Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Windows 11 build 22000.120 (föregående): allt du behöver veta

Windows 11-enheter i Beta- och Dev-kanalerna fick nyligen Preview Build 22000.120, som innehåller flera visuella ändringar, förbättringar och en mängd korrigeringar.

Till exempel, i den här utgåvan, presenterar Microsoft en ny familjepanel för Widgets-upplevelsen, förbättringar av aktivitetsfältet, justeringar av appen Inställningar och en uppdaterad version av File Explorer med ett par betydande förbättringar.

Förutom build 22000.120 har mjukvarujätten också gjort tre andra förhandsvisningar sedan vår senaste sammanfattning av förbättringar, inklusive builds 22000.100, 22000.71 och 22000.65, som också introducerade flera spännande förändringar av skrivbordsupplevelsen, File Explorer , widgets och mer.

I den här Windows 11-guiden kommer vi att dyka in i de nya gränssnittsändringarna, förbättringarna och nya funktioner som Microsoft har gjort tillgängliga genom build 22000.120.

Windows 11 build 22000.120 och tidigare ändringar

Här är de mest anmärkningsvärda funktionerna och förbättringarna som Microsoft har arbetat med för Windows 11 under de senaste fyra versionerna:

widgets

Från och med build 22000.120 innehåller Windows 11 en ny Familj Dashboard for Widgets-upplevelse (Windows-tangent + W) som gör att personer som är inloggade med ett Microsoft-konto kan se familjegruppmedlemmarnas senaste aktiviteter.

Sedan build 22000.71 kommer du också att hitta en ny Underhållning widget som låter dig se nya och utvalda filmer tillgängliga i Microsoft Store. Om du väljer en titel du gillar öppnas den direkt i Microsoft Store-appen för att hyra eller köpa, beroende på tillgänglighet.

Om du inte ser någon av dessa widgets öppnar du widgets upplevelse, klicka på lägg till widget och aktivera widgeten du vill se.

Aktivitetsfältet

Under de senaste fyra förhandsvisningarna har vi sett flera förbättringar av aktivitetsfältet. Till exempel har chattknappen uppdaterats med build 22000.120 för att stödja märkesaviseringar för osynliga varningar.

När du håller muspekaren över en app som körs har förhandsvisningen i aktivitetsfältet uppdaterats med rundade hörn och akrylmaterial för att matcha det nya designspråket för Windows 11. Dessutom kommer förhandsgranskningen nu att visa en mer konsekvent stängning.

Från och med build 22000.65, när du högerklickar på volymikonen i systemfältet, kommer snabbmenyn att erbjuda ett alternativ för att fixa ljudproblem. och vid användning Alt + Tab, UppgiftsöversiktY snabb hjälp, utvecklingsteamet har förbättrat användningen av utrymme och storleken på miniatyrerna.

Dessutom, i build 22000.100, levererades aktivitetsfältet med flera uppdateringar, inklusive en omdesignad rullgardinsmeny för dolda objekt i det nedre högra hörnet som inkluderar rundade hörn och akrylmaterial för att matcha det nya designspråket.

När du öppnar Notification Center (Windows-tangent + N) har rullgardinsmenyn uppdaterats för att inkludera alternativet att komma åt fokushjälp inställningssidan.

Slutligen innehåller den senaste förhandsvisningen av Windows 11 nu ett omdesignat gränssnitt för upplevelsen som blinkar när en app kräver din uppmärksamhet. I den här uppdateringen har bakplattan en ljusröd färg och ett rött piller under ikonen, vilket borde bidra till att göra upplevelsen mindre distraherande och avkopplande, enligt företaget.

Skrivbord

Som en del av skrivbordsupplevelsen innehåller skrivbordskontextmenyn nu en “Uppdatera”-knapp utan att komma åt den klassiska menyn med Skift + F10 tangentbordsgenväg. Denna ändring implementerades ursprungligen med build 22000.65.

Sedan Windows 11 build 22000.71 har systemkontextmenyn uppdaterats med akrylmaterial för att göra menyn transparent och matcha designspråket i Windows 11.

Filhanterare

Filutforskaren-appen fick flera uppdateringar under de senaste fyra förhandsvisningarna. Till exempel, sedan build 22000.120, fick snabbmenyn en uppdatering för att justera layouten och göra menyn mer kompakt när du använder musen.

Dessutom kommer den att ha en uppdaterad “Ny”-knapp på kommandoraden som öppnar en ny omdesignad meny som nu listar alla objekt du kan skapa (mappar, genvägar, dokument, etc.) istället för att kapsla in dem i en annan undermeny. Detta betyder dock att kommandofältet inte längre kommer att innehålla en direktknapp för att skapa en ny mapp.

Från och med build 22000.65, när du högerklickar på ett PowerShell-skript (.ps1), kommer du nu att se alternativet “Kör med PowerShell” i snabbmenyn.

inställningar

Microsoft fortsätter också att förbättra appen Inställningar för Windows 11. Till exempel, med lanseringen av build 22000.120, i “Display”-inställningarna, har knappen “Identifiera” placerats under kontrollerna för att ordna om bildskärmarna och göra det enklare. . hitta.

Sedan build 22000.65 har aktivitetsfältets inställningar uppdaterats så att användare kan visa aktivitetsfältet på flera bildskärmar.

På sidan med inställningar för ström och batteri kan du nu ändra alternativen för “Strömläge”. (Det här alternativet är inte längre en del av rullgardinsmenyn Power i aktivitetsfältet.)

Allmänna förbättringar

Windows 11 gjorde också några ändringar för varningsdialoger, inklusive när batteriet börjar ta slut eller när skärminställningarna ändras. Dessutom har företaget arbetat med populära GIF-leverantörer i Kina (WeShineApp) för att få in GIF-val till emoji-panelen (Windows-tangent +.).

Slutligen har Windows 11 fått en mängd korrigeringar för många element i de senaste fyra förhandsgranskningarna, inklusive Inställningar, Filutforskare, Sök, Widgets och mer.