Wi-Fi Alliance visar upp de senaste framstegen inom Wi-Fi-säkerhet

0 Shares

Wi-Fi låter dig veta säkerheten för Wi-Fi-protokoll

För att kunna ansluta till Internet via Wi-Fi är det nödvändigt att det finns olika protokoll . Med tiden har de förfinats för att uppnå högre prestanda och, naturligtvis, en förbättring av säkerheten. Vi pratar till exempel om typ av kryptering, autentiseringsprotokoll osv.

Invertera färgerna i en PDF i Adobe Acrobat Reader

En väsentlig del av att upprätthålla säkerheten vid användning av Wi-Fi-nätverk är kryptering och här är den senaste standarden WPA-3 . Det är det mest aktuella och säkraste. Den innehåller en metod som kallas SAE-PK som gör att en publik nyckel kan kopplas till ett lösenord. På detta sätt kunde ett nätverk inte klonas bara genom att känna till lösenordet och det förbättrar tillförlitligheten avsevärt.

De Wi-Fi Alliance visar nu en komplett rapport om WPA-3, där vi kan lära oss mer om dess funktion, SAE-PK-metoden och allt som den omfattar. Den är tillgänglig för alla att analysera användningen och se de senaste förbättringarna. Det är viktigt att veta om Wi-Fi-kryptering är säker.

Vi kan också hitta all information relaterad till Wi-Fi Easy Connect . Det är ett mycket säkrare alternativ till WPS. Målet med dessa förbättringar, av dessa framsteg inom trådlösa anslutningar, är att alltid hålla användardata säker och förhindra att personlig information läcker in i nätverket. Vi kan också hitta all information som visas av Wi-Fi Alliance.

Det finns flera standarder och protokoll som gör att vi kan ansluta till vilket trådlöst nätverk som helst. Allt detta är tillgängligt så att vem som helst kan analysera de olika säkerhetsmetoderna som finns, åtgärder för att ansluta oss, autentiseringsprotokoll …

La Wi-Fi Alliance lanza Conectividad Optimizada

Säkerhet i Wi-Fi-nätverk är mycket viktigt

Tänk på att upprätthålla säkerheten på alla nivåer är viktigt. Vi måste alltid undvika att skadlig programvara kommer in på våra datorer, systemsårbarheter som kan utnyttjas, etc. Men om vi pratar om anslutning är det utan tvekan väsentligt att upprätthålla säkerheten i Wi-Fi.

Det finns fler och fler enheter som vi har anslutit. Vi pratar till exempel om det som är känt som Internet of Things, som alla hushållsapparater med tillgång till nätverket , till exempel en tv, smarta glödlampor eller vilken videospelare som helst.

Att fler lag är anslutna gör anfallsfältet större. En eventuell inkräktare skulle ha större förmåga att upptäcka vissa fel och kunna ta sig in. Därför måste vi skydda nätverken hela tiden. Som tur är har vi olika standarder och protokoll som hjälper oss att undvika problem. Vi har sett att Wi-Fi Alliance visar dem alla på ett omfattande sätt så att vi kan analysera dem och verifiera deras funktion.

0 Shares