Windows 11 kommer bara att få en funktionsuppdatering per år

0 Shares

Med ankomsten av Windows 10 introducerade Microsoft en ny uppdateringsplan inom sitt operativsystem. Hittills har Windows 10 fått varje år två uppdateringar per år , en var sjätte månad; en av dem brukade vara en mindre underhållsuppdatering och den andra en funktionsuppdatering med nya funktioner.

Windows-uppdateringarna har många problem för användarna och många huvudvärk för användarna. Därför, inför inställningen till utvecklingen av Windows 11, har Microsoft fattat beslutet att ändra uppdateringsplanen för sitt operativsystem. Och äntligen kan vi säga adjö till att uppdatera två gånger om året.

Windows Update W11

En Windows 11-uppdatering om året: mer än tillräckligt

Som Microsoft har rapporterat på sin blogg för systemadministratörer kommer funktionsuppdateringar i Windows 11 att vara väldigt lika Windows 10. Det vill säga att de kommer via Windows Update, de kommer att ta lång tid att installera och efter omstart av datorn. , vi kan redan njuta av nyheten om den nya versionen. Skillnaden är att istället för att få två uppdateringar per år, Windows 11 kommer bara att få en årlig uppdatering . På så sätt kommer användarna att ha det mycket lättare att installera nya versioner, samtidigt som företag kommer att se uppdateringsuppgiften förenklad.

Och detta är inte den enda förändringen i supportplanerna för Windows 11. Microsoft har bekräftat det varje version kommer att stödjas i 24 månader i Home- och Pro-utgåvorna av operativsystemet. Enterprise- och Education-utgåvorna kommer att köras i 36 månader.

På så sätt är det mest troligt att Microsoft bestämmer sig för att uppdatera sitt operativsystem varje jul (som om det vore en gåva från jultomten), och vi kan lättare veta att versionen kommer att gälla fram till jul om två år. Det kommer inte längre att finnas några fler beräkningar att spela med de 18 månaderna av nuvarande support.

Och hur är det med de månatliga lapparna?

Inledningsvis finns det bara ändringar av funktionsuppdateringar. Microsofts operativsystem kommer att fortsätta att få patchar varje månad , precis som det gjort fram till nu. Den andra tisdagen i varje månad kommer vi att kunna installera säkerhetskorrigeringar för operativsystemet, tillsammans med de senaste kumulativa uppdateringarna för att uppdatera datorn.

Samtidigt kommer vi i slutet av varje månad att få, som en valfri uppdatering, en ny kvalitetspatch fokuserad på buggfixar. Detta kommer att vara patchen som tvångsinstalleras nästa månad tillsammans med de nya säkerhetskorrigeringarna. Dessutom kommer Windows Update att fortsätta att ta emot drivrutinsuppdateringar och andra systemobjekt som valfria uppdateringar.

0 Shares