Windows Defender realtidsskydd: varför det Àr viktigt

0 Shares

Det Àr viktigt att alltid skydda utrustningen

Vi kan sÀga sÄ sÀkerhet Àr inte bara att göra en skanning efter virus dÄ och dÄ. Det installerar inte ett antivirusprogram och nÀr vi kommer ihÄg, skanna det för att se om det finns nÄgon sorts skadlig programvara och eliminera den. Det Àr mycket mer Àn sÄ hÀr.

Windows Defender realtidsskydd

För att skydda vÄr utrustning pÄ rÀtt sÀtt Àr konstant sÀkerhet avgörande. Vi mÄste alltid bevara data, se till att nÀr du blÀddrar en skadlig fil inte laddas ner och, i hÀndelse av ett problem, upptÀcka det just nu. För detta Àr det nödvÀndigt att ha en antivirus som fungerar i realtid.

TÀnk pÄ att mÄnga typer av skadlig programvara kan agera i skuggorna. Till exempel kan logiska bombattacker till och med stÀllas in att köras efter ett tag. Det betyder att vi kan ha skadlig programvara pÄ vÄr dator utan att vi vet om det och, nÀr det Àr dags, köra.

Om vi ​​har ett aktivt skydd, ett bra antivirus som stĂ€ndigt analyserar nedladdade filer, besökta sidor, innehĂ„llet som vi installerar… Vi kan förbĂ€ttra sĂ€kerheten. Det kommer att vara nĂ„got som vi mĂ„ste tillĂ€mpa i vĂ„ra system.

Windows Defender realtidsskydd

Utan tvekan, Windows Defender Àr ett grundlÀggande antivirus för anvÀndare av Microsofts operativsystem. Det kommer integrerat, det Àr det free och den har ocksÄ mÄnga intressanta funktioner. En av dem Àr realtidsskydd. Detta Àr nÄgot som, som vi har nÀmnt, Àr mycket anvÀndbart för att undvika problem som kan utsÀtta vÄr utrustning för risker.

Till aktivera realtidsskydd, du mÄste helt enkelt följa en rad steg som vi ska förklara. PÄ sÄ sÀtt ser vi till att antivirusprogrammet fyller sin funktion perfekt och att vÄrt system kommer att skyddas. Ytterligare ett sÀtt att undvika prestationspÄverkande problem.

Vi mÄste gÄ till Start. VÀl dÀr gÄr vi till Windows Security och vi ger Antivirus och Threat Protection, vilket Àr det andra alternativet som vi kommer att se i menyn till vÀnster.

Virusskydd och amenazas

DÀr mÄste vi ge till Hantera konfigurationen . Vi kommer att se det under avsnittet AntivirusinstÀllningar och skydd mot hot.

I det hÀr avsnittet kommer vi att se olika alternativ, som vi kan se pÄ bilden. En av dem Àr realtidsskydd, som Àr det första som dyker upp. Detta skydd Àr ansvarigt för att söka efter skadlig programvara och förhindra att den installeras eller körs pÄ vÄr dator.

Skydd och Àkta tid för Windows Defender

Det Àr viktigt att vi har det hÀr alternativet aktiverat. Annars skulle vi inte vara helt skyddade och skadlig programvara kan smyga in. Dess funktion Àr att avbryta en process sÄ snart den hittar nÄgot skadligt som kan pÄverka oss.

Som vi kan se Àr det ocksÄ möjligt att aktivera molnbaserat skydd, manipuleringsskydd eller automatisk provinlÀmning.

Antiviruset rÀcker inte för att skyddas

Vi har sett hur man aktiverar Windows Defender realtidsskydd. En enkel och snabb process och som vi alltid borde ha aktiverat, om inte nÄgot problem har uppstÄtt. Men det bör noteras att bara ha en bra antivirus installerat Àr inte tillrÀckligt. Det Àr viktigt att vidta andra typer av ÄtgÀrder.

Ett exempel som vi kan nÀmna Àr behovet av att alltid ha alla uppdateringar installerade . I mÄnga fall dyker det upp sÄrbarheter som kan utnyttjas av hackare och dÀrmed starta deras attacker. Vi kan korrigera dessa buggar genom patchar och uppdateringar.

Men utan tvekan nĂ„got som inte kan saknas Ă€r sunt förnuft. De flesta attacker krĂ€ver nĂ„gon form av interaktion frĂ„n offret. NĂ„got fel, ladda ner en fil, öppna ett e-postmeddelande … DĂ€rför Ă€r det nĂ„got som vi mĂ„ste ha i Ă„tanke hela tiden.

Vi kommer ocksÄ att visa nÄgra attacker för vilka antivirus inte rÀcker. Hot som den inte kommer att kunna skydda oss mot eller Ätminstone inte i mÄnga fall.

NĂ€tfiskeattacker

NÄgot mycket nÀrvarande i cyberattacker Àr NÀtfiske . Cyberkriminella anvÀnder den hÀr metoden för att stjÀla inloggningsuppgifter och lösenord. Det gÄr i grunden ut pÄ att skicka ett meddelande, vilket vanligtvis sker via sms eller e-post, för att offret ska klicka och logga in.

Dessa data kommer att skickas till en server som kontrolleras av angriparna. Detta Àr ett av sÀtten de mÄste stjÀla nycklar och Àventyra vÄr integritet. I det hÀr fallet kunde ett antivirus, Àven om vi har realtidsskydd aktiverat i Windows Defender, inte skydda oss.

Skadliga lÀnkar pÄ webbsidor

Inte heller kunde de skydda oss frÄn falska lÀnkar och skadliga sidor som vi kommer Ät. I likhet med nÀtfiske kan de introducera lÀnkar som leder oss till farligt innehÄll, till exempel formulÀr dÀr de kan samla in vÄr data.

I det hÀr fallet kommer sunt förnuft att vara avgörande. Vi mÄste alltid observera mycket vÀl vilken typ av sida vi gÄr in pÄ och vilken information vi ska ge. Annars kan vÄr integritet Àventyras.

SĂ„rbarheter som kan utnyttjas

Utan tvekan , sĂ„rbarheter , sĂ€kerhetsbrister, Ă€r mycket nĂ€rvarande. Cyberkriminella kan attackera dessa fel för att uppnĂ„ sitt mĂ„l. De kan smyga in en bakdörr för att komma Ă„t systemet, förhindra att datorn fungerar som den ska, stjĂ€la information… För att undvika detta finns det inget bĂ€ttre sĂ€tt Ă€n att alltid ha alla patchar installerade, utöver att ha ett antivirusprogram.

Anslutningar i osÀkra nÀtverk

Ett antivirus kommer inte heller att kunna skydda oss nÀr vi ansluter till en offentligt Wi-Fi-nÀtverk och det Àr osÀkert. Detta kan leda till att vi kommer Ät en okrypterad sida och en inkrÀktare kan stjÀla informationen. Detta Àr vad som kallas en Man-in-the-Middle-attack. En mycket vanlig metod för att Àventyra integriteten Àr just att dra fördel av osÀkra Wi-Fi-nÀtverk.

För allt detta rÀcker inte ett antivirusprogram för att vara helt skyddat i nÀtverket. Det Àr dock en grundlÀggande del som vi inte kan ignorera. Du mÄste alltid ha sÀkerhetsprogramvara, oavsett vilka ÄtgÀrder vi vidtar.

0 Shares