Windows 11 Minimikrav läckt: Säker start och TPM 2.0

0 Shares

En av fördelarna som erbjuds av Microsofts operativsystem är att de är kompatibla med alla typer av hårdvara. Med Windows 10 kan vi faktiskt utföra installationer på datorer som är mer än 15 år gamla. Däremot kan Windows 11 orsaka mer huvudvärk på datorer som fungerar perfekt med Windows 10.

TPM 2.0 och Securte Boot, obligatoriskt i Windows 11?

Installation av läckt version av Windows 11 i en virtuell maskin är ganska enkelt, eftersom program som VirtualBox erbjuder kompatibilitet med alla typer av standarder. Det finns dock många datorer som inte har kunnat installera detta filtrerade operativsystem.

När du installerar Windows 11 kan ett fel visas eftersom vår dator inte uppfyller något av de fyra minimikraven som systemet kräver. Dessa krav är:

  • 2-kärnig eller högre processor
  • Att enheten där systemet ska installeras har minst 64 GB lagringsutrymme eller mer.
  • som datorn stödjer TPM 2.0 .
  • som datorn stödjer Säker start .
  • Att systemet Bagge är 4 GB eller mer (det kommer bara att finnas en 64-bitarsversion)

Många billiga surfplattor och datorer har nu 32 GB internminne, så dessa modeller måste på något sätt uppgradera till minne med högre kapacitet, antingen via interna enheter eller externa via microSD-kort eller externa SSD:er. RAM är ett krav som vi redan hittat i Windows 10 64-bitars, så det finns inga ändringar där.

Men kallsvettning kommer med de andra två kraven. Den första Säker start , en funktion som introducerades med Windows 8 i 2013 , och att alla datorer som var kompatibla med operativsystemet var tvungna att inkludera. Denna funktion syftar till att verifiera integriteten för operativsystemets start innan du laddar den, vilket förhindrar att skadlig programvara installeras på den och körs i lager närmare hårdvaran som undkommer antivirusskydd.

Begränsningar kan endast gälla OEM-tillverkare

De TPM 2.0 kravet är ett som inte alla datorer nödvändigtvis kommer att uppfylla. TPM 2.0, bredvid Trusted Platform Module , är en säker samprocessor som lagrar krypteringsnycklar för att skydda information. Den ingår för närvarande i chipseten av moderkort, även om den fungerar tillsammans med processorn. Detta chip lagrar till exempel de säkra nycklar som används av Windows biometrisk verifiering, såsom fingeravtrycksläsaren eller webbkameran med Windows Hello.

För att kontrollera om vår dator är kompatibel med TPM 2.0 måste vi gå till startmenyn och skriva tpm.msc att öppna TPM-modul . Där kommer det fram för oss längst ner till höger om vår dator är kompatibel eller inte, för vilket vi måste ha funktionen aktiverad i datorns UEFI.

Dessa begränsningar kan dock gäller endast OEM-datortillverkare , och kanske inte gäller dem som monterar datorer i delar. Om så är fallet skulle det läckta bygget tillhöra en tillverkare som har haft tidig tillgång att anpassa sina drivrutiner till det nya systemet.

Och det skulle inte vara mycket meningsfullt att införa denna begränsning för alla användare, eftersom det skulle innebära att någon dator före 2016 skulle lämnas utan uppdateringsstöd i oktober 2025 , när Microsoft slutar uppdatera Windows 10. Vi måste vänta till den 24:e för att bekräfta det, även om det redan finns modifierade versioner av Windows 11-läckan som redan kringgår denna begränsning.

0 Shares