Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

WhatsApp nere? Lär dig hur du åtgärdar programfel

WhatsApp nere? Kanske skickar du meddelanden och de går inte, eller så kan du inte se statusen för dina kontakter. För att hjälpa dig identifiera det verkliga problemet har vi skapat den här guiden med tio saker du bör göra. Alla dessa saker hjälper dig att ta reda på om problemet är på din mobiltelefon, på internet eller på WhatsApp.

Låt oss börja vår guide för att identifiera de verkliga orsakerna till din applikations instabilitet.

I den här artikeln hittar du:

1. Uppdatera WhatsApp

Appen släpper ofta uppdateringar för både Android och iOS. Så den första anledningen till att saker och ting inte fungerar som de ska kan bero på bristande uppdateringar. Gå sedan till App Store eller Google Play Store och leta efter din WhatsApp-app, se när den senaste uppdateringen var. Om du har en tillgänglig använd den.

2. Avsluta WhatsApp Beta-programmet

Du kanske inte vet det, men du är inskriven i WhatsApp Beta-programmet. Den här typen av prenumeration fungerar för att du ska få uppdateringar och nyheter om applikationen som fortfarande är under utveckling. Detta kan vara mycket bra, men det kan också vara dåligt eftersom det orsakar instabilitet och problem för applikationen. Det är inte svårt att ta sig ur det här programmet.

Om din enhet är en iPhone, gå till App Store och leta efter WhatsApp. Leta efter alternativet på samma sida i applikationen Avsluta betaprogrammet. På Android är stegen inte annorlunda, gå till Play Butik. Inuti den leta efter WhatsApp. På ansökningssidan leta efter Avsluta betaprogrammet.

För att inte tvivla på att du verkligen kom ur det, avinstallera och installera appen. Efter att ha gjort detta kommer du inte längre att vara inskriven i betaprogrammet.

3. Tillåt WhatsApp att använda mobildata på iPhone

inaktivera det iphone-specifika läget som kan hindra din whatsapp

iOS begränsar ibland mobildataanvändning för vissa appar. Så du kanske är borta från hemmet och din app har ingen internetanslutning, även med mobildata påslagen.

Gå till menyn för att lösa detta problem på din iPhone inställningar. Inuti den gå till applikationssektionen och leta efter Whatsapp. Se nu om alternativet mobil data är aktiverat, om inte aktivera det. Efter att ha gjort detta kommer din iPhone att använda det tillgängliga internet och din WhatsApp kommer att fungera. Om det inte fungerade, prova nästa steg.

4. Aktivera bakgrundsdataanvändning

Kanske för någon form av batteribesparing har din mobiltelefon möjlighet att använda data i bakgrunden avstängd. Så låt oss se hur du kan aktivera den här funktionen på både din Android- och iPhone-enhet.

På iPhone gå igen till inställningar och leta sedan efter WhatsApp-applikationen. När du går in i applikationssektionen leta efter alternativet använda bakgrundsdata och aktivera den. Även när du har skärmen avstängd kommer din WhatsApp fortfarande att vara ansluten till internet och fungerar.

Mobildataalternativet i whatsapp-appen

På Android kan du gå till inställningar från mobilen och gå till avsnittet Ansökningar. Inuti den, leta efter WhatsApp och öppna programmets informationsmeny. Gå in mobil data och aktivera sedan alternativet Bakgrundsdata.

tillåt användning av data i bakgrunden och whatsapp är inte att skylla på

5. Blockera WhatsApp i bakgrunden på Android

Många Androider har system modifierade på grund av det mobila användargränssnittet. Dessa ändringar kan förhindra att telefonen fungerar korrekt. Så eftersom alla telefoner kan vara olika, undersök telefonens användargränssnitt och se om det inte finns någon bakgrundsblockering. Om du hittar det, inaktivera det så att allt återgår till det normala.

6. Inaktivera datasparande

Förutom batterisparläge har mobiltelefoner andra lägen för att spara internet också. Dessa är kända som Data Saver eller Low Data Usage. Om någon av dem är aktiv på din mobiltelefon kommer WhatsApp inte att fungera korrekt. Lär dig hur du inaktiverar var och en av dem.

på iPhone gå till inställningar och sök efter Nätverksdataalternativ. Inuti leta efter avsnittet Låg data. När du hittar, inaktivera den här funktionen och om detta är problemet kommer din WhatsApp att fungera igen.

På Android gå till inställningar och strax efter Nätverk och internet. Söka efter databesparing och inaktivera den här funktionen. Om det är problemet kommer många appar att fungera i bakgrunden inklusive din WhatsApp. Det är viktigt att notera att på Android kan stegen vara olika, till exempel på Samsung-telefoner kan du hitta denna funktion i Ultra databesparing.

samsung ultra datasparläge

7. Inaktivera batterisparläge

Låt oss gå till huvudboven för det mesta, batterisparläge. Många slår på den trots allt de vill spara på batteriet. Men vad de inte vet är att det begränsar många saker och det kan handla om hur din mobiltelefon fungerar. Att inaktivera det här läget är ganska enkelt, låt oss se hur man gör det.

på iPhone gå till inställningar och leta efter avsnittet av Trummor. Inom detta avsnitt inaktivera Lågeffektläge, efter det är det möjligt för din WhatsApp att fungera normalt igen.

På Android-enheter gå till inställningar och fortsätt Trummor. När du går in i det här avsnittet, inaktivera batteribesparing och efter det kommer din mobiltelefons prestanda att återgå till det normala. Kom ihåg ännu en gång att stegen kan vara olika på varje Android.

8. Rensa cache

att rensa cacheminnet kan vara lösningen för att whatsapp ska återgå till det normala

Om även efter alla dessa steg, ingenting hjälpte, kanske lösningen är att rengöra vissa saker. Caching är en av de saker som, om den rengörs, kan förbättra din applikation. Det är inget annat än tillfälliga filer som kan påverka din telefon. Så på både Android och iPhone gå till inställningar och leta efter WhatsApp, när du hittar det, utför bara cache rensning i avsnittet av Lagring.

9. Starta om telefonen och installera om WhatsApp

En mycket intressant sak är att för det mesta löses alla problem med en omstart. Starta sedan om telefonen eller avinstallera och installera WhatsApp. Att göra dessa saker kan vara det som kommer att fixa din mobiltelefon, så prova det och se om det fungerar.

10. Är WhatsApp nere? Det kan vara

Tja, vi har provat allt, så dra bara slutsatsen att problemet faktiskt kan vara att WhatsApp är nere. Men hur kan du vara säker på det? Webbplatsen Downdetector samlar klagomålen och visar dig om tjänsten fungerar eller inte. Leta sedan efter WhatsApp på webbplatsen och se klagomålsindexet, om det är högt är det verkliga problemet att WhatsApp är nere.

återställa allt till det normala

Efter den här guiden har du definitivt dödat WhatsApp-gåtan ur tomma luften. Vi hoppas att den här guiden verkligen har hjälpt dig att fixa WhatsApp. Har du några frågor? Hade du problem på vägen? Låt oss veta i kommentarerna.

Källa: Guilding tech