WhatsApp försöker göra narr av Telegram och det misslyckades

0 Shares

Igår inträffade en ovanlig situation på Twitter som involverade Whatsapp det är telegram. Allt började med att Telegram gav WhatsApp en knuff. Även om WhatsApp svarade gav Telegram ett motsvar som gjorde att Facebook-messengerkontoadministratören fick slut på argument. Se nedan.

Förra veckan publicerade Telegrams officiella Twitter-konto en bild som ser ut som en utveckling av papperskorgen i Windows. Men i den sista bilden visas WhatsApp-ikonen i papperskorgen.

En vecka senare svarade WhatsApp-administratören med ett meme som indikerar att Telegram inte har end-to-end-kryptering aktiverad, vilket WhatsApp gör.

Men Telegrammets motsvar slutade med att WhatsApp-administratören stängdes av.

Som svar sa Telegram att WhatsApp ljuger för sin publik. De citerar det faktum att saker och ting inte riktigt är så när det kommer till end-to-end-kryptering. Företag som Apple och Google har trots allt tillgång till krypteringsnycklarna, det är det enda sättet de kan säkerhetskopiera konversationer på Google Drive och iCloud. Utskriften var en tweet av Alessand Paluzzis utvecklare (@alex193a) som pratade om det.

De publicerade en skärmdump av en konversation på den rivaliserande tjänsten som anklagade WhatsApp för att ljuga om sina egna säkerhetsnivåer.

  1. Apple kan ha tillgång till konversationer som är säkerhetskopierade till iCloud.
  2. Google kan ha tillgång till konversationer som säkerhetskopieras på Drive.
  3. WhatsApp kan komma åt konversationer eftersom det är möjligt att återställa det till en återställd enhet med endast mobilnumret.

Det är värt att notera att även om det är sant att Telegram inte har end-to-end-kryptering som standard, har appen alltid varnat och aldrig gömt det. Du kan också aktivera funktionen i dina inställningar, i det här fallet funktionen som kallas hemliga chattar.

0 Shares