Windows 10 lanserar nyheter och intressen: avsnitt med nyheter och väder

0 Shares

Användare av Windows 10 Insider programmet har fått en ny sektion kallad Nyheter och intressen (vilket de förmodligen översätts som Nyheter och intressen ) i veckor nu. Nu kommer denna funktion att nå användare av den stabila versionen av operativsystemet utan att behöva vänta på en av de två stora årliga uppdateringarna.

Windows 10 lanserar nyheter och intressen: avsnitt med nyheter och väder

Nyheter, väder, lager och trafik: allt på ett ögonkast

Det här nya avsnittet kan anpassas efter användarens smak, ta emot information om vädret i deras område och titta på nyheter baserade på intressen som vi kan skräddarsy efter vår smak. Med detta kan vi bekvämt hålla oss uppdaterade med nyheter på liknande sätt som vad Google Discover erbjuder på mobiltelefoner. Här kan vi se nyheter, väder, aktie- och trafikinformation med en enda blick.

Windows 10 noticias intresserar

Detta alternativ för att hantera intressen är mycket bekvämt, och respekterar mer integritet än Google . Om vi ​​inte gillar något tar vi bort det, och om vi gillar det måste vi bara gilla det för att visa systemet att vi vill se mer information relaterad till det innehållet.

Utöver intressena kan vi även välja nya egna källor, så länge de finns tillgängliga inom Windows Nyheter , eftersom det finns många teknikmedier i Spanien som inte kommer ut. Vi kan även anpassa sättet som informationen visas på, att välja mellan endast text utan bilder, samt ta bort trafikinformationen om vi inte är intresserade, eller väskans.

Vi kan inaktivera eller anpassa innehållet som visas

Funktionen kommer att vara aktiv som standard, men kan enkelt inaktiveras. Du behöver bara högerklicka på den i aktivitetsfältet, gå till Nyheter och intressen och ställa in att bara väderikonen är synlig eller avaktivera den. Vi kan också välja att fönstret öppnas när vi låter musen passera över det, utan att ens behöva klicka på det. Tyvärr, i ikonläge, kan du bara se väderikonen som sådan, och du kan inte välja att visa temperaturen ensam, eller åtminstone temperaturen bredvid väderikonen. Förhoppningsvis lägger de till alternativet i framtiden.

Lanseringen av funktionen kommer att fortsätta under de närmaste veckorna, med start idag. Företaget kommer att lansera det lite i taget för användarna, och det kommer att vara nödvändigt att ha Windows 10 1909 eller senare . Om vi ​​installerar Patch Tuesday of May, som släpps den 11 maj, kommer vi att ha den aktiverad som standard redan innan 21H1 anländer, som beräknas komma i slutet av maj och kallas Uppdatering för Windows 10 maj 2021 .

0 Shares