Where Style Paints a Picasso

Where Style Paints a Picasso

Det finns tre viktiga försäljningsfaktorer när det gäller bärbara datorer: Specifikationer, pris och stil. Det är oerhört sällsynt att ha en bärbar dator som slår alla tre, och om det ofta tar en flaggskeppsenhet för att få höga betyg på alla tre. De två första, specifikationer och pris, går ofta hand i hand, men en aspekt som ofta förbises i mellanklassen är elementet i Style.

Honor Magicbook 14 anteckningsbok, som är föremål för denna recension, får anmärkningsvärt höga betyg för stil. Honor, och moderbolaget Huawei, är främst inom smarttelefonbranschen när det gäller konsumentprodukter, men under de senaste åren har de båda gjort ansträngningar för att komma in på bärbara marknaden. Med det ger de känslan av stil som har styrt deras smartphone-design för att bli den näst största säljaren i världen. Oavsett vad som kan hända på politisk nivå, tas Smartphones från Huawei och Honor mycket väl emot för deras förmåga att fånga ögat på ett sätt som andra enheter inte gör, och det är den här stilen som Honor ger till sin nya Magicbook-linje.

Detta täcker inte bara det polerade metallchassit, det lättanvända tangentbordet och styrplattan, den tunna ramen, men kanterna på vår rymdgrå Magicbook är fodrad med en stjärnblurblå som jag aldrig har sett på en anteckningsbok tidigare . Det är ett märke som kommer att tänka på HP Spectre-bärbara datorer i svart och guld – förutom där enheterna ligger norr om $ 1500 per styck, är Honor Magicbook närmare $ 550 (för närvarande £ 550 i Storbritannien inklusive moms). Magicbook är en ultratunn enhet men håller kostnaderna nere genom att inte gå helt i rymdåldern i sitt materialval. Den 14-tums formfaktorn och vikten på nästan exakt 3 kg ger en elegant, lätt resemaskin.

Under huven finns en AMD-design, med Honor som väljer den Picasso-baserade Ryzen 5 3500U fyrkärniga processorn i cTDP-läget. Jag kan förutsäga att den första kommentaren från ett antal av våra tekniska användare kommer att vara att denna processor är den föregående generationen, baserad på AMDs Zen + -design, medan företaget nyligen har lanserat Renoir-baserad Zen2 i sin portfölj för den här typen av enheter . Med tanke på att detta är Honors första anteckningsbok på den internationella marknaden och hur tidsramen stämde, gick företaget till en början med en säkrare väg för att lära sig AMD-plattformen och förhoppningsvis erbjuda en Renoir-baserad design i framtiden.

För specifikationer har Honor Magicbook 14 en 14-tums 1920×1080 LCD-skärm, med vår topp i ljusstyrka runt 240 nit och medan den ursprungliga kalibreringen inte var bra, fick vi en riktigt fin kalibreringsprofil med vår utrustning. Skärmen har en ~ 5 mm ram runt kanten, vilket påminner om andra företags ‘Infinity’ -liknande skärmar. För att möjliggöra en tunn ram överst har webbkameran flyttats till tangentbordet, liknande Huawei Matebook-bärbara datorer. Skärmen är inte pekskärm, men den kan rotera tillbaka till ett 178-graders horisontellt läge.

I vår enhet har vi Ryzen 5 3500U-processorn, som som jag nämnde faktiskt har en något lägre effektinställning än 15 W-standarden, sannolikt att balansera prestanda och batteritid (mer om dem senare). Det finns Ryzen 7 3700U-modeller, men vi förstår att de endast är för Kina. Detta system har 8 GB DDR4-2400 i dubbelkanalsläge och lagringsalternativ är 256 GB för Ryzen 5 och 512 GB för Ryzen 7. Lagringsenheterna är faktiskt väldigt trevliga, med Samsung NVMe-enheter inuti systemet – det finns ingen mekanisk snurrrost här.

Batterikapaciteten är 56 Wh, vilket Honor tar i 9-10 timmar i video / web / office-arbetsbelastningar vid 150 nit (vi fick 7 timmar vid 200 nit i vårt webbtest). Batteriet stöder 65 W snabb laddning med valfri Huawei- eller Honor-laddningsadapter, med laddning från 0 till 48-53% inom 30 minuter. För en Zen + -baserad 14-tums bärbar dator är det några riktigt fina siffror.

Tangentbordet är ett försök att kopiera Apples chiclet-design. Jag är inte så mycket fan av denna typ av tangentbord, på grund av den begränsade taktil feedback, men tangentbordet på Magicbook är en av de trevligare jag har testat i det senaste minnet. Kanske bara för att jag använder den brittiska versionen, men jag är glad att jag har en lång enter-tangent! Tyvärr finns det inte en högerklicka som jag alltmer vänjer mig vid.

Strömbrytaren är placerad som en separat knapp till höger om raderingsknappen, men den kräver ett ordentligt tryck för att aktiveras. Inuti detta finns en Goodix fingeravtryckssensor, sannolikt identisk med de som Honor använder på sina smartphones – av de flesta av de fingeravtryckssensorer jag har använt, tycker jag ofta att Honor / Huawei-implementeringen av Goodix-modeller är något av det bästa och mest exakta. Styrplattan är superstor under tangentbordet och kan ignorera falska detaljer vid skrivning. Ett antal bärbara datorer i den här prisklassen har ofta tvivelaktiga styrplattor, men den här är extremt exakt och lyhörd, och så mycket som jag hatar pekskärm tar det en hel del på den här styrplattan så jag är väldigt nöjd med den.

För anslutning har den bärbara datorn en HDMI-port i full storlek, en USB 2.0-port, en USB 3.0-port, ett 3,5 mm-uttag och en USB-C / laddningsport. Inget för extravagant här.

Under huven finns det inte för mycket att se. 56 Wh-batteriet tar det mesta av utrymmet på enhetens botten, inklämt mellan de nedre högtalarna. AMD Ryzen APU är placerad under en kylfläns som är ansluten via en värmerör till en tunn fläktfläkt, som utstrålar luften från den bärbara datorns baksida mot skärmgångjärnet. DRAM i detta system är inte utbytbart, men NVMe-enheten är.

För trådlös anslutning får vi en Realtek 8822CE 802.11ac (Wi-Fi 5) -kontroller, som stöder en 2×2-anslutning med MU-MIMO och Bluetooth 4.2. Det finns också en NFC-antenn bredvid styrplattan, som används för Honors Magic-link-applikation för att enkelt dela foton och videor mellan en smartphone och en bärbar dator.

Modellen som testades i denna recension idag finns för närvarande i detaljhandeln för £ 550 i Storbritannien (inklusive moms), vilket skulle göra det cirka 560 $ i amerikanska priser före skatt.

Som en del av vår testning har vi kört några riktmärken och tester på de närmaste sidorna.

Relaterade Artiklar

Back to top button