Windows 11 låter dig inte placera aktivitetsfältet överst eller åt sidorna

0 Shares

Det är viktigt att komma till aktivitetsfältet när du arbetar med operativsystemet. Tack vare det kan vi ha till hands alla program som vi har öppna, byta från ett till ett annat, komma åt sökmotorn, startmenyn … allt. Windows har alltid fört denna aktivitetsfält i botten, men vi kan inte förneka det eftersom nuvarande bildskärmar och bildskärmar är det 16:9 , den har mycket mer nytta på ena sidan.

Windows 11 låter dig inte placera aktivitetsfältet

Alla kan placera aktivitetsfältet där det är mest bekvämt för dem. Men från och med Windows 11 kommer detta att förändras.

Ett mycket mer begränsat aktivitetsfält i Windows 11

Windows 11 kommer inte bara att ge nya funktioner, utan det kommer också att göra det eliminera funktioner som hittills funnits i systemet. Till exempel, enligt listan över ändringar och funktioner i Windows 11, kommer aktivitetsfältet att eliminera flera funktioner. Vissa av dem är till och med välkomna, till exempel borttagning av människor knapp. Även Microsoft kommer att göra några systemikoner inte visas i systemfältet, en annan förändring är också välkommen.

Det finns dock två förändringar som ger mycket att prata om. Den första är att från och med nu, program från tredje part kommer inte att kunna ändra utseendet på det här aktivitetsfältet . Det innebär att det från och med Windows 11 inte längre finns någon användning av program som till exempel kan ändra ikonernas placering eller dela upp fältet i olika områden. Dessutom har Microsoft också eliminerat möjligheten att ändra aktivitetsfältet på webbplatsen , den nedre delen är den enda platsen där vi kan placera denna bar.

Windows 11 med TikTok

Detta är vettigt, på ett sätt, med tanke på att programmens nystart, webbläsare och effekter är designade med denna plats i åtanke. Om vi ​​flyttar den skulle den inte längre vara sig lik.

Microsoft kan fortfarande vända på steken

Detta beslut har inte gillats av många användare, som har fyllt nätverk som Reddit med klagomål och kritik mot företaget. Sanningen är att det inte är särskilt meningsfullt att begränsa aktivitetsfältets position till botten, när den nya designen dessutom skulle se lika bra ut på ena sidan som på toppen.

Windows 11 är fortfarande under utveckling. Och därför har Microsoft fortfarande tid att ompröva och tillåta användare att ändra positionen för detta aktivitetsfält. Och om inte, kommer det alltid att finnas tredjepartsprogram som tillåter oss att göra det, även om det skulle gå baklänges, precis som när vi installerade en alternativ startmeny i Windows 8.

0 Shares