Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

WiFi är bra, men i dessa 4 tillfällen bör du använda kabel

Det är tydligt att den trådlösa anslutningen är allas favorit , men idag kommer vi att lämna dig 4 fall där du bör använda kabelalternativet. På så sätt kommer vi inte att göra misstaget att ha en sämre anslutning vid olika tidpunkter.

vid dessa 4 tillfällen bör du använda kabel

Ladda ner stora filer eller överför dem

Så mycket som vår WiFi-anslutning är bra och snabb, sanningen är att, i dessa fall, när vi behöver för att skicka eller ladda ner mycket stora filer , sanningen är att det blir bättre att ansluta enheten till nätverkskabeln och undvika långa väntetider. Mer än något annat, för genom att använda det trådlösa nätverket kommer vi att få de andra anslutna enheterna att ha en mycket långsammare anslutning, eftersom kanalen blir mer mättad.

Därför, om du ska överföra eller ladda ner filer med tiotals gigabyte, kommer användningen av Ethernet-nätverkskabeln att hjälpa oss free upp den kanalen så den trådlösa anslutningen kommer inte att påverkas i resten av de enheter som är anslutna.

Kabel Ethernet röd WiFi

att spela online

Om vi ​​är spelare och vi kommer att vilja njuta av ett onlinespel utan anslutningsproblem, som fördröjning , det bästa vi kan göra är att ansluta nätverkskabeln till konsolen från routern. På så sätt kommer vi alltid att lyckas ha lägsta möjliga latens. Och därför kommer vi att säga adjö till problemen. Även om det också beror på vilken videospelsserver vi spelar.

Dessutom, om du har flera enheter anslutna till ditt trådlösa hemnätverk, kommer det också att avsevärt påverka Internetprestandan i onlinespel . Och genom att använda kabel kommer vi att kunna ta bort några millisekunder från den slutliga anslutningen, vilket gör att användarupplevelsen förbättras avsevärt.

Kontinuerlig användning av nätverket

Avståndet för enheten som vi vill ansluta med kabel till Internet med routern är nyckeln. Men, om du har möjlighet att göra det, tveka inte. Speciellt om du ska konsumera innehåll från streamingplattformar varje dag kontinuerligt via din Smart TV, konsol eller dator.

Med detta lämnar du den trådlösa anslutningen för mobilen, surfplattan eller andra enheter som du har anslutit till nätverket. Och framför allt slipper du ha en större latens och därför stoppar i reproduktionen av innehållet eller “lagazos” .

ethernet wifi smart tv

Om du behöver mer stabilitet i anslutningen

I händelse av att du jobbar hemifrån och hela tiden behöver ha bästa möjliga uppkoppling är det dags att ansluta din dator till Ethernet-kabeln. Med detta du kommer att uppnå en stabilare anslutning utan att behöva drabbas av någon typ av mikroskärning som kan uppstå i WiFi-anslutning.

Om du bara använder smarttelefonen blir det mer komplicerat, även om du fortfarande kan uppnå det med rätt adapter. Det blir lättare om du behöver ansluta din dator till routern med kabel. Här blir den största svårigheten avståndet. Men sanningen är att det kommer att vara värt det om du behöver ringa videosamtal varje dag, skicka stora filer, högre anslutningshastighetetc.