WhatsApp kommer att sluta fungera på vissa Apple-enheter nästa månad

WhatsApp kommer att sluta fungera på vissa Apple-enheter nästa månad

Vissa iPhone-användare med WhatsApp-konton har drygt en månad på sig att uppgradera sina Apple-enheter eller förlorar möjligheten att använda meddelandeappen för gott.

Meta, som äger WhatsApp, har bekräftat att det kommer att ta bort stödet för alla iPhone-enheter som inte kan köra iOS 12 eller högre.

WhatsApp, som nyligen lanserade en in-app, från början till slut e-handel tjänsten i Indien, har över 2 miljarder aktiva användare globalt. Exakt hur många av dessa användare som kommer att påverkas av denna nyhet är dock fortfarande oklart.

WhatsApp vinkar adjö till gamla iOS-versioner

WhatsApp har bekräftat att användare av iOS 11 och äldre har fram till den 24 oktober 2022 på sig att uppgradera sitt operativsystem eller att ansiktet blockeras från WhatsApp på sina enheter.

Appar som slutar stödja föråldrade OS-modeller är ganska vanligt. Företag som producerar mjukvara fattar regelbundet svåra beslut angående när de ska sluta rulla ut uppdateringar för äldre iterationer av operativsystem.

Även för ett företag av Meta-storlek, med ett stort team av anställda som arbetar på WhatsApp, är det inte vettigt att fortsätta uppdatera appar för iOS-modeller som allt färre faktiskt använder. Tid spenderas bättre på att arbeta på saker som viktiga säkerhetsuppdateringar för mer utbredda versioner av iOS.

Vilka iPhone-modeller påverkas?

De huvudsakliga modellerna som kommer att påverkas är iPhone 5 och 5c, som kan köra iOS 11 men inte kan köra iOS 12 eller något annat efterföljande operativsystem som släppts av Apple. iPhone 4 och 4s användare kommer att ställas inför liknande problem av samma skäl.

Samma öde kommer att drabbas av användare med Android-enheter som kör alla Android OS som kom före OS 4.1, allmänt känt som JellyBean.

“För att välja vad vi ska sluta stödja tittar vi varje år, precis som andra teknikföretag, på vilka enheter och mjukvara som är äldst och har minst antal personer som fortfarande använder dem”, står det på en sida på WhatsApps hjälpcenter.

“Dessa enheter kanske inte heller har de senaste säkerhetsuppdateringarna, eller kanske saknar den funktionalitet som krävs för att köra WhatsApp.”

Varför fungerar inte WhatsApp på min iPhone?

Om WhatsApp inte fungerar på din iPhone kommer det inte att bero på att supporten för iOS 11 eller lägre har upphört ännu. Även om du har en iPhone 5 kommer du att kunna använda WhatsApp fram till den 24 oktober alldeles utmärkt.

Det finns dock många andra anledningar till varför WhatsApp kanske inte fungerar på din iPhone.

WhatsApp är inte en SMS-tjänst och förlitar sig på en internetanslutning för att överföra meddelanden mellan användare – så om du har slut på data eller om ditt Wifi inte fungerar kommer WhatsApp inte att fungera heller.

Vidare, om du har en VPN körs och den inte ansluter till sina egna servrar korrekt, kan detta påverka din internetanslutning och i sin tur WhatsApp.

Även om äldre versioner av appar i de flesta fall inte kommer att orsaka några problem i funktionell bemärkelse (även om det kan göra det ur ett säkerhetsperspektiv), kan det ibland påverka en apps förmåga att fungera. Om din WhatsApp inte fungerar, kontrollera om du har den senaste versionen.

Om du använder WhatsApp på en annan enhet, som din bärbara dator, kan inloggning på den enheten hindra dig från att logga in på din iPhone eller Android.

Slutligen, om du inte använder WhatsApp mycket, eller har tagit en paus från appen, finns det en chans att Meta har raderat ditt WhatsApp-konto. För att begränsa datalagring stängs WhatsApp-konton vanligtvis efter 120 dagar (ungefär fyra månader) av inaktivitet.

Whatsapp: en ny e-handelsjätte?

Som tidigare nämnts har WhatsApp valt Indien för sitt första hugg på en shoppingupplevelse från början i själva appen.

Utöver detta, redan i maj, lanserade Meta en ny WhatsApp-tjänst för företag som gjorde appen mycket lättare att implementera i en kommunikationsinfrastruktur och integrera med mjukvara som CRM-system.

Fastän e-handel är en bransch som ständigt utvecklas – och det blir allt svårare att förutse vad som kommer att hända härnäst – WhatsApp ser sannolikt ut att spela en mer integrerad roll under de följande åren än vad det har gjort hittills.

Relaterade Artiklar

Back to top button