Windows 10 vs Windows 11, vad kommer att förändras med det nya systemet?

0 Shares

Nästa 24 juni kommer vi att veta framtiden för Windows . Microsoft kommenterade för några år sedan att Windows 10 skulle bli den sista versionen av operativsystemet och att det från och med nu skulle betrakta Windows som en tjänst. Där säger de inget om namnbyten, eftersom den nya uppdateringen skulle kunna levereras som vilken annan, utan i utbyte mot att ha en ny version av operativsystemet.

Windows 10 vs Windows 11

Det finns flera ledtrådar som tyder på det Microsoft skulle förbereda Windows 11 . Den första är teasern som släppts av företaget för att tillkännage konferensen den 24 juni, där skuggan av fönstret med Windows-logotypen ritar en 11:a på marken. Den andra vi känner till idag.

Enligt Windows Latest har Microsft av misstag publicerat en ny supportsida för Windows Sun Valley innan dess officiella tillkännagivande. I den kan distinktionen mellan Windows 10 och Windows Sun Valley tydligt avläsas, vilket tyder på att det nya operativsystemet kommer att samexistera med Windows 10 och kommer att vara en annan version.

Sun Valley har varit kodnamnet för den här versionen, och de har förmodligen den på och ändrar sedan varje omnämnande av Sun Valley till 11 med stor lätthet efter det officiella tillkännagivandet. Referenser till Sun Valley på supportsidan har tagits bort, även om de fortfarande är tillgängliga på GitHub.

Uppdateringen, vad den än heter, kommer vara free , eftersom Microsoft till varje pris kommer undvika att dela upp sin community så att samma sak som med Windows 7 kommer att hända igen. Den första betaversionen av systemet kommer att lanseras efter konferensen, där de kommer att polera eventuella misslyckanden och de kommer att testa nyheterna för lanseringen runt november månad.

Windows kunde följa Android: bara siffror

Att Microsoft byter namn på operativsystemet kan också tyda på något viktigt: att det kommer att följa Android. Google slutade använda namn för att underlätta identifieringen av varje version av systemet. Med Windows 10 är namn kaos, eftersom dess namnpolicy är lång och tråkig att säga och komma ihåg. Med Windows 11 , kunde de fortsätta att namnge följande som Windows 11.1 11,2, etc; eller hoppa direkt till Windows 12, 13, 14 , etc. Allt detta skulle göra det lättare att identifiera de senaste tillgängliga versionerna av varje system. Om så är fallet kan vi se nya fysiska versioner av Windows, inklusive Windows Pro och Home.

Vad är nytt i Windows 11

Microsoft förberedde så mycket nyheter för Sun Valley att de förmodligen bestämde sig för att döpa om systemet för att bättre differentiera det. Visuellt ska vi hitta en nytt gränssnitt med nya ikoner , rundade kanter , flytande fönster , och Flytande design överallt. Sammantaget kommer vi att se en förbättring av Windows-prestanda.

Windows 10 nuevo meny 21h2

Vi kommer också att hitta designförändringar som kommer att påverka File Explorer, en lösning på röran av genvägar när du ansluter en ny bildskärm, förbättringar när spela upp innehåll i HDR eller förbättringar när spela musik via Bluetooth .

Microsoft Store kommer också att få intressanta förändringar, eftersom Microsoft tydligen håller på att göra om den helt, erbjuder större möjligheter för utvecklare och underlättar programmering i båda Win32 och UWP genom att dela kod och göra dem mer kompatibla. De kan också inkludera nya program och appar med automatiska uppdateringar, som Chrome eller Firefox.

0 Shares