Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

WhatsApp låter dig nu skicka bilder i HD-kvalitet

WhatsApp har lagt till en ny HD Photos-funktion som låter dig skicka HD-kvalitet jämfört med standardkvaliteten. Företaget började testa funktionen redan i februari i år, innan den lanserades i beta för Android- och iOS-användare i juni.

För att justera kvaliteten på ett bifogat foto klickar du på → Standardkvalitet eller HD-kvalitet → Klart innan du skickar. Du kan se bildstorleken för att veta skillnaden mellan storleken på standardkvaliteten och HD-kvaliteten.

Du ser även HD-tagg på bilderna som har skickats i HD-kvalitet som hjälper mottagaren att förstå när ett foto skickas genom att använda den här funktionen. WhatsApp säger att standardbilder tar mindre lagringsutrymme och HD-bilderna är tydligare.

Detta är ett bra tillägg, eftersom du tidigare måste skicka bilderna som ett dokument om du vill skicka dem i originalupplösning utan komprimering. Den här funktionen är dock begränsad till foton och fungerar inte för videor, eftersom du fortfarande måste skicka videor som ett dokument för att undvika komprimering. Men Meta sa till The Verge att de planerar att ta med HD-videor snart.

Den nya fotofunktionen i HD-kvalitet rullas redan ut för både Android- och iOS-versioner av WhatsApp.