WhatsApp-grupper: hur man skapar och skickar en länk för att bjuda in andra

0 Shares

Du kanske inte vet det men du är en del av många WhatsApp-grupper och du är trött på att vara involverad i så många. Så vi har förberett en komplett guide som kommer att lära dig allt om WhatsApp-grupper, från att skapa dessa grupper till hur du loggar ut och tar bort dem.

I den här artikeln hittar du:

Hur man skapar WhatsApp-grupper

I den här omfattande guiden är det första vi ska lära oss hur man skapar WhatsApp-grupperna själva. På varje operativsystem kan stegen vara olika, så låt oss titta på iOS först och sedan Android.

på iOS

 1. Uppenbarligen är det första du redan borde ha WhatsApp installerat och konfigurerat. Klicka här för att ladda ner.
 2. Tryck sedan på fliken samtal och du kommer att se konversationshistoriken. Den finns i fältet längst ner på skärmen. Om WhatsApp av en slump öppnar i den senaste konversationen, tryck på Konversationer i det övre vänstra hörnet.
 3. Efter det trycket Ny grupp, som finns i det övre högra hörnet av menyn samtal. Kom ihåg att det är nödvändigt att ha kontakter och konversationer för att skapa WhatsApp-grupper.
 4. Tryck sedan på namnet på kontakten du vill lägga till i gruppen. Kontaktgränsen är 256 personer, namnet och ikonen för varje person som lagts till visas längst upp till höger på skärmen när du lägger till dem i gruppen.
 5. Du kan också använda sökfältet för att söka i dina kontakter. En observation som många kanske inte är medvetna om är att det inte går att lägga till någon som inte finns i din kontaktlista. Om det inte dyker upp kan det bero på att personen inte har WhatsApp.
 6. Direkt efter det trycket Nästa, som finns i det övre högra hörnet av skärmen.
 7. På nästa sida kan du: Namnge gruppen, det maximala antalet tecken är 25. Du kan också ta bort personer, lägga till ämne och sätta ett foto för gruppen.
 8. Tryck till sist på Skapa i det övre högra hörnet så skapas din grupp officiellt.

Genom att följa alla stegen ovan får du, på ett mycket enkelt sätt, din egen grupp på WhatsApp. Låt oss nu lära oss mer om Android-genomgång.

på android

 1. Precis som på iOS, om du inte har laddat ner WhatsApp, ladda ner appen från Google Play Store. Klicka här för att ladda ner.
 2. Direkt efter det, gå till fliken Konversationer, som finns i WhatsApp-fältet. Om appen öppnas från den senaste konversationen, tryck på pilen i det övre vänstra hörnet.
 3. tryck sedan på tre poäng som finns i det övre högra hörnet.tryck på de tre prickarna för att skapa WhatsApp-grupper
 4. Välj alternativ Ny grupp, som finns i det övre högra hörnet.klicka på ny grupp
 5. Välj sedan de kontakter du vill lägga till i gruppen. Du kan välja personer från kontaktlistan eller söka från sökfältet. Precis som med iPhone kan du inte lägga till personer som inte finns i din kontaktlista.
 6. När du har valt alla trycker du på OK i det övre högra hörnet.
 7. Direkt efter, skriv gruppens namn, ämne och bild. Om du föredrar det är det möjligt att ta ett foto vid tillfället för gruppen.lägg in namn och bild i gruppen
 8. När du är klar trycker du på det övre högra hörnet och sedan är du klar.

Genom att följa stegen ovan kommer du enkelt att kunna skapa WhatsApp-grupper. Om du vill bjuda in folk till din grupp är ett av sätten genom inbjudningslänken. Låt oss se hur du gör detta nedan.

Hur skickar man en inbjudningslänk?

Om du är administratör för en grupp kan du bjuda in andra via en länk. Detta är dock endast möjligt för administratörer, låt oss se hur man gör det nedan.

 1. Gå till gruppen du är admin.
 2. Tryck på gruppnamnet och scrolla nedåt.
 3. Direkt efter det kommer du att se alternativet bjud in via länk.välj bjud in via länk
 4. Du kan välja flera alternativ, inklusive Skicka länken via WhatsApp, du kan kopiera länken, dela den, skicka den via QR-kod eller återställa den.
 5. När du har valt alternativet kan du bjuda in någon av dina kontakter, skicka bara länken.

Kom ihåg att alla som har tillgång till länken kan gå med i gruppen, så gör processen säkert och korrekt. Ett annat sätt att skapa mer kontrollerade grupper är att skapa dem och endast tillåta administratörer att interagera. Låt oss se hur du gör detta nedan.

Hur skapar man grupper endast för administratörer?

Låt oss se hur man skapar WhatsApp-grupper med behörighet för administratörer att interagera. I dessa WhatsApp-grupper kan inte andra inbjudna personer interagera. Processerna är olika för varje operativsystem, låt oss se stegen nedan.

på iOS

 1. Öppna gruppen och tryck på dess namn högst upp. Välj sedan Gruppjusteringar.
 2. Tryck nu på Skicka meddelanden och välj alternativet Endast administratörer.

Kom ihåg att dessa alternativ bara visas om du är gruppadministratör, låt oss nu lära oss hur du gör stegen på Android.

på android

 1. Öppna gruppen du vill begränsa ändringar till och tryck på namnet högst upp på skärmen. I gruppdata trycker du på gruppinställningar.
 2. Tryck sedan på Skicka meddelanden, välj alternativet administratörer och tryck på Ok.välj administratörer

Precis som med iOS för att utföra dessa steg måste du vara administratör i gruppen. Låt oss nu se hur du kan ta bort WhatsApp-grupper.

Hur tar man bort en grupp?

Kanske är du i flera WhatsApp-grupper och du är trött på att vara med i så många. Om du inte är administratör kommer du inte att kunna ta bort gruppen, men det är möjligt att lämna den. Låt oss se hur man tar sig ur WhatsApp-grupper.

 1. Rulla till gruppen du vill lämna och tryck på dess namn.
 2. Scrolla sedan ner hela sidan och tryck på Lämna gruppen.

Med dessa små steg lämnar du gruppen, välj sedan gruppkonversationen och radera den. Om du är administratör och vill ta bort gruppen följer du stegen nedan.

 1. Tryck på varje persons namn och välj alternativet Att ta bort. Det är viktigt att ta bort var och en innan du tar bort.tryck på ta bort
 2. tryck sedan på Lämna gruppenoch radera gruppkonversationen.tryck lämna gruppen

Med dessa två enkla steg har du helt raderat gruppen utan några svårigheter.

Slutsats

Vi hoppas att den här omfattande guiden har hjälpt dig att lära dig om WhatsApp-grupper genom att skapa och justera dem. Lyckades du följa alla steg vi såg här? Tvivlade du på det vi såg? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

0 Shares