Windows 10 Patch KB5003690: Lösning på högtalarljud

0 Shares

Dessa patchar verkar lösa flera ganska allvarliga buggar i operativsystemet. En av dem, som har påverkat många användare, är utseendet på suddig text efter aktivering av panelen Nyheter och intressen i Windows 10. Det verkar också som att flera stabilitetsfel i operativsystemet är fixade och prestanda förbättras när du spelar spel. vissa spel.

Windows 10 Patch KB5003690

Nu verkar det som att det också finns en annan bugg som den här nya kvalitetsuppdateringen adresserar, en bugg som kommer att sluta med irriterande högljud när du använder vissa program i operativsystemet.

Ljudfelet har funnits sedan mars 2021

Sedan mars har ett betydande antal användare upplevt ljudproblem när de använder olika applikationer i Windows 10. Användare säger att efter att ha installerat kvalitetspatcharna för mars (eller kumulativa patchar för april) började de höra pipande ljud, mycket höga ljud. diskant, när man spelar innehåll med 5.1 Dolby Digital-ljud . Detta fel, i stereokonfigurationer, inträffar inte.

Trots att Windows har fått ytterligare två kumulativa uppdateringar (april och maj) har problemet kvarstått i operativsystemet. Tills nu. Den nya patchen KB5003690 innehåller äntligen en fix som eliminerar dessa ljudproblem. Efter installation av uppdateringen bör 5.1-ljud i Dolby Digital spelas upp normalt, utan höga ljud eller andra ljudfel.

Hur man installerar KB5003690

Den nya kumulativa Windows-patchen är en valfri uppdatering. Detta innebär att, till skillnad från säkerhetsuppdateringar, kommer patchen inte att laddas ner och installeras för hand. Men om vi vill testa det för att få slut på alla dessa problem kan vi göra det genom att gå in i menyn Inställningar, under “Uppdatering och säkerhet> Windows Update” och letar efter nya uppdateringar för hand .

KB5003690

Denna patch kommer att visas som en ” valfri uppdatering “, så vi måste klicka på alternativet för att ladda ner det för att kunna installera det på vår PC. När datorn har startat om kommer korrigeringarna att tillämpas på systemet.

Om vi ​​inte vill installera patchen manuellt än, måste vi helt enkelt vänta till andra tisdagen i juli, Patch Tuesday, för att den nya säkerhetsuppdateringen ska laddas ner och installeras på datorn, som kommer att vara obligatorisk och kommer att innehålla denna kumulativ lapp. Under tiden kan vi ändra högtalarinställningarna till stereo för att undvika problem.

Om den här nya kvalitetsuppdateringen ger oss nya problem i Windows måste vi helt enkelt avinstallera den och vänta på att Microsoft ska slutföra felsökningen.

0 Shares