturligtvis har alla starka känslor för de aktuella debatterna om skydd av digitalt medieinnehåll, och deltagarna i WinHEC är inget undantag. Som en branschhändelse har Microsoft haft flera presentationer om framstegen med innehållsskydd i Longhorn utan att någon verkligen vill ta itu med de underliggande problemen med slutanvändare kontra innehållsleverantör.

Den nya MFF: Millenium Falcon Factor

Utan vidare, ger vi dig vår Dag 2-bevakning av WinHEC 2005.