Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

WhatsApp Business lägger till funktioner när det når 200 miljoner användare per månad

Den här senaste funktionen kompletterar WhatsApp-kanaler och gör det möjligt för småföretag (som WhatsApp Business främst är inriktat på) att ytterligare integrera appen för sociala meddelanden i sina försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter.

Andra kommande funktioner inkluderar automatiserade personliga meddelanden och kundsegmentering, till exempel att skicka nya kunder rabattkoder med “köp nu”-länkar.

Meta fokuserar på WhatsApp Business för inkomstgenerering

Annonsförsäljning, till ett värde av 114 miljarder USD 2022, har traditionellt varit källan till Metas intäkter (över 97 % av de totala intäkterna år 22). I första hand har detta kommit från annonser på dess två flaggskeppsplattformar, Facebook och Instagram. Att generera intäkter på detta sätt är något som Meta har nära gemensamt med de andra techjättarna.

Men när Meta letar efter nya intäktsströmmar, har den hållit blicken på intäkter som tjänas in genom betalda meddelanden via WhatsApp Business. Detta skifte påbörjades i februari när företaget meddelade en förändring av prismodellen och meddelandekategorierna inkluderar nytta, autentisering, marknadsföring och användarinitierade konversationer.

Efter dessa förändringar kommer den senaste mängden nya funktioner för företag att expandera på Metas planer för WhatsApp Business. Under Metas resultatsamtal för tredje kvartalet 2022 nämnde Zuckerberg att klicka-till-WhatsApp-annonser översteg den årliga intäktsfrekvensen på 1,5 miljarder USD, vilket visade en tillväxttakt på 80 % från år till år.

“Jag berättade förra kvartalet att klicka-för-meddelande-annonser nådde en intäktshastighet på 10 miljarder USD. Och sedan dess har antalet företag som använder vår andra företagsmeddelandetjänst – betalda meddelanden på WhatsApp – vuxit med 40 % kvartal för kvartal.” — Mark Zuckerberg, vd för Meta

Detta tillkännagivande var betydelsefullt eftersom Meta vanligtvis inte deklarerar WhatsApp-intäkter separat. Men under första kvartalet 2023 tillkännagav företaget att affärsdelen av appen för sociala meddelanden hade en stark tillväxt i meddelandeintäkter, vilket tyder på att vi kommer att se mer av detta framöver.