Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Whatsapp-betalningar: hur man gör det steg-för-steg

Betalningar eller överföringar av WhatsApp har släppts till alla användare. Fram till dess var det bara ett fåtal användare som hade tjänsten aktiverad. Men hur gör man det? Hur det fungerar? Vilka banker stöds? Vi kommer att svara på dessa frågor och även lära dig hur du gör en WhatsApp-betalning i den här artikeln.

I den här artikeln hittar du:

Hur fungerar Whatsapp-betalning?

WhatsApp Pay-systemet är väldigt enkelt. Användaren registrerar sig via Facebook Pay-applikationen med ett 6-siffrigt lösenord eller biometri. Den som driver tjänsten i Brasilien är Cielo, en av de största kreditkortsoperatörerna i Brasilien, vilket garanterar säkerheten.

Du kan bara använda betalkort eller förbetalda kort, med en gräns på 1 000 R$ per dag eller 5 000 R$ per månad, utöver gränsen på 20 månatliga transaktioner.

Vilka banker stöds?

 • Bank of Brazil
 • Interbank
 • Bradesco
 • Itaú
 • betald marknad
 • Nästa
 • Nubank
 • Sicredi
 • Woop Sicredi

Hur gör man betalningar via WhatsApp?

 1. Välj den person som du ska göra betalningen till på WhatsApp.
 2. Klicka på gem-ikonen på Android eller +-ikonen på iPhone.På bilden ser vi var du kan hitta WhatsApp-betalningsalternativet, genom att klicka på gem-ikonen på Android eller + på iphone
 3. Välj betalningsalternativ.På bilden ser vi betalningsalternativet som visas i konversationsmenyn i whats app
 4. Välj betala och ange beloppet. Om du vill kan du också skriva ett meddelande tillsammans med värdet.På skärmen ser vi möjligheten att betala och var man ska ange beloppet
 5. Härifrån måste du konfigurera din Facebook Pay, men detta kommer bara att begäras första gången. På följande sidor kommer applikationen att be om information som är nödvändig för att transaktionen ska kunna genomföras. Så var säker, informera de nödvändiga uppgifterna och slutför din registrering.
 6. Ange ditt Facebook Pay-lösenord och tryck på betala.

Redo! När personen accepterar betalningen kommer pengarna att finnas på deras konto. Om funktionen av en slump fortfarande inte visas på din skärm, vänta några dagar. Som något nytt kommer den här uppdateringen långsamt.

Alternativet att ladda eller beställa är inte mycket annorlunda, du kan följa samma steg-för-steg ovan. Den enda skillnaden är att du klickar på begäran-fliken och anger önskat värde. Efter det är det bara att vänta på att din vän ska betala.

När han har gjort betalningen är det bara att acceptera. Betalningar förfaller inom 1 dag och förfrågningar förfaller inom 6 dagar. Det är möjligt att bekräfta försändelsen genom biometrisk avläsning, eller även genom att ange en Facebook Pay PIN. Alla dessa metoder ökar säkerheten för dina transaktioner och omvandlar dem på så sätt till pålitliga processer, som inte ger dig huvudvärk.

Med den nya funktionen kan du beställa och betala bekvämt

Lite detaljer om funktionalitet

Applikationen accepterar betal-, förbetalda eller kombokort med Visa eller Mastercard. Kreditfunktionen är endast tillgänglig för betalningar från anläggningar och tjänster som använder WhatsApp Business. Verktyget var tänkt att vara tillgängligt i augusti 2020, men centralbanken förhindrade det och begärde en riskbedömning. I slutet av mars godkändes processen och görs nu allmänt tillgänglig.

Den här nya funktionen kommer säkert att vara väldigt användbar, och med tiden kommer den att användas mer och mer. Du kan också vara säker på att det inte tas ut några avgifter för överföringar, men det finns några viktiga punkter:

 • Det högsta tillåtna beloppet är R$1 000 per transaktion, kom ihåg att det är per transaktion, det vill säga det är möjligt att skicka mer i olika transaktioner.
 • Varje person kan ta emot upp till 20 överföringar per dag.
 • Den månatliga gränsen är 5 000 R$ per månad för att skicka och ta emot.

Är du redo att göra betalningar via WhatsApp?

Kanske är du fortfarande på baksidan, men var säker. Centralbanken gjorde själv en analys av hela processen och som vi har sett är hela transaktionen mycket säker. Nu när du känner till grunderna och nödvändiga för att göra betalningar via WhatsApp, börja använda den här funktionen. Om inte, vänta så blir den tillgänglig snart. Om du har några frågor, lämna dem i kommentarerna!