WhatsApp arbetar med avancerade tapetalternativ, Läs senare och mer

0 Shares

WhatsApp har nyligen börjat testa nya funktioner i sin Betakanal för både iOS och Android. Dessa inkluderar nya avancerade chatt tapetalternativ, en ny skärm som heter Läs senare som är avsedd att ersätta arkiverade chattar och möjligheten att stänga av videor innan du skickar dem.

WhatsApp testar fler kontroller när du ställer in och ändrar bakgrundsbilder i chattar. Först lägger de till möjligheten att ställa in bakgrundsbilder individuellt i varje chatt istället för alla chattar, vilket är ett utmärkt tillskott. Bakgrundens opacitet kan nu justeras och det finns 32 nya bakgrundsbilder med ljusa teman och 29 nya bakgrundsbilder med mörkt tema att välja mellan.

Den arkiverade funktionen i WhatsApp ersätts tydligen med en skärm som heter “Läs senare”. Denna funktion kommer att innehålla ett nytt semesterläge som WhatsApp planerar att släppa. Läs senare-cellen verkar alltid vara synlig ovanpå chattar och alla chattar som har flyttats till Läs senare kommer inte att pinga någon avisering även om den får ett nytt meddelande.

I redigeringsavsnittet i Läs senare kan användare snabbt välja flera chattar för att ta bort arkivet och på sidan “Redigera arkivinställningar” kan de slå på / av semesterläget.

Och slutligen lägger WhatsApp till ett nytt alternativ när du skickar videor – möjligheten att stänga av videon. En ny knapp kan ses i redigeringsskärmen under beskärningsverktyget och som namnet antyder, stänger det helt enkelt av ljudet i videon innan den skickas.

Alla ovanstående funktioner testas fortfarande i Beta så det kan ta ett tag innan det rullar ut till alla på den stabila kanalen.

Källa 1, 2, 3

0 Shares