Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

WhatsApp arbetar med användarnamn, omarbetad inställningssida

WhatsApp röstanteckningar

Enligt rapporter från WABetaInfo håller WhatsApp just nu på att utveckla två nya funktioner för en kommande appuppdatering. Dessa funktioner inkluderar tillägg av WhatsApp-användarnamn och ett omdesignat inställningsgränssnitt.

Det är värt att notera att WhatsApp, som ägs av Meta, nyligen introducerade möjligheten att redigera meddelanden.

WhatsApp användarnamn

Den senaste WhatsApp betauppdateringen för Android (version 2.23.11.15) innehåller enligt uppgift en ny funktion som låter användare ställa in användarnamn för sina konton. Den här funktionen kan ses i den bifogade skärmdumpen, som visar en dedikerad sektion inom WhatsApp Inställningar > Profil.

Genom att introducera användarnamn syftar WhatsApp till att förbättra användarnas integritet genom att tillhandahålla ett alternativ till telefonnummer för att identifiera kontakter. Användare kommer att ha möjlighet att välja ett unikt och minnesvärt användarnamn, vilket potentiellt kan tillåta dem att ansluta till andra i appen utan att dela sina telefonnummer.

Omgjorda inställningar

Den senaste WhatsApp betauppdateringen för Android (versionerna 2.23.11.16 och 2.23.11.18) innehåller enligt uppgift en omdesignad inställningssida med tre nya genvägar. Den bifogade skärmdumpen avslöjar att WhatsApp siktar på att introducera en genväg för snabb åtkomst till appinställningar i en framtida uppdatering.

När du väljer genvägen kommer användarna att presenteras med en omdesignad inställningssida. För närvarande har den här sidan ett framträdande profilfoto och en genväg för att se QR-koder. Det bör dock noteras att ytterligare omdesign av denna sektion förväntas under utvecklingen.

Dessutom visar den uppdaterade skärmdumpen flera skillnader jämfört med den tidigare versionen:

  • Det förbättrade gränssnittet innehåller tre nya genvägar: profil, integritet och kontakter.
  • WhatsApp avser att introducera den stjärnmärkta meddelandegenvägen i appinställningarna, en funktion som redan är tillgänglig på WhatsApp för iOS.
  • Inställningssektionen kommer att omorganiseras för att göra det lättare att komma åt alternativen.
Tillgänglighet

Det är viktigt att nämna att både WhatsApp-användarnamnsfunktionen och de omdesignade inställningarna för närvarande är under utveckling och kommer att släppas i en framtida uppdatering av appen.

Källa 1, 2, 3