Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Windows Defender kommer att upptäcka mer skadlig programvara med Intel DTT-teknik

Vad är kryptojackning

Cryptojacking är skadlig programvara vars huvudsakliga syfte är att använda vår dator för att bryta kryptovalutor . Denna skadliga programvara gör vanligtvis inte något annat (eller stjäl data, eller krypterar information, etc.), den använder helt enkelt våra resurser för att utföra beräkningar och generera dessa mynt. Tydligen kan det verka ofarligt, men brytning av kryptovaluta skadar hårdvarudelarna i vår dator på kort sikt, utan att ta hänsyn till energiförbrukningen som naturligtvis är vårt ansvar.

Windows Defender kommer att upptäcka mer skadlig programvara

Antivirus har vanligtvis svårt att upptäcka dessa hot baserat på deras beteende. Tydligen ser de inte ut som skadliga program, och det är ingen skillnad mellan en kryptojackande typ av skadlig programvara eller ett program som vi kan köra till min.

Lyckligtvis kommer Windows Defender att bli mycket effektivare för att upptäcka dessa hot. Och allt tack vare Intel.

Windows Defender + Intel kommer bättre att upptäcka gruvprogramvara

Intel DTT är en del av funktionerna som erbjuds i dessa processorer som en del av Hardware Shield. Tack vare Hotdetektionsteknik , dessa processorer kan utföra mycket mer avancerade minnesskanningar, vilket gör det möjligt att upptäcka och blockera de mest komplexa hoten, såsom ransomware eller cryptocurrency-utvinningsprogram.

Det bästa med dessa funktioner är att de, eftersom de är inbäddade i själva processorerna och inte förlitar sig på mjukvaruteknik, har absolut ingen inverkan på prestanda. Samma sak händer med hårdvarukrypteringsmoduler, som också ingår i dessa processorer som en del av deras Hårdvarusköld .

Användningen av DTT av Windows Defender tar Microsofts antivirus till en ny nivå. När detta system är implementerat kommer detta antivirus att kunna göra det blockera alla typer av skadliga processer utan komplikationer . Antiviruset kommer att ha full kontroll över skadliga processer, oavsett de metoder för undanflykt som används, och kommer att kunna kringgå tekniker, såsom kodförvirring, för att hitta hotet.

Tillgänglighet

För närvarande vet vi inte när den här funktionen kommer till Windows 10 antivirus. Den goda nyheten är att åtminstone ett stort antal användare kommer att kunna dra nytta av den här funktionen. Intel DTT är tillgänglig för vPro-processorer (för servrar) och för Intel core (processorer för allmänna ändamål) från 6:e generationen och framåt.

Microsoft har ett speciellt intresse för användningen av denna teknik från Intel, och ser till att den inom en inte alltför avlägsen framtid kan användas för att upptäcka ransomware och sidokanalattacker också.

Till en början kommer denna teknik endast att finnas tillgänglig i Microsoft Defender för Endpoint , men den kan nå våra hemdatorer i framtiden, om Microsoft är intresserad.