Windows 10 21H2-uppdatering dyker upp, men får inte dina förhoppningar

Windows 10 version 21H2 har officiellt presenterats av Microsoft, nästa funktionsuppdatering för operativsystemet som kommer att landa senare i år, och det är nu ute i förhandsgranskningsform.

I ett blogginlägg observerade Microsofts John Cable, VP Program Management, Windows Servicing and Delivery, att medan allt krångel har varit kring Windows 11 sent, har Microsoft inte helt glömt bort Windows 10.

Cable noterade: “Även om vi är glada över nästa generation av Windows med Windows 11, är vi också fokuserade på att stödja mer än 1,3 miljarder aktiva enheter per månad på Windows 10.”

21H2-uppdateringen rullar ut för testning nu, och kommer igen att vara en mindre, och det blir den tredje sådana uppgraderingen i rad som inte gör några större introduktioner på funktionens front, med bara tweaking och finslipning sker .

Kabel sa att uppdateringen kommer att “ha en omfattande uppsättning funktioner” och kommer att distribueras “med hjälp av serviceteknik” precis som en kumulativ uppdatering varje månad, vilket är Microsoft-speak för 21H2 som en annan liten uppgradering som kommer att aktiveras med en växla när tiden kommer (med de faktiska filerna förinstallerade innan det).

Det betyder att alla som kör uppdateringen i maj 2020 eller senare kommer att kunna migrera på ett ögonblick med en snabb installations- och uppgraderingsprocess, eftersom den versionen (v2004) och framåt i princip är samma kärnbyggnad av operativsystemet.

21H2 betyder affärer

21H2 kommer att fokusera på produktivitet och säkerhet, vilket innebär att mycket av förändringarna handlar om att skärpa Windows 10 och lägga till bitar för affärsanvändare.

Det inkluderar bättre Wi-Fi-säkerhet via WPA3 H2E-standarder, arbete på Windows Hello for Business för att stödja “förenklade lösenordsfria distributionsmodeller”, plus en tungviktsändring enligt följande: “GPU-beräkningsstöd i Windows Subsystem för Linux (WSL) och Azure IoT Edge for Linux on Windows (EFLOW) -distributioner för maskininlärning och andra beräkningsintensiva arbetsflöden. ”

Kort sagt, det finns inget här för konsumenter att bli glada över.

21H2-uppdateringen rullas nu ut till Windows 10-testare som flyttades över till Release Preview-kanalen från Beta på grund av att deras datorer inte uppfyller systemkraven för Windows 11. Med andra ord finns det en begränsad uppsättning folk som testar just nu . Dessutom är ovanstående ändringar inte i denna ursprungliga förhandsgranskningsbyggnad, och dessa funktioner kommer att tillämpas i framtida förhandsversioner när och när de är färdiga.

Dagens bästa Windows 10-erbjudanden

Relaterade Artiklar

Back to top button