WhatsApp börjar testa företagslistor i gula sidor

0 Shares

WhatsApp har ännu en nyhet, katalogen tillägnad företag och jobb i São Paulo, Brasilien. Låt oss se mer om den här nya funktionen och vad du kan hitta genom denna nya funktionalitet som WhatsApp ger.

Gula sidorna nu på WhatsApp

Det kommer nu att vara möjligt att se flera företag, indelade efter kategorier, som livsmedel och restaurang, så att användare kan prata direkt med etablissemanget. Testet kommer att omfatta tusentals företag i staden. Kom ihåg att WhatsApp är en Facebook-egendom som nyligen har investerat i företag och företag.

I oktober förra året rapporterade WhatsApp att mer än 175 miljoner människor världen över använder tjänsten för att skicka meddelanden till företagskonton. För detta skapades sedan 2018 en oberoende applikation som lägger till företagsfunktioner. En av de nyligen tillagda funktionerna är möjligheten att göra betalningar till vänner och familj.

gula sidorna kommer till whatsapp

Denna e-handelsfokuserade push skapade problem för företaget, särskilt efter policyuppdateringar. De tolkades som att WhatsApp hade möjlighet att dela användarnas personuppgifter med företag. Allt detta problem fick många att migrera till konkurrenter som Telegram och Signal.

För att undvika problem har företaget redan gjort klart att platsen och uppgifterna för de gula sidorna inte kommer att registreras, vilket upprätthåller allas integritet. Förutom den fristående WhatsApp Business-appen erbjuder företaget ett API för att koppla ihop kunder och företag.

whatsapp nyheter

Detta är det enda sättet företaget tjänar pengar på eftersom det inte finns några annonser i appen. Men företaget har redan gjort klart att man avser att inkludera annonser i appen på lång sikt. Även om testningen är begränsad till en stad i Brasilien, kommer Indien och Indonesien snart att få utökad ny funktionalitet.

avslutande

Vi såg många funktioner komma till meddelandeappen, var och en annorlunda än de andra och med många användbara och nödvändiga saker för våra dagliga liv. Berätta nu för oss, gillar du allt som kommer till appen? Kommer du att använda de nya funktionerna? Låt oss veta i kommentarerna.

Källa: The Verge

0 Shares