Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Windows 10 Task Manager kommer att ta emot 2 nyheter 2021

Microsoft har gradvis förbättrat Aktivitetshanteraren och lagt till funktioner som att kunna se temperatur och prestanda av grafikkortet, eller att snabbt kunna se nätverksförbrukningen som en process gör. Den sista stora förbättringen inkluderades förra året med uppdateringen för maj 2020, och äntligen i år kommer de att lägga till två till.

Windows 10 Task Manager kommer att ta emot 2 nyheter 2021

Ekoläge för processer i uppgiftshanteraren

Den första är en ny funktion som heter ” Eco läge “. Med den här funktionen kommer Windows 10 att tillåta oss att begränsa förbrukningen av resurser som en applikation kan göra, vilket förhindrar förbrukningen av resurser som RAM eller processorn från att skjuta i höjden. Tack vare detta kan vi förhindra att en applikation utlöser till exempel förbrukningen av RAM och blockerar användningen av andra element i systemet.

Tack vare detta undviks även energiförbrukningstoppar. När processorn är på 100 % förbrukar den mycket resurser och batteri, vilket är ganska irriterande på en bärbar dator. En av de faktorer som oftast utlöser resursförbrukningen i bärbara datorer är Windows-uppdateringar, som, om vi inte har använt en dator på länge, börjar skjuta upp resursförbrukningen. Med detta jämnas resursförbrukningen ut, vilket gör att vi kan spara batteri och göra saker så fort datorn startar. Var naturligtvis försiktig med vad du rör, eftersom det finns processer i Windows 10 som du inte bör stänga.

Edge-fliken i Aktivitetshanteraren

Den andra nyheten som kommer är integration av Edge-flikar i Aktivitetshanteraren. Med den här funktionen kan vi övervaka Edge-resursförbrukningen och snabbt kunna se vilken flik eller tillägg som förbrukar mer RAM-, nätverks- eller grafikkortsresurser. Den här funktionen ingår naturligt i webbläsare som Edge eller Chrome själv, men faktumet att kunna se det inbyggt i Aktivitetshanteraren är mycket bekvämare, eftersom det låter oss lösa problem med Aktivitetshanteraren med en enda blick. .

Dessutom kommer det att vara möjligt att organisera Edge-processer genom fördefinierade kategorier. Vi kan till exempel se om det är en nätverksprocess, ett tillägg eller en flik som vi har öppen.

Linux-appar har ett naturligt gränssnitt på Windows 10

Idag har vi också fått veta i den senaste builden för Insiders som Windows 10 kommer att ha fullt stöd för Linux-applikationer med ett gränssnitt , istället för att bara använda en terminal med WSL som det hänt tills nu. Tack vare detta kan vi köra editorer, verktyg och appar för att utveckla och testa element i operativsystemet med stor lätthet. Vi kan se hur det fungerar i följande video, där när man öppnar en app i Linux, visas en liten Linux-ikon längst ner till höger i Windows aktivitetsfält.