Windows 10 kommer att få en ny App Store och snabbare NVMe SSD:er

DirectStorage kommer att fungera även med NVMe PCIe 3.0 SSD

Att köpa en SATA SSD blir mindre och mindre attraktivt, och med DirectStorage precis runt hörnet är det inte heller vettigt. Denna funktion tillkännagavs förra året och debuterade först på konsoler. Med den spel kunde ladda direkt in bara 3 eller 4 sekunder och följ exakt vart vi var på väg, tack vare att du dumpade allt innehåll som är lagrat i RAM-minnet i det ögonblicket till SSD:n och återställer det till RAM-minnet när du vill ladda spelet igen.

Den här funktionen är spektakulär, och i slutet av förra året bekräftade Microsoft att den också skulle komma till Windows 10. Vi visste dock inte vilka SSD:er som skulle vara kompatibla med den, eftersom det var möjligt att endast PCIe 4.0 SSD:er kunde vara används på grund av deras genomströmning som överstiger 5 000 MB/s läst.

Lyckligtvis bekräftade Microsoft igår vid en utvecklarkonferens att DirectStorage kommer också att vara kompatibel med NVMe PCIe 3.0 SSD:er, och med alla DirectX 12-kompatibla grafikkort, vilket är där funktionaliteten kommer att integreras. Kom ihåg att Microsoft rekommenderar att kortet är kompatibelt med DirectX 12 Ultimate , som inkluderar stöd för Ray Tracing, Variable Shading, Mesh Shader och Sampler Feedback. När det gäller NVIDIA, RTX 2000 och RTX 3000-serien är kompatibla med DirectX 2 Ultimate.

Tack vare detta kan grafikkortet få direkt åtkomst till SSD:n för att ladda texturer och spelelement snabbare, vilket avsevärt minskar laddningstider och latens när beräkningsskuggare dekomprimerar spelresurser. Dessutom minskar förbrukningen av datorresurser, eftersom belastningen på processorn när du öppnar ett spel minskar. Inte bara kommer stora objekt att laddas snabbt, utan också när det finns många förfrågningar om små filer, för vilka det kommer att vara tillrådligt att ha en SSD med hög IOPS för slumpmässig läsning och skrivning.

Därför, om du har en SATA SSD, kommer du inte att dra nytta av denna förbättring. Du kommer förmodligen att märka bättre prestanda tack vare Sampler Feedback, eftersom det kommer att förbättra minneseffektiviteten

Microsoft Store accepterar Win32-program, som Chrome eller VLC

Dessutom verkar Microsoft testa en ny design och funktionalitet för Windows 10 Microsoft Store också. Med Sun Valley kommer kosmetiska förändringar i hela systemet, och det ser ut som att de kommer till deras butik också. Kanterna kommer att vara rundade, den ikoner kommer att designas av Fluent Design .

microsoft store

Men det är inte den enda förändringen som kommer. Och det är som Microsoft verkar att det också kommer att acceptera Win32-program i EXE- och MSI-format . Dessutom kommer det att tillåta utvecklare att ta emot betalningar direkt från användare , där Microsoft inte kommer att behålla en procentandel av pengarna, med syftet att erbjuda en säker och öppen plattform som ger användarna förtroende. Dessutom kommer appar som laddas ner från butiken att kunna uppdatera automatiskt utanför Microsoft, vilket i sin tur kan innebära vissa säkerhetsrisker, men kommer att behålla den frihet som är nu.

Med allt detta kommer vi till exempel att ha en enda sida för att ladda ner program som Chrome eller VLC utan att behöva tillgripa utvecklarnas webbplatser, vilket ger företagen mycket mer frihet.

Relaterade Artiklar

Back to top button