Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Windows Hello-problem i Windows 10 och hur man fixar dem

Windows Hello-problem kan göra inloggningen på din anteckningsbok, skrivbord eller surfplatta frustrerande. Det är därför du behöver dessa tips för att fixa dem.

PIN-koder erbjuder inte alltid den bästa säkerheten och bildlösenord är inte särskilt bra. Windows Hello är ett alternativ till båda dessa inloggningsalternativ. Precis som fingeravtrycksläsaren på din smartphone eller surfplatta, ger den ett snabbt sätt för dig att bekräfta din identitet som någon annan inte enkelt kan kopiera. Windows Hello-problem irriterar inte bara: du kan stänga av funktionen om de fortsätter, vilket gör din dator mindre säker.

Läs: 16 vanliga Windows 10-problem och hur man fixar dem

Gå inte tillbaka till att använda en PIN-kod och bli inte av med ditt lösenord helt när Windows Hello-problem uppstår. Använd den här uppdelningen av Windows Hello-problem och fixar för att få din Windows 10-dator att fungera korrekt.

Hur du fixar Windows Hello Camera kommer inte att stängas av

En vit eller röd lampa tänds när din Windows Hello-kamera används och släcks när din dator är skannad. Ibland tänds ljuset och kameran, även om du redan har loggat in på din dator eller stängt appen som kontrollerat din identitet. Din dators prestanda kan drabbas av detta.

Det finns två alternativ för att fixa en Windows Hello-kamera som inte stängs av. tryck på CTRL + ALT + DEL på tangentbordet samtidigt. Välj Aktivitetshanteraren från menyn. Leta efter Windows Biometrics i listan över processer som körs i bakgrunden. Högerklicka på det namnet och välj Avsluta uppgift.

Läs: Windows Hello: Så här loggar du in på Windows 10 med ditt ansikte

Du kan också fixa din Windows Hello-kamera som inte stängs av genom att starta om datorn. Öppna Start meny. Klicka på Kraft -knappen i det nedre vänstra hörnet. Välj Omstart från menyn. Kameran ska kontrollera din identitet efter omstart men inte stanna kvar.

Hur du fixar Windows Hello Camera kommer inte att logga in dig

Om din Windows Hello-kamera inte loggar in dig på ett tillförlitligt sätt kan du försöka förbättra skanningen. Tryck på Start-tangenten på tangentbordet. Klicka på Kontonoch klicka sedan på Inloggningsalternativ. Klicka slutligen på Förbättra erkännandet.

När du försöker logga in ska du alltid titta direkt på det röda eller vita ljuset ovanför din skärm. Om du inte har skannat dig själv med dina glasögon klickar du på knappen Förbättra igenkänning i appen Inställningar och gör en ny genomsökning.

Hur fixar du Windows Hello Stuck at Lock Screen

Windows Hello borde hålla dig på låsskärmen så länge det tar att verifiera vem du är. Om det står ”Hej” och bekräftar din identitet men inte lyfter upp låsskärmen kan det vara ett problem.

Om du har en enhet med beröring väntar den på att du sveper bort låsskärmen. Lägg fingret på botten skärmens kant och svep uppåt. Mus- och tangentbordsanvändare ska bara trycka på mellanslag för att lyfta låsskärmen.

Sök efter nya uppdateringar och drivrutiner i inställningar app under Uppdateringar och säkerhet om detta händer mycket. Du kan behöva installera om Windows 10 för att bli av med problemet. Kom ihåg att spara allt på din dator om du bestämmer dig för att göra en återställning.

Läs: Så här återställer du Windows 10

Hur du fixar Windows Hello Fingerprint Reader loggar inte in dig

Din Windows Hello-fingeravtrycksläsare kommer inte att släppa in dig om den inte känner igen ditt finger. Detta kan hända av två skäl. Antingen fingret du använder har inte lagts till i Windows Hello, eller så är skanningen efter fingret du redan har lagt inte tillräckligt detaljerad.

tryck på Start på tangentbordet för att öppna Start-menyn. Klicka på inställningar kugge i det nedre vänstra hörnet. Tryck eller klicka på Konton. Klicka på Inloggningsalternativ. Använd nu knapparna under Windows Hello för att lägga till ett nytt fingeravtryck eller förbättra ditt befintliga fingeravtryck.

Läs: Windows Hello: Så här loggar du in på Windows 10 med fingret

För att Windows Hello verkligen ska vara effektivt, lägg till varje finger från din högra hand. På det här sättet behöver du inte tänka på vilket finger du ska använda vid varje inloggning. Kom också ihåg att ändra vinklar när du skannar fingret. Om du till exempel tar tag i din dator från höger kant ofta, ska sensorn fånga fingret från den vinkeln.

Så här fixar du Windows Hello fungerar inte i Windows Store

Så länge du har konfigurerat Windows Hello kan Microsoft Store använda ditt fingeravtryck eller ansiktsskanning för att auktorisera appar och spelköp.

För att säkerställa att Microsoft Store-köpbehörigheter är aktiverade, öppnar du Microsoft Store app från Start-menyn. Klicka nu på de tre punkterna i det övre högra hörnet av appen. Bläddra ner tills du ser Köp inloggning. Se till att strömbrytaren är avstängd.

Läs: 48 bästa Windows 10-appar 2017

Nästa gång du försöker köpa något från Windows Store, kommer ett popup-fönster att bekräfta din identitet med Windows Hello eller be dig att ange din PIN-kod. Om detta inte händer, överväga att återställa Windows 10 så att Windows Store beter sig som det ska.

Windows Hello-alternativ suddiga ut i appen Inställningar

Windows 10 suddar ut Windows Hello-alternativ när det inte upptäcker en fingeravtrycksläsare eller kamerasensor som fungerar med den. Återigen kräver Windows Hello ny hårdvara, så även om du utnyttjade det kostnadsfria Windows 10-uppgraderingserbjudandet behöver du en kompatibel sensor.

LilBit IR-kamera för ansiktsigenkänning kostar $ 69,99 på Amazon och fungerar med Windows Hello. Köp den här kameran om du har en stationär eller bärbar dator som aldrig lämnar hemmet.

Köp en Mini USB Fingerprint Reader för Windows om du har en bärbar dator eller surfplatta. Den tar upp en USB-port, men den låga profilen gör att du inte kan ta bort den varje gång du behöver använda din bärbara dator hemifrån. Det kostar $ 34,99.

Om du är vid den punkt där det är en bra idé att köpa en ny dator, kom ihåg att leta efter en Windows Hello-kamera eller fingeravtrycksläsare när du överväger vilka enheter du ska köpa. De flesta mellanstora bärbara datorer och allt-i-ett-enheter har Windows Hello-sensorer som tillval online. Alla avancerade datorer, som Lenovo Yoga 920, Dell XPS 13, Surface Pro och Surface Laptop, levereras med inbyggda sensorer.

De 10 bästa Surface Pro-alternativen 2020

ThinkPad X1-surfplatta

ThinkPad X1-surfplatta

ThinkPad X1-surfplattan erbjuder många fantastiska funktioner: ett hållbart skal, en fantastisk skärm och Amazons personliga assistent Alexa.

ThinkPad X1-surfplattan har en 13-tumsskärm. Och trots sitt snygga utseende har enheten klarat 12 militära torturtester för att säkerställa att den kan överleva dammstormar, kalla temperaturer, droppar och spill. Slutligen, om du inte tycker att Microsofts personliga Cortana-assistent är användbar, har ThinkPad X1-surfplattan samma Alexa-personliga assistent som dina Echo-smarta högtalare gör. En Surface Pro kommer inte att överleva en droppe eller spilld vätska och Cortana är inte lika användbar som Alexa är.

Läs: ThinkPad X1 Carbon, X1 Yoga och X1-surfplatta har en fantastisk skärm och Alexa

Tredje generationens ThinkPad X1-surfplatta har kraftfulla processorer, gott om RAM och andra alternativ. Modellerna har upp till en 8: e generationens Intel Core i7-processor och 16 GB RAM-minne. Du fastnar inte och väntar på att webbsidor ska laddas eller att din fotoredigerare bearbetar dina touch-ups. Om du inte gillar lösenord, använd IR-kameran på framsidan av ThinkPad X1-surfplattan för att logga in på Windows. Denna 2-i-1 har också en fingeravtrycksläsare.

ThinkPad X1-surfplattans skärm upptäcker 4096 olika trycknivåer från sin digitala penna. Förutom det är det en riktigt detaljerad skärm. Windows, dina videor och allt annat du gör på det ser skarpa och detaljerade ut. Återigen är det tre gånger så skarpt som en HD-skärm.

Liksom andra Surface Pro 4-alternativ ansluter denna Windows 2-i-1 till det medföljande tangentbordskåpan med hjälp av en speciell kortplats på nedre kanten. Den har Thunderbolt 3-portar för snabb dataöverföring, en MicroSD-kortläsare och ett headsetuttag. Med LTE-anslutning kan du lägga till ThinkPad X1-surfplattan i din smartphone-dataplan. Du kan inte göra det med en Surface Pro 4.

Läs: 7 bästa Windows 10-hårddiskar och extern lagring