Windows 11 med förnyat användargränssnitt, ny startmeny och mer yta; tipsar om free uppgradera från Windows 7 eller Windows 8.1

Microsoft är redo att lansera Windows 11 den 24 juni. Efter att skärmdumpar av nästa generations Windows OS dök upp på Baidu i Kina, verkar hela Windows 11-testbygget ha läckt ut online. Detta visar ett förnyat användargränssnitt, en ny startmeny och många fler nya funktioner. Det finns också nya tapeter.

Användargränssnittet och Start-menyn liknar Windows 10X som ursprungligen var inriktat på enheter med dubbla skärmar som nu har avvecklats till förmån för Windows 11.

Den nya Start-menyn har fästa appar, senaste filer och möjlighet att stänga av eller starta om enheten. Appikonerna och Startmenyn är ursprungligen centrerade, men du kan flytta tillbaka dem till vänster sida. Den visar också en widget-ikon, så Microsoft kanske tar tillbaka Windows-widgets.

Windows 11 kommer också med nya snapkontroller som kan nås med maximeringsknappen på alla appar. Detta låter dig snabbt fästa fönster sida vid sida eller ordna dem i olika sektioner på skrivbordet. Du kan också lägga märke till färgglada mappikoner, rundade hörn på olika platser som filutforskaren, startmenyn och andra platser.

Slutligen har XDA hittat produktkonfigurationsnycklar som avslöjar att du kommer att kunna uppgradera från Windows 7 och Windows 8.1 direkt till Windows 11 istället för att flytta till Windows 10. Däremot måste Windows 8-användare först uppgradera till Windows 8.1 innan de uppgraderar till Windows 11, precis som det var med Windows 10.

Microsoft bekräftade nyligen att det endast kommer att stödja Windows 10 fram till den 14 oktober 2025 efter 10 års lansering. Windows 10 introducerades redan i september 2014, men den stabila versionen släpptes först i juli 2015. Windows 11 Insider Program bör vara tillgängligt strax efter lanseringen den 24 juni, men det bör ta månader innan det är tillgängligt för allmänheten.

Källa 1, 2, 3

Relaterade Artiklar

Back to top button