whatthefont: Hur man upptäcker text- och bildteckensnitt

0 Shares

När du surfar på internet kan du ha sett någon källa som du gillade mycket, men du vet inte. Vid dessa tillfällen kan WhatTheFont vara till stor hjälp. Låt oss lära oss mer om det och lära oss hur du använder det i några få steg.

I den här artikeln hittar du:

Vad är Whatthefont och hur man använder det?

Whatthefont är en webbplats som känner igen alla typsnitt, från en text eller till och med en bild. Den jämför bokstäverna med ett stort bibliotek av sparade brev och kan identifiera vad de är och deras alternativ. Se hur du gör detta på webbplatsen, med stegen nedan.

 1. Gå till WhatTheFont-webbplatsen, du kan göra detta genom att klicka här och komma åt den direkt från din dator och mobiltelefon.
 2. För att känna igen texten i en bild klicka på klicka här för att ladda upp en bild.

  Skicka in bilden på WhatTheFont för erkännande

 3. Välj sedan den bild du vill känna igen källan på. Du kan också göra detta genom att hålla i bilden och släppa den i rutan. Ett tips för bättre igenkänning är att bokstäverna är väl åtskilda, läsbara, ett enhetligt typsnitt och att texten är så horisontell som möjligt.
 4. Sedan kan du välja på själva bilden vilken text du vill känna igen, det går att göra med fler än en.
 5. När du har valt, klicka på blå pil.

  Klicka på den blå pilen för att utföra igenkänning

 6. På nästa sida kommer den möjliga källan och alla dess alternativ att visas.

  Typsnittet känns igen med flera alternativ

Detta är endast möjligt tack vare den artificiella intelligensigenkänning som webbplatsen själv gör. Resultatet är inte 100% perfekt, men det är möjligt att ha en grund och en uppfattning om källor. I vissa fall kan den första bokstaven ha ett annat teckensnitt än den andra.

I dessa fall är det möjligt att få ett större djup av verktyget och till och med upptäcka nya källor. Men WhatTheFont är inte det enda alternativet för att känna igen typsnitt, se nedan för några andra onlineverktyg som också kan hjälpa dig.

Alternativ till Whatthefont

1. VadFontis

WhatFontis är gratis och enkelt

WhatFontis är ett bra alternativ eftersom det är snabbt och effektivt. Den identifierar också källor direkt från en bild och erbjuder möjligheten att ladda upp bilden. Processen är gratis och enkel, för att testa verktyget online, klicka här och gör processen på din dator eller mobiltelefon.

2. Typofil

Typofil skiljer sig från alternativen vi har sett hittills. Istället för att göra hela processen med AI automatiskt, består den av en gemenskap av människor som förstår många källor och kan hjälpa dig.

Du behöver bara lägga upp en bild med text och på nolltid kommer någon att svara och ge dig den information du behöver. Klicka här och läs mer om webbplatsen.

3. Identifont

Lär dig dina källor mer i detalj

Ett annat intressant alternativ är Identifont, som hjälper till att identifiera mer mångfald bland typsnitt. Webbplatsen ställer frågor om källan, och beroende på hur du svarar kan identifieringen skilja sig åt. Den erbjuder också alternativa alternativ och ger teckensnittsdetaljer. Upptäck webbplatsen genom att klicka här.

4. Identifiera teckensnitt genom synen

Identify Fonts by Sight är väldigt lik Identifont som också frågar om teckensnittsegenskaper. Utifrån dina svar presenterar verktyget en lista med olika källor som stämde bäst med allt som sades. Läs mer om webbplatsen genom att klicka här.

5. Serif Font Identification

Webbplatsen som är en komplett teckensnittsguide

Serif Font Identification fungerar som en riktig guide, och hjälper dig därför att identifiera de olika teckensnittstyperna mycket enkelt. Webbplatsen låter dig beskriva egenskaperna hos ett specifikt typsnitt själv, så att fler detaljer kan visas. Klicka här och beskriv egenskaperna hos ditt typsnitt på webbplatsen.

6. Font Finder

Hittills har vi sett många alternativ som WhatTheFont själv, men nu ska vi lära känna en sista förlängning, som är Font Finder. Med den är det nödvändigt att välja ett ord från en text, tryck på höger musknapp och välj alternativet Font Finder. Du kommer att ha information om teckensnittsnamnet, färgen som används och dess specifika storlek. Klicka här för att lära dig mer.

7. WhatFont Tool

Använd tillägget för att känna igen teckensnitt

WhatFont Tool hjälper dig att identifiera typsnitt när du surfar på webbplatser. Allt du behöver göra är att installera ett tillägg i din webbläsare och aktivera det. Håll sedan muspekaren över ett ord med önskat typsnitt. På så sätt kommer WhatFont Tool att visa dig mer detaljer och information om typsnittet automatiskt. Klicka här och läs mer om tillägget.

Av alla alternativ vi har sett, använder du något av dem? Visste du redan WhatTheFont? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

0 Shares