WinCDEmu, Free Program för att montera ISO-bilder i Windows

WinCDEmu är en CD-, DVD- och Blu-ray-emulator med öppen källkod som gör att vi kan montera bilder från optiska skivor, vilket gör att vi slipper använda en fysisk skiva. Detta tar bara ett par klick eftersom det fungerar från Windows Utforskaren. Den är idealisk för att ladda ner en ISO-bild och kunna använda den utan att bränna den på en skiva.

WinCDEmu

Detta program stöder format som ISO, CUE, RAW, BIN och IMG, vilket gör monteringen mycket snabbare än med andra liknande program, och konverterar hela monterings- och demonteringsprocessen på bara ett par klick.

Sammanfattningsvis det huvudsakliga funktioner som WinCDEmu stoltserar med är:

  • Tillåter montering av bilder i ISO, CUE, NRG, MDS/MDF, CCD, IMG.
  • Stöder ett obegränsat antal virtuella enheter.
  • Tillåter att skapa ISO-bilder via Filutforskarens snabbmeny
  • Den upptar inte enhetsbokstäver när den inte används.
  • Den stöder databilder, DVD-video och BD-video.
  • Den tar lite plats, mindre än 2 MB.
  • Den kör versioner av Windows från XP till Windows 10 i 32-bitars och 64-bitarsversioner.
  • Finns på 20 språk, inklusive spanska.
  • Det är free och har en LGPL-licens.

WinCDEmu, montera dina bilder med ett par klick

Om det här programmet kännetecknas av något så är det genom att ha ett minimalt gränssnitt, och det är det sätt på vilket det kan hantera ISO-filer på ett enkelt sätt utan oändlighet av alternativ från andra program som vi säkert inte kommer att använda. Applikationen har en körbar fil som låter oss komma åt dess alternativmeny.

I detta huvudfönster måste vi välja det sätt på vilket bokstaven kommer att tilldelas varje ISO-bild som vi öppnar. Som standard kommer WinCDEmu alltid att fråga oss innan en bild monteras, vilket gör att vi kan välja en ny bokstav direkt. Vi kan också välja alternativet att välja bokstaven i förväg eller låta Windows avgöra automatiskt. Dessutom kan den också konfigureras så att applikationen kräver administratörsbehörighet för att montera en bild, samt välja spanska för att översätta dess knappa meny.

Alternativ för WinCDEmu

När du har bläddrat igenom dess korta alternativsektion är det dags att montera en bild. För detta har vi två alternativ. Dels dubbelklickar vi på ISO-bilden som vi ska montera så att operationen utförs utifrån de inställningar som vi tidigare har fastställt.

Det andra alternativet är att klicka på ISO-bilden med höger musknapp för att få upp Windows-kontextmenyn och i avsnittet Öppna med… välj WinCDEmu mounter. När detta är gjort kommer en liten meny upp där vi kan välja enhetsbeteckning och vilken typ av bild som vi ska montera. Vi hittar också tre rutor som vi kan kontrollera om vi vill aktivera dem, till exempel: “Välj enhetsbeteckningar automatiskt”, “Inaktivera autorun för den här gången” och “Behåll enheten efter omstart.” När du är klar klickar du på OK för att starta processen.

WinCDEmu montar bild från CD och DVD

När vi inte längre behöver vår enhet monterad kan vi gå vidare till demonteringen som är klar på kort tid med ett enkelt dubbelklick. Dessutom kan vi också högerklicka på ikonen för den specifika enheten och klicka på knappen Mata ut för att utföra samma uppgift.

Slutsatser: är det tillrådligt att använda WinCDEmu?

Om vi ​​behöver montera virtuella enheter på vår dator är det utan tvekan ett bra alternativ att använda WinCDEmu. Det är en mycket lätt applikation, den upptar knappt 2 MB och förbrukar väldigt få resurser från vårt system. Det behöver inte bara ett gränssnitt för att utföra sitt arbete, som det utför effektivt i praktiskt taget alla versioner av Windows. Kanske kan vissa användare missa fler konfigurationsalternativ, men det är något som detta program utelämnar i utbyte mot att ge extrem enkelhet.

WinCDEmu free ladda ner

WinCDEmu är ett program som gör att vi kan sätta ihop bilder av free och fullständigt free kod som vi kan ladda ner från dess webbplats. Den är kompatibel med Windows operativsystem från XP till Windows, såväl som 32-bitars och 64-bitars system. Installationsprocessen är mycket enkel och görs snabbt genom dess assistent, som kan välja spanska som språk. Den har också en bärbar version vilket gör att vi kan köra programmet från vilken extern lagringsenhet som helst som en hårddisk eller en pendrive.

Alternativ till WinCDEmu

Om vi ​​letar efter ett program med vilket vi kan montera bilder på vår Windows-dator, har vi några alternativ till WinCDEmu att överväga:

ISODisk

Denna programvara ger oss möjligheten att öppna och montera ISO-bilder utan att behöva bränna dem på en CD. Den kan ha upp till 20 bilder monterade samtidigt, var och en med sin egen bokstav, och är helt tillgänglig från Utforskaren i Windows. Den har också förmågan att generera bilder från en CD eller DVD, men inte från en Blu-ray. Vi kan ladda ner ISODisk från denna länk.

Virtual Clone Drive

Denna applikation fungerar på ett virtuellt sätt och emulerar en fysisk CD-, DVD- eller Blu-ray-enhet. Genom den kan vi infoga bilder som finns på vår hårddisk och stöder upp till 15 virtuella enheter samtidigt. Den har stöd för alla de vanligaste bildformaten som ISO, BIN, IMG, UDF, DVD och CCD. Dessutom har den möjlighet att automontera den sista bilden och ta isär den med en knapptryckning. Vi kan ladda ner Virtual Clone Drive för free härifrån.

Relaterade Artiklar

Back to top button